Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2011, 14:38:47
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Prietene, in primul rand nu am zis ca Hristos a desfiintat legea, ci a desavarsit-o! Cred ca stii si tu ca "dinte pentru dinte" si "ochi pentru ochi" nu mai este valabil

38. Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte".
39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt.
40. Celui ce voiește să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa (Mat 5:38-40)
În Decalog nu scrie nicăieri de "dinte pentru dinte". Că a desființat Hristos anumite reguli ceremoniale și sociale, de acord; însă din Decalog n-a schimbat nici măcar o virgulă (Mat.5,1) nicidecum o poruncă întreagă!

Citat:
In al doilea rand nu zice nicaieri ca Hristos a considerat sambata ca zi de odihna.El a intrat in sinagoga sambata ca in acea zi de tineau intrunirile liturgice in sinagoga.
Dacă ar fi considerat sâmbăta o zi ordinară ar fi spus-o răspicat, căci El niciodată n-a dat dovadă că ar fi fost un om fricos ori laș. Dar dimpotrivă, El Își făcuse un obicei din a merge sâmbăta la Sinagogă (Biserica de atunci). Și aceasta nu din oportunism ori din fățărnicie, căci nu a dat dovadă de așa ceva.

În concluzie, de ce-L acuzați pe Iisus? De lașitate, frică, oportunism, ori de fățărnicie?

Citat:
In al treilea rand, in Decalog se spune de ziua a saptea ca zi de odihna si nu de smbata
V-am demonstrat că-n Decalog se scrie de:
- ziua a 7-a
- ziua de odihnă
- ziua Domnului în care El S-a odihnit la Creație
- Sâmbătă

Nu știu cum ar trebui să fie cineva ca să le considere pe toate acestea duminică! Nici măcar nu găsesc un eufemism.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11