Citat:
În prealabil postat de sophia
Sunt lucruri pe care nu le stiu. De asta intreb.
Am ocazia sa vad cum este la catolici. Ei fac totul in vazul oamenilor.
Poate ca unii vor spune ca este taina si de aceea se lasa perdeaua si se inchid usile la altar ca sa nu vedem noi ce se petrece acolo.
Daca ar fi rau sa vedem si noi? Nu cred. Mie mi-ar place sa vad ce se intampla in altar ca sa inteleg si mai ales sa ascult rugaciunile de acolo ale preotului care totusi se fac si pentru noi sau in numele nostru. Asa cred cel putin.
Eu de ex. nu inteleg din cele citite toate acele lucruri legate de disc si particelele si impartirea lor si etc. Sunt atatia termeni arhaici, specifici. Daca as vedea ce face preotul poate as intelege.
Si daca nu mi-ar place si nu m-ar interesa tot legat de biserica, poate n-as mai fi credincioasa.
|
Sophia eu cred ca nu ne ajuta cu nimic sa vedem ce se petrece in altar, noi de aici fiind misiune nu avem biserica avem altar improvizat eu personal nu as dori sa-i vad toate miscarile parintelui dar pentruca cint aproape de el il vad si cind mai casca si uite asa judec cu ochii, vezi tu? de ce esti asa curioasa ce se petrece dupa usa altarului ?