Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2012, 22:26:45
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Unii ortodocsi care citau bine din Pr Cleopa sau Boca, sau chiar din Biblie. Citatele nu ar fi rele, dar au fost aruncate special pentru ca eu sa stiu ca sunt un sectant eretic hulitor, ultimul gunoi de pe fata pamantului, caci erezia e cel mai mare pacat.
Fiti linistit, am trecut peste. Sunt o supravietuitoare. :). In plus, am intalnit alti ortodocsi deosebiti, care m-au facut sa uit de ceilalti.
Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Asa ar face o mama, doamna Adriana. Insa BO are niste invataturi contradictorii. Pe de o parte te face cu ou si cu otet, spunandu-ti ce copil rau ai fost, cum de te mai rabda pamantul, blestemat ce esti, potrivnic al Bisericii, ca nu se stie daca ai sanse (mi s-a spus ereticii se mantuiesc foarte greu), apoi spune ca te asteapta cu dragoste. :)

Totul depinde de omul cu care vorbesti. Cand sfintii s-au enervat pe vreun eretic i-au vorbit de rau pe toti si i-au anatemizat, uitand ca mai exista si multi nevinovati printre cei pe care ei ii numesc eretici. S-au nascut noi generatii, zeci de generatii sunt nascute in erezie, in tarile in care BO e minoritara. Asta nu era pe vremea Sf Parinti. Sunt alte vremuri care cer alte atitudini. Dar ortodocsii de astazi contiinua sa loveasca cu citate din Sf Parinti, desi ei se refereau la cateva persoane anume care provocau multa tulburare, si doar atat...nu la cei 2 miliarde de eretici contemporani...
Doriana lucrurile acelea se refera in special la cei care provoaca tulburare.Nu cred ca Pr. Cleopa sau Boca aveau ceva cu oamenii simpli si probabil se rugau pentru revenirea lor in Biserica.
Dar de la Pavel incoace erezia este condamnata grav tocmai pentru ca pierde suflete.Adica intram intr-o alta logica si noi nici macar nu ne dam seama.
Daca noi vorbim despre Botezul copiilor de exemplu si tu ai parerea ta si incerci sa o impui altora, daca parerea ta e gresita s-ar putea sa trimiti oameni in iad. La fel daca cineva le spune oamenilor ca nu au nevoie de Biserica sau diverse alte opinii.Cat timp le tii pentru tine iti faci singura rau in masura in care opiniile tale nu sant adevarate.Dar in momentul in care le aduci in public opiniile tale pot "sminti " alti oameni. De asta parintii sant vehementi fata de eretici.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18