Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Încă nu știu exact de ce ești atras de asemenea subiecte, tematici, pentru că pare că tu nu mai cauți neapărat ceva,ci vrei să-l aperi mai degrabă.
|
Se vede că n-am reușit să mă fac înțeles: Nu sunt deloc atras de astfel de subiecte. Deși mă consider eu însumi un căutător, nu către zona asta mă îndrept, considerând-o greșită din start și putând cu ușurință să-i prevăd finalitatea.
Nu țin să apăr neapărat o poziție ori un adevăr "oficial". Dar epitetele pe care le-ai folosit în legătură cu Biserica le-am găsit de o nedreptate flagrantă – și am explicat deja de ce. Cum nu cred că Biserica are nevoie să o apăr – o face Dumnezeu, grija mea s-a îndreptat către cei care te vor lua în serios și chiar către tine.
Citat:
|
...Acuma nici nu știu cum să mă numesc în raport cu ortodoxia.
|
Asta e problema, că nu mai știu dacă ești în interior sau în exterior în raport cu Biserica.
Citat:
Adică pur și simplu dezvăluind anumite aspecte, situații,date etc...
Doar prin simplul fapt că le expun, reprezintă în sine un atac!
|
Nu expunerea unor fapte/situații adevărate reprezintă problema, ci interpretarea lor. Versetele pe care le-ai citat ți s-a părut că sunt despre impostura și apostazia Bisericii. Ca să faci astfel de afirmații grele, care presupun complicitatea clerului întinsă pe sute de ani, ar trebui să vii cu argumente și analize mult mai serioase. Și mă tem că va trebui să elimini dintre membrii acestui cler martirii, mucenicii, sfinții și pe toți cei care au făcut – și fac – parte din ea cu sinceritate, cu inimă curată.