Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Să ne gândim că trăim într-o perioadă desacralizată, în care nevoia de reevanghelizare a celor de lângă noi este mai mare decât oricând.
Și să ne mai gândim ce deserviciu uriaș facem Bisericii și Evangheliei dacă le prezentăm ca pe un club de aiuriți care cred că diavolul se ascunde într-un dispozitiv electronic !
Pentru fiecare tânăr care n-a beneficiat de educație religioasă și care este îndepărtat de Biserică de imaginea fantasmagorică și anticreștină pe care o proiectează sectele cipiste deghizate în Ortodoxie va răspunde cineva.
Revin cu întrebarea la care n-ați binevoit să-mi răspundeți: care Sfânt al Bisericii a vorbit despre cipuri, și care document oficial al Bisericii a susținut că cipurile au vreo legătură cu pecetea fiarei din Apocalisă ?
A, niciunul ? Atunci de ce nu ascultați de Biserică ?!
|
Daca astepti pana iti spune papa astfel de lucruri, n-o sa ti le spuna niciodata. Stie el de ce. Nici la noi nu va spune nimeni nimic oficial despre aceasta problema.
Eu stabilesc daca ascult de politica oficiala sau de sfintii Lavrentie de Cernigov, de Sfantul Paisie Aghioritul, nume care tie oricum nu-ti spun nimic, catolic fiind.
Daca sfaturile privind mantuirea si viata duhovniceasca le ascult si recomand sa fie ascultate, exista si aspecte in care se pastreaza tacera din motive politice. Deci politicul cauta sa influenteze oarecum si Biserica, in loc sa se lase influentata de politic. Nimic nou sub soare. Au mai fost in istorie astfel de perioade si crestinii i-au urmat pe pastorii cei buni, nu politica oficiala a Bisericii. Ascultarea se face cu discernamant, nu neconditionat.
Desigur, problema cipurilor nu e mai importanta decat dobandirea virtutilor. Crestinii care chiar vor sa se mnatuiasca in aceste vremuri trebuie sa faca fata si acestei provocari. Sa aleaga intre avantajele vremelnice si cele vesnice. Celorlati, daca li se pare ca stau drepti si sunt alesi de Dumnezeu pentru a-i ironiza pe cei care au alte pareri decat ei, sa ia seama sa nu cada.
In aceasta perioada trebuie sa verificam putin sursele si sa ne intoarcem la Scrierile Sfintilor Parinti, nu sa ne lasam influentati de politic. Dobandim virtutile si apoi Dumnezeu ne lumineaza cum sa procedam.