Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2009, 12:56:08
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Mai intai sa raspund cuiva care ma dojenea ca-l critic pe Dumnezeu, sau asa ceva si cred ca a facut greseli.
Da, si parintii mei au facut unele greseli fata de mine si totusi ii iubesc si i-am iubit. N-are nici o legatura una cu alta.

Pe urma eu nu pot sa va inteleg: de ce trebuie sa fie si rau si bine si de ce daca e numai bine nu mai ai har, nu te mai mantuiesti?
Da, spunea si preotul meu odata, ca ele exista ca noi sa putem compara. Si la ce ne ajuta comparatia? Mai bine ar fi sa fie numai bine.
De ce Adam a trebuit sa fie ispitit?
De unde le scoateti voi pe toate? De unde il stiti voi asa de bine pe Dumnezeu si raul si bunul si tot?
Nu inteleg de ce nu putea Dumnezeu sa ne faca exact ca el, sa se simta printre ai lui?
Eu nu stiu si nu pot emite astfel de judecati ca voi? Chiar aveti curaj si indrazneala!
Problema este ca nu ma supara Dumnezeu, pentru ca tot nu stiu ce a vrut EL si nu voi afla si gata, ci ma supara ideile pe care voi I le puneti in carca.

Si ce ma mai supara este ca in ciuda tuturor teoriilor voastre, omul se autodistruge si raul invinge. Oare asa trebuie sa fie? Degeaba s-a jertifit Iisus, sau nu are legatura cu jertfa lui? Cineva spunea ca El o facea oricum, ca asa era scris.
Undeva, chiar Iisus spunea (asa este scris), este totul scris, inclusiv despre omenire. Da nu stim noi.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum aflu care este voia lui Dumnezeu in viata mea? Marcel_Ionut Generalitati 21 20.09.2012 01:23:18
Faca-se voia Ta sau voia mea? caliyo Generalitati 22 25.06.2012 17:54:32
Voia lui Dumnezeu Mtcrysty17 Generalitati 146 24.11.2011 11:25:29
cum putem stii care este voia lui Dumnezeu? skicolour Intrebari utilizatori 13 18.01.2011 14:12:28
Dumnezeu cel bun -oare? evolution Rugaciuni 292 18.05.2009 22:38:42