![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu stii raspunsul, atunci cum de nu esti de acord ca e vorba de cip?!?
O intrebare nu se raspunde cu alta intrebare, Aline! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu-l stii, de unde stii ca e vorba de cip? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Primul nivel ar suna cam așa: "Eu am un spiriduș mic, verde, invizibil și gigantic la mine în dulap" - "Nu te cred, demonstrează ceea ce susții". La al doilea nivel, discuția se transformă în: "Dacă nu mă crezi, demonstrează TU că spiridușul mic, verde, invizibil și gigantic se află în altă parte decât la mine în dulap ! Vezi ?! Nu poți să spui unde este spiridușul ! Deci am avut dreptate, este la mine în dulap!" |
|
|||
|
|||
![]()
Credeam ca putem discuta serios despre o problema serioasa.
In lipsa unui raspuns, mai buna e tacerea, domnilor! "Iar dimineața ziceți: Astăzi va fi furtună, pentru că cerul este roșu-posomorât. Fățarnicilor, fața cerului știți s-o judecați, dar semnele vremilor nu puteti!" (Matei 16, 3) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu toti vor sa inteleaga ce se intampla. Acestia ar face mai bine daca ar studia cu atentie materialele existente pe aceasta tema. Nu stiu daca ironia le va fi cu adevarat de folos. Sa ne gandim ca, poate, exista crestini care vor sa inteleaga ce se intampla in aceste vremuri. Al cui interes este acela de a li se ascunde adevarul? |
|
|||
|
|||
![]()
Să ne gândim că trăim într-o perioadă desacralizată, în care nevoia de reevanghelizare a celor de lângă noi este mai mare decât oricând.
Și să ne mai gândim ce deserviciu uriaș facem Bisericii și Evangheliei dacă le prezentăm ca pe un club de aiuriți care cred că diavolul se ascunde într-un dispozitiv electronic ! Pentru fiecare tânăr care n-a beneficiat de educație religioasă și care este îndepărtat de Biserică de imaginea fantasmagorică și anticreștină pe care o proiectează sectele cipiste deghizate în Ortodoxie va răspunde cineva. Revin cu întrebarea la care n-ați binevoit să-mi răspundeți: care Sfânt al Bisericii a vorbit despre cipuri, și care document oficial al Bisericii a susținut că cipurile au vreo legătură cu pecetea fiarei din Apocalisă ? A, niciunul ? Atunci de ce nu ascultați de Biserică ?! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu stabilesc daca ascult de politica oficiala sau de sfintii Lavrentie de Cernigov, de Sfantul Paisie Aghioritul, nume care tie oricum nu-ti spun nimic, catolic fiind. Daca sfaturile privind mantuirea si viata duhovniceasca le ascult si recomand sa fie ascultate, exista si aspecte in care se pastreaza tacera din motive politice. Deci politicul cauta sa influenteze oarecum si Biserica, in loc sa se lase influentata de politic. Nimic nou sub soare. Au mai fost in istorie astfel de perioade si crestinii i-au urmat pe pastorii cei buni, nu politica oficiala a Bisericii. Ascultarea se face cu discernamant, nu neconditionat. Desigur, problema cipurilor nu e mai importanta decat dobandirea virtutilor. Crestinii care chiar vor sa se mnatuiasca in aceste vremuri trebuie sa faca fata si acestei provocari. Sa aleaga intre avantajele vremelnice si cele vesnice. Celorlati, daca li se pare ca stau drepti si sunt alesi de Dumnezeu pentru a-i ironiza pe cei care au alte pareri decat ei, sa ia seama sa nu cada. In aceasta perioada trebuie sa verificam putin sursele si sa ne intoarcem la Scrierile Sfintilor Parinti, nu sa ne lasam influentati de politic. Dobandim virtutile si apoi Dumnezeu ne lumineaza cum sa procedam. Last edited by antoniap; 07.11.2012 at 12:57:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atunci cand Biserica va pune in discutie acest subiect probabil ca va fi momentul sa ne concentram asupra lui. Noi stim ca puterile iadului nu vor birui Biserica Domnului, ne-a spus-o Insusi Domnul Nostru. Deci, daca ramanem in Biserica si ne vom stradui din toate puterile sa implinim poruncile Domnului, nu avem de ce sa ne temem. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În Biserica Catolică, nu se așteaptă de la noi să ascultăm nici de Biblie, nici de Sfinți, nici de Doctori ai Bisericii. Se așteaptă să ascultăm de BISERICĂ. Să ascultăm de Biblie prin, și în, Biserică. Să ascultăm de Sfinți prin, și în, Biserică. Iar de Biserică ascultăm așa: dacă avem o nelămurire, îl întrebăm pe preot. Iar apoi facem ceea ce ne-a spus preotul. Dacă avem nelămuriri, dacă ni se pare că preotul nu se ridică la înțelegerea noastră asupra Sfinților, sau a canoanelor, sau a Sinoadelor, atunci ne adresăm episcopului (dar continuăm să ascultăm de preot, până când, eventual, primim dezlegare de la episcop). Și așa mai departe. Așa înțeleg eu ascultarea de Biserică și de Christos, Cel care a spus: "Cine ascultă de voi, de Mine ascultă". Pe de altă parte: 1. Sfântul Lavrentie nu avea cum să spună ceva despre cipuri, ținând cont că a trecut la Domnul în 1950. 2. Părintele Paisie nu este canonizat. |
|
|||
|
|||
![]()
Atentie la felul in care te exprimi, MihaiG, despre lucruri pe care se pare ca nu le intelegi.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Gratia sfintitoare si gratiile actuale | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 50 | 21.07.2013 20:41:59 |
cati copii ati vrea in conditiile actuale ? | Mirela0110 | Generalitati | 143 | 13.10.2011 15:28:56 |
|