Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2010, 10:24:23
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu, suntem in secolul XXI si nu-mi vine sa cred ca unii isi mai pun astfel de intrebari. Dar nu acestia sunt de vina, ci cei care au emis de-a lungul timpului, intr-un mod irational, astfel de principii care, de fapt nu au nici o legatura cu credinta, cu mantuirea NICI ATAT.
CUM SA FIE PACAT ? Ce a devenit pana la urma conceptul de pacat ?
Cate ganduri nu ne trec pragul mintii si sufletului nostru, cate lucruri nu tresalta in jurul nostru facandu-ne sa luam decizii si sa ne adaptam mediului cel mai conform cu personalitatea noastra, ce ar mai deveni pacatul, daca ar fi sa ne intrebam mereu si, aproape fara discernamant, ce este bine si ce este rau, la toate fleacurile si imboldurile sociale absolut minore ? ! Astfel am ajunge sa omitem ceea ce este cu adevarat important de infaptuit, ne-am ignora propria calitate si forta cu care imbratisam pe cei din jur, cu care-i protejam . Asta este cel mai important.
Probabil ideea de manastire ti-a venit cand erai, totusi, un copil...apoi timpul a trecut, lucrurile au capatat o alta forma in jurul tau, principiile ti s-au conturat mai bine si astfel te-ai casatorit. Este un traseu atat de firesc al vietii, incat nu trebuie decat sa-l respecti ca atare si sa-i oferi ce ai mai bun din tine, nu sa privesti in urma, spre o simpla cugetare, cu atat mai putin.
Se spune ca nu se misca nici un fir de iarba fara Voia Lui Dumnezeu, asadar fii pe pace, fii fericit, fii barbat si ai grija de familia ta asa cum se cuvine, caci asta este si Voia Lui Dumnezeu pentru viata ta.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
E pacat? ToaderValentin Intrebari utilizatori 5 18.12.2012 22:39:38
Pacat sau nu? Darkanian Pocainta 33 13.08.2010 23:19:44
De ce e pacat? silverstar Generalitati 28 25.02.2010 18:30:42
pacat? omosapiensi Teologie si Stiinta 3 25.01.2010 13:30:20
pacat sau nu? pisi Generalitati 34 18.06.2008 23:11:07