Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 09:57:36
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Vezi tu, problema e ca ti-ai dat seama ca te contrazici si de aceea nu mai stii ce explicatii sa dai. Ai spus ca mantuirea e doar prin BO, apoi ai spus ca vor merge in cer si unii care nu sunt din BO. Daca cer lamuriri spui ca ma stapaneste un duh sectar. Macar pentru tine ar trebui sa-ti faci ordine in ganduri.
E ciudat sa predici o biserica, sa spui ca e singura cale dar sa nu stii sa o definesti. Te-ai obisnuit sa spui poezii frumoase, invatate pe de rost, dar cand te ia cineva la intrebari te incurci si arunci cu acuze. Eu voiam doar sa stiu ce este biserica cea care ne mantuieste si in ce mod. Deci , dupa ce spui mai sus, biserica este cladirea cu preotii si cu toate decoratiunile si mobilierul. Bun, acum sa vedem daca ce spune Biblia se poate aplica la cladire si mobilier:

Efeseni 5:24
Ci precum Biserica se supune lui Hristos, așa și femeile bărbaților lor, întru totul.

- cladirea si mobilierul nu se pot supune lui Hristos

1 Corinteni 16:19
Vă îmbrățișează mult, în Domnul, Acvila și Priscila, împreună cu Biserica din casa lor.

- cladirea nu poate sta in casa cuiva

1 Corinteni 14:5
Cel ce proorocește e mai mare decât cel ce grăiește în limbi, afară numai dacă tălmăcește, ca Biserica să ia întărire.

cladirile nu se zidesc prin proorocii, ci oamenii

1 Corinteni 14:23
Deci, dacă s-ar aduna Biserica toată laolaltă și toți ar vorbi în limbi și ar intra neștiutori sau necredincioși, nu vor zice, oare, că sunteți nebuni?

-cladirile si mobilierul nu pot vorbi in limbi

Faptele apostolilor 18:22
Și coborându-se la Cezareea, s-a suit (la Ierusalim) și, îmbrățișând Biserica, s-a coborât la Antiohia.

-nu-mi imaginez ca Pavel a imbratisat cladirea si mobilierul, ci oamenii

si mai sunt versete in care biserica se arata a fi persoane, nu cladiri.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 03.12.2009 at 10:07:33.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15