Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2016, 17:49:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Știu și ai dreptate. Dar aici pe topicul acesta, și oricând ne adresăm neo-protestanților, trebuie să fim străluciți în cunoașterea Scripturii și să le dăm Scriptura.
Da, si tu dai cu ea de pamant.

Citat:
Nu dau din gură aiurea, mă silesc pentru apărarea Bisericii, pentru întoarcerea oițelor rătăcite și risipite de neputințele lor, lipsa iubirii, a smereniei, a ascultării. Fac ce pot și cât pot, vreau cât mai mult să pot, pentru mântuirea mea și a lor.
Silinta fara pricepere stii ce e ? "Drumul spre iad e pavat cu intentii bune".

Fa mai mult pentru a ta, ca ea are mai mult de suferit.
Vechi 29.07.2016, 17:58:11
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, si tu dai cu ea de pamant.
Da, o folosesc ca sămânță, dau cu ea în pământul sufletului meu, și vreau să rodească cât mai mult, cât mai fructos, cât mai înalt și frumos.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Silinta fara pricepere stii ce e ? "Drumul spre iad e pavat cu intentii bune".

Fa mai mult pentru a ta, ca ea are mai mult de suferit.
Pricepere? Măsura. Priceperea lui Ioan și Pavel, era alta față de priceperea lui Petru, care era mai grosolan, a scos sabia și a tăiat urechea.

Fiecare om e la o altă măsura, o altă pricepere, o altă dragoste. Sfânta Maria Egipteanca, n-a scris nimic, nu a citit nimic poate niciodată în viața ei și la ce măsura și pricepere a ajuns, că se ridica în aer și lumina ca soarele când se ruga.

Deci, și multă chibzuință, discernământ, dreaptă socotință, trezvie, pe lângă pricepere, ca să înmulțim cu pricepere, măsura.

"Sus să avem inimile", spunem la Sfânta Liturghie.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 18:01:20.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 18:06:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pai ce sa inmultesti, nu ziceai

Citat:
Nu sunt tare-n gură, sunt tare-n Duhul Sfânt, prin harul Lui.
Deci ce-ti mai trebuie? Esti cel mai tare, ce sa mai.
Vechi 29.07.2016, 18:25:31
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Deci a fost Dumnezeu în măgăriță, să vorbească către prooroc sau n-a fost?
N-a fost.
Dumnezeu a creat si magarii, insa nu locuieste in ei
Citat:
Hristos ne-a trimis pe Mângâietorul, spune chiar El, deci pe Duhul Sfânt, care intră în oameni, spune Scriptura în zeci de locuri, Biblia nu minte, deci dacă intră Duhul Sfânt în oameni, și lucrează cu harul Său, acolo în om, nu poate intra în animale și în obiecte?
Duhul Sfant poate totul. Dar eu cred ca face ceea ce este scris in Biblie. In litera si spiritul ei.

In Biblie este scris ca Duhul Sfant intra in oameni. Aici suntem de acord
Insa NU este scris nicaieri ca intra in animale.

Sper ca nu vei ajunge sa ma intrebi si: " - poate intra Duhul Sfant intr-un tomberon de gunoi?".
Dar nu asa se pune problema: "poate Duhul Sfant sa...?".
Ci: "avem motive suficiente sa credem ca Duhul Sfant intra in animale, in obiecte sau intr-un tomberon?". Iar raspunsul este, evident, NU.

Duhul Sfant nu intra nici macar in orice om, Igor. Duhul Sfant intra doar oamenii care au fost iertati si si-au curatit vasul lor prin sangele Domnului Isus. Duhul Sfant NU intra in oamenii necurati. Eu asa cred. Apostolul Petru spune ca oamenii trebuie sa se pocaiasca si sa se boteze intru iertarea pacatelor si apoi vor primi darul Sfantului Duh.
Citat:
Când o să vă împodobiți pereții locurilor unde vă adunați, cu Sfinte Icoane și cu învrednicirea Sfintelor Moaște?
Cu ajutorul lui Dumnezeu, niciodata.
Cel putin asa nadajduiesc. Doamne ajuta!
Citat:
Deci cine transforma toiagul lui Moise în șarpe?
Promisiunea lui Dumnezeu. Porunca lui Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu.
Nu era necesar sa intre Dumnezeu intr-un bat. Nici vorba. Dumnezeu nu intra in bete, prietene.
Citat:
Frățior risipitor și hulitor, ți-e lehamite să scrii Sfinții Părinți, te arde așa-i? Nu-l consideri Sfânt în inima ta, nu? Scrii bisericesc, nici măcar părinte al Bisericii, nu scrii.
Nu mi-e lehamite, bunule si iubitorule fratior!
Insa expresia "Parinti Bisericesti" este consacrata si uzitata in literatura se specialitate, ortodoxa. La fel ca si Sfintii Parinti.
Si probabil ca stii si tu atata lucru. Insa, din prea multa dragoste, strecori tantarul si inghiti camila.

Incepand din primele secole crestine, denumirile de Parinti bisericesti, Sfintii Parinti, Parintii Sfinti, Parintii Bisericii, Sfintii Parinti ai Bisericii sau Parintii dascali si invatatori exprima autoritatea suprema in materie de ortodoxie a credintei;
Citat:
Nu am găsit un text al Duhului Sfânt, printrun Sfânt Părinte
Incearca te rog sa folosesti cratima! Deseori scrii "intro" iar acum incepi si cu "printrun". Te rog! Am pretentii de la un doctorand.

Dar sa revenim!
Daca in Biblie nu scrie nicaieri ca Duhul Sfant intra in animale si daca niciun Sfant Parinte nu afirma asa ceva, inseamna ca este o simpla parere de-a ta, o teologumena, in cel mai bun caz.
Eu nu ma simt dator sa fiu de acord cu parerile tale personale, nu te supara.
Citat:
fiindcă nu am nevoie de acel Sfânt Părinte
Am Biblia.
Citat:
sunt tare-n Duhul Sfânt
Te inteleg ca esti tare-n Duhu', ai Biblia si n-ai nevoie de vreun Sfant Parinte.
Eu am multi fratiori asa ca tine sau poate si mai tari.

Insa daca vrei sa convingi pe cinva va trebui sa citezi o afirmatie clara a Scripturii sau o afirmatie credibila a vreunui Parinte Bisericesc. Pretentia ca tu ai Biblia si esti tare-n Duhu', poate convinge ceva lume prin parohia ta, insa, intr-o dezbatere serioasa, e praful de pe toba.
Citat:
Am Biblia
Cu zeci de versete în care ne arată că El Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte.
Când nu înțeleg Biblia, adică în 99% din cazuri...
Ai Biblia si zici ca in ea sta scris ca Duhul Sfant intra in animale.
Nu scrie. Scrie ceva dar tu n-ai inteles. Cum nu ai inteles 99% din ceea ce ai citit in Scriptura..

Last edited by Penticostalul Traditional; 29.07.2016 at 18:35:37.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 18:47:45
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
Iar normalitatea duhovnicească știi ce este pentru lume? Nebunie. Monahii, monahiile, sunt considerați inadaptați. Pustnicii sunt catalogați de psihologie "delir mistic", "delir religios", delirați, cu psihoze. La fel Mucenicii.

Însuși Hristos, Domnul, a fost catalogat la fel, de psihologii și psihanaliștii moderni. La fel majoritatea episcopilor, preoților, diaconilor.
Generalizezi nepermis în privința psihanaliștilor. După cum sunt oameni pricepuți în ale credinței care, intrând pe domeniul fizicii sau al psihologiei, se dovedesc nepricepuți, la fel se întâmplă și ca unii psihologi să încadreze la boală orice manifestare cu aparențe mistice. Deși eu cred că trebuie să fii diletant ca să faci asta.

Dar deși nu toate manifestările mistice sunt morbide, există și din cele care țin de domeniul psihiatriei. E greu să faci deosebirea, iar dacă ești cuprins de o astfel de manifestare și ești singur, e vai de tine, pentru că vei jura cu mâna pe inimă că ești în adevăr, însă e posibil să fii în înșelare.

Nu degeaba marii nevoitori au scris mult despre pașii pe care îi are de urmat cel care apucă pe calea nevoințelor și cum să recunoască semnele înșelării. În general este recomandată reținerea: nu trebuie să te lași impresionat de ceea ce simți, chiar dacă te-ai rugat mult, ai postit, ai privegheat sau ai citit. E mare ispita ca după acestea, simțind o anumită dulceață în suflet, o lumină sau chiar o văpaie, să te crezi dintr-o dată plin de Duhul Sfânt și să începi să arzi de dorința de a-L împărtăși altora, de a-i lumina pe toți.

Tu, însă, deși e posibil să fi simțit adierea harului, poate că încă nu te-ai curățit de ale tale, nu te-ai lepădat de tine însuți, porți în sufletul tău mult balast, iar atunci când te vei grăbi către propovăduire, le vei da celorlalți tocmai acest balast, într-un ambalaj strălucitor. Ei vor avea, bineînțeles, senzația unui fals și vor reacționa ca atare, în timp ce tu – care nu-ți conștientizezi lipsurile – îi vei considera nevrednici de darul tău și-ți vei spune că dai mărgăritare porcilor iar ei le calcă în picioare, nefiind la înălțimea la care tu ai ajuns. Și îi vei invita insistent să vină mai sus.

Ei bine, îmi amintesc, din vremea în care citeam Filocalia, că Părinții îndeamnă la reținere și la multă lucrare simplă, la evitarea încântării de sine, la smerenie. Nu la efuziuni sentimentale. De aceea o atitudine și o vorbă chiar mai aspră, mai fără înflorituri, mai țărănească, poate fi un semn de mai multă sănătate duhovnicească. Observa Sorin Dumitrescu faptul că în biserică țăranii nu dădeau ochii peste cap, ci aveau o atitudine sobră, cu privirea în pământ.
Asta nu exclude bucuria, deși cea autentică și statornică e posibil să vină mai târziu, după deprinderea cu simplitatea și cu smerenia.

P.S. Acum, că tot am pomenit despre boală – și eu, și alții –, ar fi bine să facem deosebirea între cea psihică și cea duhovnicească, pentru că este o diferență de nivel. Pot fi bolnav psihic fără să fiu afectat duhovnicește; poate și reciproca e valabilă. Sau pot fi suferind psihic din pricini duhovnicești.

O discuție despre relația boală spirituală-păcat, respectiv ce este păcatul și cum scăpăm de el ar merita un topic separat. Poate se încumetă cineva.

Last edited by CristianR; 29.07.2016 at 19:10:33.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 19:08:52
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Doamne ce om ii explica colegii de o suta de ori ca este vorba despre harul Duhului Sfant, despre lucrarea lui, si el o tine una si buna cu Duhul Sfant care intra in animale si oameni si probabil si in icoane sau prosoapele lui Pavel.

Dumnezeu e prezent in creatie prin lucrarile Sale, nu prin fiinta Sa. Deci nu poate sa intre Duhul Sfant care-i de-o fiinta cu Tatal in om sau in animal, ca atunci omul ar deveni Dumnezeu, ci intra energia necreata sau lucrarea sau harul Duhului Sfant cum se mai spune la noi la moldoveni. :)

Uite iti explica mos Costache, care nu avea doua facultati de teologie ca tine dar intelegea de 10 ori mai bine ca Dumnezeu nu se afla niciunde cu fiinta in creatie. :

http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou23.htm

Last edited by iuliu46; 29.07.2016 at 19:13:16.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 19:14:32
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Și tu ești moldovean? Mă bucur că suntem în același club.
Vechi 29.07.2016, 19:22:51
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Nu-s. Desi in unele timpuri Moldova s-a intins ca URSS-ul, pana unde au vrut domnitorii, asa ca ne putem considera toti moldoveni. :)
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 19:25:51
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Îmi pare rău. Dar asta e, nimeni nu-i perfect! :)
Vechi 29.07.2016, 20:02:11
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Promisiunea lui Dumnezeu. Cuvântul lui Dumnezeu. Porunca lui Dumnezeu. Nu era necesar sa intre Dumnezeu intr-un bat. Nici vorba. Dumnezeu nu intra in bete, prietene.
Da, El a zis și s-au făcut, a poruncit și s-au zidit.
Ascunde Domnul de noi cum anume s-a făcut, poruncit, zidit? Nu. "La început era Cuvântul. Și Cuvântul era la Dumnezeu. Și Dumnezeu era Cuvântul". Iisus Hristos - Cuvântul și Dumnezeu. Și Dumnezeu Cuvântul.
Deci lemnul, toiagul lui Moise, a făcut minunile și a împlinit porunca lui Dumnezeu Tatăl, din senin? Cu de la sine putere? Puterea toiagului? Sau a primit putere din aer?
"Promisiunea lui Dumnezeu" spui. Promisiunea lui Dumnezeu e o persoană, care începe să scoată energie și har din toiag, ca să facă minuni?
"Cuvântul lui Dumnezeu" spui. Adică Hristos era în toiag, înainte să ia trup omenesc, să se nască din Preasfânta Fecioară?
"Porunca lui Dumnezeu" spui. Era porunca lui Dumnezeu o persoană? Invizibilă, se juca cu toiagul? Băga putere în toiag? Încărca bateriile?

Răspunsul în Duhul Sfânt: În toiagul lui Moise, în Chivotul Legii, în șarpele de aramă, în Sfintele Moaște ale lui Elisei, în măgăriți, în prosoapele lui Pavel, în umbra lui Petru, în Sfintele Icoane, în Sfintele Moaște, a fost, este și va fi, harului Duhului Sfânt, ca energie necreată a Duhului Sfânt Însuși, El Care se manifestă prin harul Lui, în oameni, animale și obiecte.

Citat:
N-a fost. Dumnezeu a creat si magarii, insa nu locuieste in ei
Bine, hai să adâncim cu lămurire, răspunsul în harul Duhului Sfânt, dar numai tu să vrei să primești:

Am zis eu că locuiește în măgari? Atenție la exprimare. Nu locuiește în măgari, am spus doar că e intrat Duhul Sfânt în măgariță, ca să-și împlinească lucrarea față de prooroc, apoi a plecat. A locui, înseamnă a sta un timp acolo. Locuiește în trupul omenesc, care este "templu al Duhului Sfânt", spune Scriptura. A acelui om ce merită, desigur.

Era Duhul Sfânt în toiagul lui Moise, sau nu era? Era Duhul Sfânt în șarpele de aramă sau nu era? Era în Chivotul Legii, sau nu era? Era în măgăriță dau nu? Era în Sfintele Moaște ale lui Elisei, sau nu era? Era în prosoapele lui Pavel, sau nu era? Era în umbra lui Petru, sau nu?
E incapabil Duhul Sfânt să intre în animale să le facă să vorbească? E incapabil Duhul Sfânt să intre în obiecte, să le facă făcătoare de minuni?
În Sfintele Icoane, să le facă făcătoare de minuni? În Sfintele Moaște să le facă făcătoare de minuni?

Argumentat biblic, te rog. Sola Scriptura.

Citat:
Duhul Sfant poate totul. Dar eu cred ca face ceea ce este scris in Biblie. In litera si spiritul ei.
Da, poate totul. Dar Duhul Sfânt nu stă în litera Bibliei. Acelea sunt cuvinte create, tuș pe o pastă de lemn, expresii omenești, create, nu poți să-l limitezi pe Dumnezeu în Biblie, la litera ei. "Litera ucide, duhul face viu", spuneam adineaori. Biblia nu este cuvântul Dumnezeu, Biblie este cuvântul despre Dumnezeu.

Citat:
Sper ca nu vei ajunge sa ma intrebi si: " - poate intra Duhul Sfant intr-un tomberon de gunoi?".
Dar nu asa se pune problema: "poate Duhul Sfant sa...?"
Ci: "avem motive suficiente sa credem ca Duhul Sfant intra in animale, in obiecte sau intr-un tomberon?". Iar raspunsul este, evident, NU.
Da, evident răspunsul este NU. Evidența Duhului Sfânt, nu? :)

Dacă Dumnezeu este în iad, deci Duhul Sfânt este în iad, spune Psalmistul David "de mă voi sui la Cer, Tu acolo ești, de mă voi coborâ la iad, Tu de față ești", deci firesc, normal și "evident" :) că Duhul Sfânt este și în tomberonul de gunoi, care-i mai curat decât iadul de un infinit de ori, acel gunoi e dorit de oameni, de acolo se hrănesc mulți oameni, în multe țări.

Ce argumente slabe și minte îngustă, la toți neo-protestanții. De aceea sunt atât de ușor înșelați de demoni... Of, treziți-vă... :'-(

Citat:
Duhul Sfant nu intra nici macar in orice om, Igor.
Da, aici sunt de acord. Parțial. De ce? E învățătură a Adevărului, care e folosit de jucăuși (demoni) ca o capcană foarte periculoasă, ca să atragă în erezie.

Fi foarte atent, că ai răspunsuri multe, în aceste întrebări simple:

De unde știe un om că are harul Duhului Sfânt sau are harul demonilor, care imită harul Duhului Sfânt? De unde știe oricine, că are Duhul Sfânt și darurile Duhului Sfânt, și de unde știe când le pierde? De unde știi care-i erezie și care-i Adevărul? Care-i Biserica și care-i minciuna? Care-i Hristos și care sunt hristoșii mincinoși? De unde știi când a venit la tine satana, sau alți demoni, în chip de îngeri de lumină? De unde știe un om, dacă e în înșelare sau lucrează spre mântuire? De unde știe oricine dacă iubește Sfintele Icoane și crede că Sfântul Duh este în ele, sau urăște Sfintele Icoane și Sfintele Moaște și crede că Duhul Sfânt nu este și nu lucrează prin ele?

Citat:
Duhul Sfant intra doar oamenii care au fost iertati si si-au curatit vasul lor prin sangele Domnului Isus. Duhul Sfant NU intra in oamenii necurati. Eu asa cred. Apostolul Petru spune ca oamenii trebuie sa se pocaiasca si sa se boteze intru iertarea pacatelor si apoi vor primi darul Sfantului Duh.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, niciodata să nu avem (nu ne dorim Sfinte Icoane și Sfinte Moaște)
Cel putin asa nadajduiesc. Doamne ajuta!
Da, cu ajutorul dumnezeului vostru, isus hristos, o să ajungeți în iadul care va fi moștenirea lui, alături de el și voi, așa este. Cu ajutorul lui și a preahulitoarei legiuni născătoare de întuneric neo-protestantant, reușiți să țineți învățătura, practicile și izvoarele de har ale Bisericii prin Sfintele Icoane, Sfintele Moaște, afară din mijlocul vostru, fiindcă numai așa, știe legiunea că reușește să vă țină departe de mântuire și Împărăția Cerurilor, prin ură, nesmerenie, neascultare de Biserică, de Sfinți, răzvrătire față de har, clevetire, mândrie, doar așa puteți moșteni iadul, cu ea, preahulitoarea legiune demonică. Dar să nu nădăjduiești... la iad... Că nu știi ce-i iadul.

Și nădăjduiesc că veți scăpa. Cu mila Domnului. Doamne ajută și Doamne miluiște, Doamne miluiește, Doamne miluiește.

Citat:
Nu mi-e lehamite, bunule si iubitorule fratior!
Insa expresia "Parinti Bisericesti" este consacrata si uzitata in literatura se specialitate, ortodoxa. La fel ca si Sfintii Parinti.
Si probabil ca stii si tu atata lucru. Insa, din prea multa dragoste, strecori tantarul si inghiti camila.
Incepand din primele secole crestine, denumirile de Parinti bisericesti, Sfintii Parinti, Parintii Sfinti, Parintii Bisericii, Sfintii Parinti ai Bisericii sau Parintii dascali si invatatori exprima autoritatea suprema in materie de ortodoxie a credintei;
Da, aici spui bine, felicitări.
Măcar dacă nu te trezești, măcar te muți de pe o parte pe alta. Măcar dacă nu te întorci în Biserica Ortodoxă, măcar te uiți puțin înapoi, spre ea, din alergătura ta spre hăuri.
Domnul să-ți ajute să te miluiască să te întorci. Pentru rugăciunile Preacuratei și ale Sfinților.

Citat:
Incearca te rog sa folosesti cratima! Deseori scrii "intro" iar acum incepi si cu "printrun". Te rog! Am pretentii de la un doctorand.
Iar sunt măgar, așa-i? :) Nu sunt doctorand în teologie. Nu încă. Poate dă un tir peste mine și mor până atunci.
În fine, poftim, alt ajutor:
https://diacritica.wordpress.com/tag/intr-o-sau-intro/ sau http://scri.ro/intro-sau-intr-o-2461.html

Citat:
Te inteleg ca esti tare-n Duhu', ai Biblia si n-ai nevoie de vreun Sfant Parinte.
Eu am multi fratiori asa ca tine sau poate si mai tari.
Dacă frățiorii aceia ai tăi, sunt creștini (ortodocși) atunci da, mireni sau mai ales dacă sunt diaconi sau preoți sau episcopi, sunt mai tari ca mine-n Duhul Sfânt.
Iar dacă sunt eretici, sunt tari în har demonic, pastori și diaconi neo-protestanți, dansează demonii pe bulevardele minții și inimii lor.
Am avut har demonic, când eram în seminar, mic și prost, citeam din Luther și Calvin. Mă năpădea "haru" lu' ăia din anii 1500.
Acum am învățat să strivesc cu călcâiul acel har demonic, prin dragoste, smerenie și ascultare de Biserica și Sfinții lui Hristos Iisus Mântuitorul.

Citat:
Insa daca vrei sa convingi pe cinva va trebui sa citezi o afirmatie clara a Scripturii sau o afirmatie credibila a vreunui Parinte Bisericesc. Pretentia ca tu ai Biblia si esti tare-n Duhu', poate convinge ceva lume prin parohia ta, insa, intr-o dezbatere serioasa, e praful de pe toba. Ai Biblia si zici ca in ea sta scris ca Duhul Sfant intra in animale. Nu scrie. Scrie ceva dar tu n-ai inteles. Cum nu ai inteles 99% din ceea ce ai citit in Scriptura..
Mă mir și mă bucur mult, că ceri citate de la Sfinții Părinți. E un semn bun pentru însănătoțirea ta.

Iar versete, începe de la postul 1 din acest topic, și cu răbdare, ia-o încet, până ajungi aici la postul ăsta, și ce nelămuriri mai ai, cu dragostea, smerenia și ascultarea ce va fi în tine, ca și în mine, ne vom îmbunătății reciproc, în Domnul.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 30.07.2016 at 23:38:50.
Reply With Quote
Răspunde