![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu am rezistat nici eu tentatiei in a imi da cu parerea despre acest deprimant dar si potential ofertant subiect al zilei. Traim la apusul unei ere, generatia noua isi cauta drumul.
S-a terminat in sfarsit al 2 lea razboi mondial dupa 80 de ani, vechile aliante s-au naruit, frica de un nou razboi care a guvernat pana acum cu oarecare succes lumea nu mai functioneaza. Generatiile afectate de razboi si de prelungirea efectelor sale in comunism au inceput sa dispara si noile generatii vor o reseteare. Vor sa incerce toate optiunile de la capat. Ca in imaginea aceea din "The Wall" , (Pink Floyd) in care la sfarsit copilul aduna caramizile zidului tocmai prabusit, si incepe in joaca ,construirea unui zid nou. Dar oare chiar o iau ei de la zero? Oare omenirea nu a mai trecut iarasi si iarasi prin acest ciclu? Si in plus pe ce sa mai faci politica azi? Pe un "apus de lume" in care natura a fost lichidata , speranta de viata a omenirii se masoara cu ordinul zecilor de ani,pericole vin din toate partile : clima distrusa, razboiul nuclear nu mai e un tabu, inrobirea tehnologica, suprapopulatie etc. Pana si victoria lui Trump e o recunoastere a incercarii unor noi abordari .Chiar daca mijloacele sunt rele (manipulare ,minciuna ,autoritarism) au insa si efecte benefice: iti dau puterea de a schimba ceva caci nu iti mai pasa de limite, si putere de a mobiliza oamenii intr-o directie. Vechea ordine a "politically correct" a vorbelor vagi si fara continut a cam trecut. Un efect benefic indirect al acestor schimbari este curentul de aparare al valorilor crestine , sau chiar de promovare a lor . Dar mai este mult pana departe , deocamdata valorile crestine se limiteaza la familie , la "ce bine ca nu sunt homosexual deci sunt crestin" ,la dragostea de patria lumeasca incurajata si de Biserica de a lungul secolelor ,dar neuitand ca am fost chemati in primul rand sa fim cetateni ai Israelului ceresc, aceea e nationalitatea noastra: Imparatia cerurilor. Dar e imbucurator ca datorita acestui curent, au aparut mici mesia gen CG , caci au aratat ca oamenii asteapta mai mult de la politica decat simpla administrare a dezastrului , astepata chiar nepermis de mult :un scop pentru viata lor dezorientata si macinata de nedreptati. De aceea politica a inceput din nou sa capteze masele ,in speranta oferirii unei solutii ideologice, la alienarea si dezorientarea care ne inconjoara. Dar oare folosim corect aceasta oportunitate a unei noi resetari, aceasta ocazie de a aduce credinta si valorile ei in viata noastra cotidiana? Oare ar trebui separata politica de credinta? Interdictia Bisericii asupra preotilor de a face politica, exclude oare oportunitatea care o pot avea mirenii prin politica,de a promova valorile crestine in viata societatii? Oare merita aceste preocupari , sau sunt de un rang inferior, lumesc, si doar ne abat atentia de la adevaratele preocupari ale credintei? Intelegerea mea este ca merita , atat cat nu devin o capcana pentru suflet, pentru ca viata lumeasca ne a fost data pentru a o infrumuseta si a ii adauga "sarea" Cuvantului lui Dumnezeu , si a arata lumina lumii. Acesta e rolul crestinului in viata :sociala ,politica,familiala si de orice fel . Pana si in pustie nu ne paraseste acest rol ,dragostea ramane in sufletul pustnicului , chiar daca nu are oameni in jur sa o arate ,si nici conexiune la net :) . Politica e mai mult decat critica deznadajduita a ceea ce ne inconjoara , e dorinta de mai bine,incredere in Dumnezeu care guverneaaza lumea , ajutor pentru aproapele. Si chiar de am vedea opusul la conducatorii nostrii , ca au fost ei comunisti, apoi occidentali ,poate maine nationalisti , suntem datori sa ii inconjuram cu respect si sa ne rugam pentru ei , caci resepctandu-i pe ei,Il respectam pe Dumnezeu care guverneaza lumea . Si este si cel mai mare hint al marketingului politic ,respectarea adversarului, ne-jignirea lui,ne-folosirea adevarului partial ca inceput al minciunii, a adus cresteri spectaculoase de incredere. De fapt esti judecat si apreciat dupa cuvintele tale si e la indemana ta fie sa iti otravesti sufletul facand din politica pierzarea ta, ca orice alta patima umana, sau sa o faci un mijloc de imprastiere al iubirii si al primirii aprecierii de la ceilalti,indiferent de orientarea lor politica. Este razboiul tau cu tine insuti ,nu cu guvernul, nu cu ceilalti. Partidul nu te ajuta , ci doar Dumnezeu este langa tine , in ce spui si ce faci. Last edited by iustin_dumitru; 01.08.2025 at 08:26:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt negrija față de semenii tăi, deși ți s-a îngăduit asta prin funcția vremelnică pe care o ai arată satanism, cultură a distrugerii strategice, nu a dezvoltării. Apoi să nu furi e politică biblică, în Biblie Iosif cel Frumos a fost administrator și a dat grâne fraților săi mincinoși care l-au vândut ca pe sclav, dacă nu ajungea un fel de prim-ministru nu puteaa face bine semenilor săi. Atâta timp cât plătești taxe peste taxe și statul îți ia 45% direct din salariu, și 21% TVA, taxă pe rovinietă, taxă la pompă, taxă pe asigurarea mașinii, taxă pe proprietățile tale, taxă pe apa de ploaie, taxă pe profit și pe depozite - să nu ai nici infrastructura critică după 35 de ani de așazis capitalism înseamnă să fii într-un popor de tâmpiți. Dacă tu crezi că problema sunt cuvintele dure folosite, nu nesimțirea și inadecvarea administrativă, atunci să ai frăția ta parte de administratori incompetenți sau puși pe furt.
|
||||
|
||||
![]()
Deși văd că pui problema corect, Iorest, respectiv profunda corupție care afectează societatea noastră – și nu doar de 35 de ani, ci de mult mai multă vreme –, când vine vorba de soluții eșuezi de fiecare dată, preferând să creditezi niște populiști care livrează doar vorbe, violență și ură, în loc să cauți – și ei împreună cu tine – soluții pragmatice, așa cum constat că face actualul guvern. Dacă AUR ar fi capabil de onestitate, ar aplauda și susține un premier atât de decis să se lupte cu corupția, ineficiența și risipa, în persoana lui Bolojan –*un personaj politic atât de rar, pe care cred că nici nu-l merităm.
Nu numai că îl lasă singur în fața acestei caracatițe imense care parazitează companiile de stat și sistemul bugetar – adică cel responsabil de infrastructura de care te plângi –, însă îi mai creează încă un front, abia așteptând ocazia să-l îndepărteze. P.S. Întrebându-mă de ce ar prefera cineva AUR, în pofida tuturor argumentelor raționale care i-ar sta împotrivă, nu găsesc alt răspuns decât că acest partid răspunde mai bine frustrărilor și setei de revanșă pe care mulți le-au acumulat în sufletele lor de-a lungul vremii. E un partid profund emoțional – cultivând mai ales emoția negativă, din nefericre – și tocmai prin această caracteristică a reușit să-și dezvolte un bazin electoral atât de mare, pentru că cei care preferă rațiunea nu sunt atât de mulți.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 01.08.2025 at 13:49:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
NESIMȚIRE GUVERNAMENTALĂ: Bolojan a luat bani de cazare de la Senat cât de încă un rucsac de fițe sau CASS-ul de la 24 de mame tinere deși are locuință de la RAAPPS. Din ce știu când era în Bihor mima reforma administrativă - concedia de la Primăria Oradea inși care se reangajau sau transferau la primăriile din județ. Dădea afară oameni din alte partide să angajeze camarila PNL, la fel cum face USR prin zonele unde împărățește, deci totul e o farsă. Referitor la soluții, AUR e din nou la ajutor la inundații, fără Gigi Becali, vor reuși fără acest ins care voia să tragă sfori și practica diversiunea susținând declarativ ambele părți, nu vezi că de când Becali și-a bătut joc de Simion, Dumnezeu nu-i ajută și nici echipa de fotbal nu-i mai merge ?
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 01.08.2025 at 13:53:21. |
|
||||
|
||||
![]()
Prefer să observ cu atenție faptele omului, în loc să mă informez de pe un site atât de partizan ca ActiveNews. Am adăugat și un P.S. la mesajul de mai sus.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://www.facebook.com/george.simi.../?locale=ro_RO
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 01.08.2025 at 13:59:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si la fel de mult se fura si s-a furat si in Rusia si Romania comunista si in Romania legionara .Macar in lumea comunista era invers,fura poporul de nevoie, vezi reteaua de spagi, iar conducatorii poate erau cinstiti. Nu stiu in China si Corea de Nord cum functioneaza autocratia, dar se pare ca asta e pretul libertatii , sa accepti ca ,conducatorii mai fura, dar ca sunt printre ei si bine intentionati, nu ii poti jigni in corpore pe toti. Iar a presupune ca daca vine AUR nu se mai fura, ramane de dovedit. Nu am vazut preocupari speciale pentru combaterea furtului,doar se presupune ca in numele dragostei de tara , cei din varf nu ar putea iar fura. Da,deocamdata e o mireasa alba si neprihanita caci nu a fost dovedita ca hoata, dar ii cam curg balele de furie la adresa hotilor si ticalosilor , si asta o face cam urata. Caci cine judeca cu aceiasi masura va fi judecat. Si toate posibilele masuri bune care le vor lua, vor fi judecate la fel, fara dovezi: ca hotii,talharii etc Nu e asta calea,desi AUR nu a furat inca, pentru ca cine sufera de un mic pacat ,si anume ura si minciuna, sufera si de restul. Si o sa si-o ia si ei asa cum a fost lungul sir CDR,PNTCD, DA,PSD,PNL(putin mai rezervat uneori), USR toti exponenti ai urii intrun fel sau altul la un moment dat ,pe care viata i-a pedepsit si i-a pus sa lucreze impreuna. Macar astia au invatat la final sa colaboreze,cand deja au nimicit cu totul tara asta , dar noroc cu uniunea europeana ca am progresat totusi trasi de urechi in acest timp. Si apoi te ar ajuta pe tine personal sa ai analize mult mai lucide daca te ai detasa putin de o anumita parte si ai fi mai obiectiv, daca tot iti place domeniul politic asa mult. In loc sa vorbesti de raul care stim toti ca sa facut, ar fi interesant sa vorbesti de lucruri pozitive ,cum e aceea participare la inundatii,si ai ajuta mult mai mult AUR asa. Asa ,nu faci decat sa indepartezi potentialii viitori sustinatori , care stiu din trecut ca limbajul urii nu a dus nicaieri. Eu sunt convins ca aceasta cale e castigatoare,asa cum a facut din Nicusor Dan dintr-un loser,in doar 2 saptamani ,un om general acceptat,doar pentru simplu fapt ca a avut bun simt. Critica frate cat vrei ,dar nu mai jigni, ce te costa? Chiar nu tii de loc la imaginea ta? Cuvinte ca tampiti si ticalosi vor atarna greu la Judecata , si o sa dai tot AUR -ul si toata Romania atunci pe o singura mana intinsa,si nu o sa aiba cine sa ti-o offere. Lasa-i incolo ca se descurca ei , ai grija doar de cum vorbesti aici si acum, e cel mai util lucru in favoarea AUR si a nemuririi tale. Last edited by iustin_dumitru; 01.08.2025 at 14:53:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Cat despre mine sunt cu guvernul si nu sunt , ca se cam grabeste cu anumite masuri, desi e clar ca suntem pe margine prapastiei si trebuie masuri urgente. (practic ma auto-protejez pentru viitoare deziluzii)
Nu sunt cu AUR si totusi sunt,pentru ca imi place lupta lor pentru valori. Nimeni nu imi poate rapi obiectivitatea si dreptatea , ca am grija sa judec pe fiecare dupa faptele lor raportate la adevar,iar nu dupa opiniile mele. Iar criteriile generale le-am enuntat: colaborarea ,obiectivitate, respect fata de adversari,sa fii in slujba oamenilor. Impotriva acestor valori nici un partid nu le resping, doar ca aplica doar partial ,unele din ele ,aceasta e problema lor. si se destrabaleaza cu viciul urii si al adevarului partial (minciunii) Last edited by iustin_dumitru; 01.08.2025 at 15:04:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
42. Și a zis Domnul: Cine este iconomul credincios și înțelept pe care stăpânul îl va pune peste slugile sale, ca să le dea, la vreme, partea lor de grâu? 43. Fericită este sluga aceea pe care, venind stăpânul, o va găsi făcând așa. 44. Adevărat vă spun că o va pune peste toate avuțiile sale. Apropo de populism, administratorul cel înțelept care a ajutat oamenii, ar fi fost populist în limbajul bruxelizat: Cap. 16 1. Și zicea și către ucenicii Săi: Era un om bogat care avea un iconom și acesta a fost pârât lui că-i risipește avuțiile. 2. Și chemându-l, i-a zis: Ce este aceasta ce aud despre tine? Dă-mi socoteala de iconomia ta, căci nu mai poți să fii iconom. 3. Iar iconomul a zis în sine: Ce voi face că stăpânul meu ia iconomia de la mine? Să sap, nu pot; să cerșesc, mi-e rușine. 4. Știu ce voi face, ca să mă primească în casele lor, când voi fi scos din iconomie. 6. Iar el a zis: O sută de măsuri de untdelemn. Iconomul i-a zis: Ia-ți zapisul și, șezând, scrie degrabă cincizeci. 7. După aceea a zis altuia: Dar tu, cât ești dator? El i-a spus: O sută de măsuri de grâu. Zis-a iconomul: Ia-ți zapisul și scrie optzeci. 8. Și a lăudat stăpânul pe iconomul cel nedrept, căci a lucrat înțelepțește. Căci fiii veacului acestuia sunt mai înțelepți în neamul lor decât fiii luminii. Cum ar face iconomul actual bruxelolatru- ar mări povara pe spatele oamenilor, ca să arate că e un cățel veros în a-și distruge poporul și a-l jugăni cu juguri greu de purtat, cum a făcut câinele de băsescu care a chinuit românii în criza din 2009 mai mult decât i-au cerut stăpânii, ca să simtă că e criză, ca un pirat nenorocit Citat:
De multe ori cred că Dumnezeu ne-a dat pirați nenorociți și vătafi samavolnici tocmai pentru a-i pedepsi pe cei ignoranți, snobi, ticăloși, escroci, escrocii din vârful piramidei îi toacă pe cei de mai jos, mi-e milă doar de văduvele cinstite, de familiile sărace și oamenii curați sufletește care au nimerit la mijloc.
|
||||
|
||||
![]() Citat: