Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2015, 16:39:52
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Îți închipui că durerea și suferința umană, disperarea și revolta sunt treburi de care e responsabil Dumnezeu.
Sigur, Ioan Cezar, tu ai toată dreptatea, smerit și înțelept cum te afli. Uite, se naște un copil, care la un an moare într-un incendiu provocat de un cutremur. Și pentru că s-a întâmplat să nu fie nici botezat, mai vine și Biserica învață că sufletul copilului va ajunge în Iad.

Oare cine o fi de vină pentru asta ? Oi fi eu ? Oi fi tu ? O fi Adam ? N-o fi nimeni ? Că Dumnezeu, am stabilit deja, e bun, iar dacă se întâmplă câte ceva rău pe lume, musai să inventăm un artificiu prin care să-l derobăm de responsabilitate.

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
I le cam pui în cârcă, mândruț-foc cum te afli.
Da, i le pun. Uite, așa sunt eu, mândru foc, plesnesc de mândrie, mi-am dat ultimele rămășițe de smerenie pe băutură și țigări, și acuma nu mai am deloc, deloc.

Uite, își propun un schimb: pentru că tu, în mod evident, nu ești deloc mândru de smerenia ta, nu vrei să iei puțintică mândrie de la mine, care am prea multă ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi

Last edited by GMihai; 23.08.2015 at 16:49:40.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare