Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2009, 10:39:49
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Spe ce alta cale s-ar fi putut mantui omul? Ce spun Sfintii Parinti, georgeval?

In rest ne complicam teribil in banuieli (adica voi mai precis). Pana la urma omul nu-i ca Dumnezeu si noi nu stim ce a vrut acesta (nici Tatal si nici Fiul).
Iisus a spus clar ca s-au indeplinit niste scripturi, ca infaptuit voia Tatalui, iar noi pe alea nu le stim. "Savarsitu-sa" a spus pe cruce si a murit.
Omul a fost si este ca si celelalte fapturi, doar cu mai multe capacitati si este marunt.
Sa ne reamintim: "Tatal nostru carele esti in ceruri..."
si mai apoi se spune: "Faca-se voia Ta....precum in cer asa si pre pamant".
Si..."nu ne duce pre noi in ispita, ci ne mantuieste de cel rau".

Deci nu voia noastra se face. Dar cum explicam randul cu dusul in ispita? Lui ii cerem asta, Tatalui nostru. De ce Lui?
Sunt Sfinti Parinti care nu leaga necesitatea Intruparii Fiului de caderea lui Adam in pacat. Sfantul Maxim spue ca Fiu ar fi venit si daca Adam nu ar fi pacatuit.
Hristos ar fi putu sa ocoleasca jertfa de pe Cruce si sa ne impace cu Dumnezeu Tatal, prin simpa derare a noastra la invatatura Lui, insa raul nu ar fi fost smuls din radacina. De aceea jerfa ca iubire, ca act de daruire totala distruge pacatul ca forma de egoism- distruge zidul despartiturii dintre om si Dumnezeu, de aceea Hristos nu ocoleste jertfa "ci de buna voie" S-a rastignit pe Cruce.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2009, 12:56:08
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Mai intai sa raspund cuiva care ma dojenea ca-l critic pe Dumnezeu, sau asa ceva si cred ca a facut greseli.
Da, si parintii mei au facut unele greseli fata de mine si totusi ii iubesc si i-am iubit. N-are nici o legatura una cu alta.

Pe urma eu nu pot sa va inteleg: de ce trebuie sa fie si rau si bine si de ce daca e numai bine nu mai ai har, nu te mai mantuiesti?
Da, spunea si preotul meu odata, ca ele exista ca noi sa putem compara. Si la ce ne ajuta comparatia? Mai bine ar fi sa fie numai bine.
De ce Adam a trebuit sa fie ispitit?
De unde le scoateti voi pe toate? De unde il stiti voi asa de bine pe Dumnezeu si raul si bunul si tot?
Nu inteleg de ce nu putea Dumnezeu sa ne faca exact ca el, sa se simta printre ai lui?
Eu nu stiu si nu pot emite astfel de judecati ca voi? Chiar aveti curaj si indrazneala!
Problema este ca nu ma supara Dumnezeu, pentru ca tot nu stiu ce a vrut EL si nu voi afla si gata, ci ma supara ideile pe care voi I le puneti in carca.

Si ce ma mai supara este ca in ciuda tuturor teoriilor voastre, omul se autodistruge si raul invinge. Oare asa trebuie sa fie? Degeaba s-a jertifit Iisus, sau nu are legatura cu jertfa lui? Cineva spunea ca El o facea oricum, ca asa era scris.
Undeva, chiar Iisus spunea (asa este scris), este totul scris, inclusiv despre omenire. Da nu stim noi.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2009, 13:46:07
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Florin-Ionut
E o simpla discutie pe forum, nu neaparat in cotradictoriu. Nu intentionez sa ma cert cu nimeni; daca simt asta, ma retrag.

1. Scrie la Facere 1, 26-27:
Și a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul!"
Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie. [COLOR=red](iar prin Noe a aratat cum trebuia plinita porunca, dar cine este Femeia? cine este Barbatul? cum au stapanit peste ele shi cine a mancat din ele dupa ce au pus piciorul pe pamant?, caci din 7 perechi curate au lasat cate 6 din fiecare pereche curata iar perechea necurata nu a adus Noe ardere de tot... iar Dumnezeu i-a binecuvantat pentru jertfa lor... de ce? caci altadata a zis ca nu vrea jertfe shi ardere de tot ci Mila voiesc... deci pana la urma care era Chipul Sau dupa care i-a facut pe oameni? caci a shi zis sa nu-tzi faci chip cioplit shi nici vre-o alta asemanare shi nici sa te inchini ei, dupa ceva din toate cate sunt in cer acolo sus, ori pe pamant aicea jos, ori in apele de dedesubt sau cum este scrisa porunca a doua... deci la ce se refera cioplirea? poate la cioplirea trecutului, a istoriei, viitorului, a ceea ce eshti, cine poate shti sau poate la smerenie shi credintza, sa nu-tzi faci un chip cioplit de neascultare, un chip cioplit al neascultarii)[/COLOR]

Citeste de exemplu aici: http://www.nistea.com/duhovnici/rafa...nt_inainte.htm

Se vede ca ai o intelegere gresita despre perfectiunea lumii create. Tu vrei ca lumea sa fie un mecanism supercomplex si automat, populata cu fiinte care executa fortat anumite rutine? Ar fi absurda asa. [COLOR=blue](o lume evidenta ce lucreaza evidentul evident in mod cu totul evident, dar lumea nevazuta? care inca nu se vede dar este? cand o vei vedea itzi vei aduce aminte de zilele in care credeai ca nu exista?)[/COLOR]

Si iarasi, Tatal a facut toate prin Fiul si prin Duhul Sfant. Fiul este Creator si El a acceptat dintru inceput ca sa-l salveze din moarte pe om in caz ca va pacatui si va muri. A fost raspunsul Lui Dumnezeu la intentia demonilor de a-l distruge pe om.

2. Da, vad raul din lume. Harul ajuta omul NUMAI daca acesta vrea sa fie ajutat. Nu te forteaza, iti respecta libertatea. Daca omul refuza ajutorul divin, devine stapanit de puterile intunericului al caror scop este pierzania vesnica a omului, cresterea numarului celor care ii urmeaza sfatul si refuza iubirea divina. Deci lumea ar fi putut arata mult mai bine daca oamenii nu acceptau sa devina atat de corupti si de impatimiti de rele.

Insa va veni sfarsitul lumii (a se intelege sfarsitul raului din lume) sau Apocalipsa si atunci se raul va fi separat de bine pentru totdeauna. [COLOR=blue](da graul va fi adunat in Hambare iar neghina se va arunca in foc, dar pana atunci nu smulgetzi neghina din gLume ci pe aia din inima voastra sau rugatzi pe Tatal sa va curetze, sa taie afara putoarea shi imputzeala plictisita)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
25. Dar pe când oamenii dormeau, a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină printre grâu și s-a dus. 26. Iar dacă a crescut paiul și a făcut rod, atunci s-a arătat și neghina. 27. Venind slugile stăpânului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semănat tu, oare, sămânță bună în țarina ta? De unde dar are neghină? 28. Iar el le-a răspuns: Un om vrăjmaș a făcut aceasta. Slugile i-au zis: Voiești deci să ne ducem și s-o plivim? 29. El însă a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, să smulgeți odată cu ea și grâul. 30. Lăsați să crească împreună și grâul și neghina, până la seceriș, și la vremea secerișului voi zice secerătorilor: Pliviți întâi neghina și legați-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunați-l în jitnița mea. [COLOR=red]Deci cine este de vina vrajmaqshul sau paznicul mandru al gradinii, sau leneshul gradinar viclean?[/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 09.07.2009, 18:56:07
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Pe urma eu nu pot sa va inteleg: de ce trebuie sa fie si rau si bine si de ce daca e numai bine nu mai ai har, nu te mai mantuiesti?
Nu exista rau fara bine si invers, este simplu si logic. Aceste doua se vad cel mai bine in comparatie, fiind opuse. Fara unul nu ar exista celalalt.

Citat:
Da, spunea si preotul meu odata, ca ele exista ca noi sa putem compara.
Nu este vorba doar de comparatie ci de insasi existenta conceptului de bine. Nu poate exista rau daca nu exista si bine.
Citat:
Poate nu a trebuit poate pur si simplu a fost.
Citat:
De unde le scoateti voi pe toate? De unde il stiti voi asa de bine pe Dumnezeu si raul si bunul si tot?
Din Sfanta Scriptura.
Citat:
Nu inteleg de ce nu putea Dumnezeu sa ne faca exact ca el, sa se simta printre ai lui?
Adica sa ne faca pe toti Dumnezei? "A ne face" inseamna a crea, ori El este NECREAT deci nu aveam cum sa ne CREIEZE ca El.
Citat:
Eu nu stiu si nu pot emite astfel de judecati ca voi?
Daca stii, poti. Nu vad mare curaj in a reproduce ceva ce ai citit si ai inteles cat de cat. Ai vrea sa stam in tacere? Sa nu mai vorbim/scrim despre Dumnezeu? Crezi ca atunci ne-ar iubi Dumnezeu mai mult?
Facem schimb de informatii si de opinii aici. Eu am invatat multe de pe acest forum.
Citat:
Problema este ca nu ma supara Dumnezeu, pentru ca tot nu stiu ce a vrut EL si nu voi afla si gata, ci ma supara ideile pe care voi I le puneti in carca.
Eu incerc pe cat posibil sa vorbesc in conformitate cu Scriptura, cel putin asa cum o inteleg eu, si cam la fel fac si altii aici din ce am vazut (cu unele exceptii). Nu pun nimic nimanui in carca, cu atat mai putin lui Dumnezeu

Citat:
Si ce ma mai supara este ca in ciuda tuturor teoriilor voastre, omul se autodistruge si raul invinge. Oare asa trebuie sa fie? Degeaba s-a jertifit Iisus, sau nu are legatura cu jertfa lui?
Esti haioasa rau! Chiar imi place de tine!
Nu invinge decat pana la o vreme! Pana in ceasul cand va veni Apocalipsa!
Asa a si fost prezis de catre profeti, raul se va inmulti foarte mult! Ce vezi tu acum sunt floricele pe langa ce urmeaza!
Vechi 09.07.2009, 23:21:12
VEGIRO VEGIRO is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2009
Locație: Baia Mare
Implicit

Intrebare pentru toti poate cine stie ne autoeducam :De ce nu a creat Dumnezeu omul fara slabiciunea de a cadea in pacat ,daca el stia ca va cadea putea sa il tina in rai dar nu a facuto, o sa imi ziceti ca a avut planuri mari cu omul vad jumate populatia lumii daca nu mai mult posibil sa arda pentru o eterninate .Intrebarea mea este de ce ?putea sa evite caderea omului daca e atotputernic e f simplu o sa imi ziceti de vointa,libertatea de a alege,dar nu alegem nici unu unde ne nastem ,cine ne educa si de multe ori mediul inconjurator distruge suflete dar deja soarta ta e bine stiuta sa luam ca exemplu un copil care creste intr-o mafie,cei mai multi psihopati au avut prob in copilarie ,au fost abuzati de parinti si f multe altele nu are rost sa mai zic.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 08:10:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de VEGIRO Vezi mesajul
Intrebare pentru toti poate cine stie ne autoeducam :De ce nu a creat Dumnezeu omul fara slabiciunea de a cadea in pacat ,daca el stia ca va cadea putea sa il tina in rai dar nu a facuto, o sa imi ziceti ca a avut planuri mari cu omul vad jumate populatia lumii daca nu mai mult posibil sa arda pentru o eterninate .Intrebarea mea este de ce ?putea sa evite caderea omului daca e atotputernic e f simplu o sa imi ziceti de vointa,libertatea de a alege,dar nu alegem nici unu unde ne nastem ,cine ne educa si de multe ori mediul inconjurator distruge suflete dar deja soarta ta e bine stiuta sa luam ca exemplu un copil care creste intr-o mafie,cei mai multi psihopati au avut prob in copilarie ,au fost abuzati de parinti si f multe altele nu are rost sa mai zic.
De fapt dilema ta este prezenta raului in lume. Poate te ajuta raspunsul Parintelui Galeriu:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=11

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 10:14:03
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia

Raspuns al lui sergiu:
Nu exista rau fara bine si invers, este simplu si logic. Aceste doua se vad cel mai bine in comparatie, fiind opuse. Fara unul nu ar exista celalalt.

comentariul meu:
exista totushi: sfintzii sunt binele fara de rautate, iar comparatzia shi oglinda este Calea shi sf Cruce shi scriptuara, daca ne uitam in ea ne puteam vedea deslushit pacatele shi faradelegile noastre.

Citat:
Da, spunea si preotul meu odata, ca ele exista ca noi sa putem compara.

Nu este vorba doar de comparatie ci de insasi existenta conceptului de bine. Nu poate exista rau daca nu exista si bine.

nu este vorba despre un concept ci despre conceptul personificat, intrupat, ceva real chiar daca noi vedem din Bine doar o infima shi minuscula particica asha mica mica, la fel de mititica asha ca o floricica, cat antena de la furnica sau mai mica, cat ochishorul ei compus, cat ochiul ei multiochi... ca de aia fura zahar de la casa gospodinelor caci pentru ele zaharul tos e un fel de cristal transcendental, un cristal alb, translucid, dandu-le sens viatzii lor, viatza de mushuroi ce strang cristalele albe facandu-shi depozite pentru iarna sau pentru zilele negre, cand vin arshitzele shi usuca mushuroaiele shi atunci stau in adancimi umede shi se hranesc cu dulci cristale ferite de soare.

Citat:

Poate nu a trebuit poate pur si simplu a fost.

Poate ca a fost, poate ca n-a fost... din moment ce a zis ca femeia i-a dat deci nu a fost ispitit Adam ci doar Eva a marturisit ca a fost amagita shi nu ispitita... dar Sharpele l-a ispitit pe Hristos ca doar n-o sa-shi piarda timpul cu orice credincios de rand...ca pe restul nici nu are sens ca orishicum de multa vreme zac ei in ispita shi in savarshirea faptelor rele, deci daca le fac pana shi preotzii shi credincioshii, la ce sa-i ispiteasca? se odihnesc shi se pregatesc ca prin tot felul de tactici sa ne impinga sau sa ne traga ushurel la momentul oportun ca sa cadem cat mai de sus... in mandrie shi in trairea in minciuna... ca doar s-a pregatit iadurile ca sa-i inghita pe creshtini, dar creshtinii nu sunt conshtientzi de ce li se pregateshte caci nu vad ei ce vede ochiul lor shi ce aude urechea lor shi ce gust simte gustul lor... ca sa...

Citat:

Din Sfanta Scriptura.

shi din Traditzie fireshte shi din Har dar Cunoashterea o potzi dobandi doar pe Cale, caci nu e vorba despre un concept intelectual doar ci despre pashi siguri spre veshnicie shi de neintors napoi la matasasea broaoashtei ...

Citat:

Adica sa ne faca pe toti Dumnezei? "A ne face" inseamna a crea, ori El este NECREAT deci nu aveam cum sa ne CREIEZE ca El.

ba tocmai aici este puterea lui Dumnezeu ca ne-a creat Dumnezei ca El, asha ne-a creat dupa Chipul Sau, barbat shi femeie ne-a creat, dar intru dragostea Sa, dar noi am vrut ca sa nu mai fie shi El, Dumnezeu care ne-a creat, in dragostea dintre noi ci doar dracushorii shi zmeii shi atunci am mancat din poame ca sa dovedim ca nu mai avem nevoie de Dumnezeu caci ne-am razvratit ca sa fim nishte dumnezei unii pentru altzii asha cum a vrut dracul sa fim, adica nishte "dumnezei" dupa chipul shi asemanarea dracului pe care impreuna cu ei l-am plamadit ridicand ochiul ce eram shi intinzand mana la ceea ce ne-a poruncit ca sa nu mancam, ca asha era data porunca : sa nu mancam din pomul cunoshtiintzei binelui shi raului din mijlocul gradinii Edenului caci in ziua in care vom manca vom muri NEGRESHIT, cu sigurantza... crezandu-ne vrednici, shi asha a fost, am murit duhoviceshte iar peste 1000 de ani shi trupeshte ca sa se poata chinui shi pe pamant shi in sheol 4000 de ani aproximativ ca nu i-am socotit, Tata Adam shi Mama Eva parintzi ai celorlalte odrasle create de Dumnezeu dar apoi ne-a nascut Hristos shi Maica Precista de la Tatal din nou ca sa nu mai fim odraslele greshite ale protoparintzilor ci direct fratzi shi copii ai lui Dumnezeu Cel Adevarat... dar nashterea asta dureaza unori clipe iar alteori ani sau zeci de ani sau chiar toata viatza, caci chiar ca shi Dar acest dar nu se moshteneshte gLumeshte ci se moshteneshte prin luarea cu navala a Imparatziei Cerurilor.

Citat:
Eu nu stiu si nu pot emite astfel de judecati ca voi?

Daca stii, poti. Nu vad mare curaj in a reproduce ceva ce ai citit si ai inteles cat de cat. Ai vrea sa stam in tacere? Sa nu mai vorbim/scrim despre Dumnezeu? Crezi ca atunci ne-ar iubi Dumnezeu mai mult?
Facem schimb de informatii si de opinii aici. Eu am invatat multe de pe acest forum.

judecatzile care smintesc pe unii sunt judecatzile ce ranesc pe omul care este conshtiintza, caci calugaria inseamna ca sa nu raneshti shi sa nu calci conshtiintza nimanui, caci conshtiintza shi ashezarea inimii omului este ascunsa noua chiar daca vedem ca pacatuieshte shi gresheshte el poate are o ashezare mai smerita in fatza lui Dumnezeu, lucru pe care noi nu-l cunoashtem caci nu vede omul ceea ce vede Dumnezeu... deci judecatzile se refera la nu judeca shi a nu judeca nici pe cel ce judeca shi a nu-tzi pleca urechea la nemultzumire sau barfa... caci restul nu sunt judecatzi ci drepte socotintze spre inclinarea spre o parte sau alta a recea cumpana a gandirii...

Citat:

Eu incerc pe cat posibil sa vorbesc in conformitate cu Scriptura, cel putin asa cum o inteleg eu, si cam la fel fac si altii aici din ce am vazut (cu unele exceptii). Nu pun nimic nimanui in carca, cu atat mai putin lui Dumnezeu

asha ma stradui shi eu dar pacatuind mereu infolresc cenusha shi din mitomanie reflexa de fariseu acuzator atatea pun in seama lui dumnezeu ca ma ingrozesc mereu shi ma mir cum nu ma fulgera cerul din bun senin, in plina zi senina sau noapte instelata... ma mir de rabdarea lui Dumnezeu cand vede cate hule pot debita mereu catre Cer fiind apoi mandru shi demn pentru faptele mele ca o comoara pe care le apar sfidand pe oricine care se pune cu mine... beroul... eu asha patzesc shi apoi recunosc toate greshelile gLumii ca shi cum pe toate numai eu le-am facut... deci tot un fel de slava de la oameni e shi asta... un vedetism obScen shi perversuri.

Citat:
Si ce ma mai supara este ca in ciuda tuturor teoriilor voastre, omul se autodistruge si raul invinge. Oare asa trebuie sa fie? Degeaba s-a jertifit Iisus, sau nu are legatura cu jertfa lui?

Esti haioasa rau! Chiar imi place de tine!
Nu invinge decat pana la o vreme! Pana in ceasul cand va veni Apocalipsa!
Asa a si fost prezis de catre profeti, raul se va inmulti foarte mult! Ce vezi tu acum sunt floricele pe langa ce urmeaza!

Apocalipsa shi Trambitzele au sunat, shi mai suna, a venit shi daca nu ne pocaim, fereasca Dumnezeu, atunci urmeaza urgiile, dar unii ce se bucura de rau ei ar aduce urgiile pe capul nostru, unii ce se bucura de raul altuia poate chiar shi al lui personal cum sunt shi eu caci nu ma pot stapanii, shi putregaiul care va cadea din Biserica Ortodoxa, ne va vinde cum just spune parintel Justin, ne va trada shi nu ne va apara ci ne va da lupilor ascunshi in piei de oaie din CIE shi CMB shi bilderberg sau tot felul de alte moduri de a distruge turmele Domnului cu pastori cu tot... caci numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa... iar sarmanul parinte Cleopa s-a pocait ca a zis : "eu sunt moshul putregaiul mancav-ar raiul" dar eu nu shtiu sa ma pocaiesc ci doar sa ma mandresc shi sa ma shi entuziasmez de scena suspendata intre turnul Effel shi statuia libertatzii shi Ciomolungma shi hotelurile alea splendide ale mujalahedinilor, shi astfel crezand ca pot sa latru la luna, nu-mi dau seama cum ma duc ca orbetele direct in latz ca un pui de ciuta beata shi mut... crezand ca fac milostenie... asha camila plamadesc burdeloqqqlhul bunastarilor tuturor faradelegilor... Doamne pazeshte-ne-ma!

Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 11:19:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de sophia

Raspuns al lui sergiu:

comentariul meu:
exista totushi: sfintzii sunt binele fara de rautate, iar comparatzia shi oglinda este Calea shi sf Cruce shi scriptuara, daca ne uitam in ea ne puteam vedea deslushit pacatele shi faradelegile noastre.
Da, Sfintii se aseamana cu Dumnezeu prin faptul ca vad numai binele, nu mai recunosc raul, ci il refuza si il ignora si il detesta si il clasifica in categoria "non-existenta"... Dumnezeu stie si stia ca raul se va amesteca cu binele, insa are leac pentru rau, transformandu-l mereu in bine, chiar daca nu instantaneu cum am vrea noi, cei vremelnici. Deci Sfintii, acesti grei ai omenirii care sunt sarea lumii, au incredere ca Dumnezeu lucreaza in lume si nu ne lasa la greu, chiar si cand raul pare ca ne copleseste si ca nu avem scapare. Asa si Parintele Galeriu, mereu un optimist, ne-a amintit de pilda lui Iosif cel drept care, desi vandut de fratii sai, nu a cartit si a bineplacut Lui Dumnezeu prin asta, iar dupa ce s-a implinit vremea, nu s-a razbunat, ci a urmat modelul divin schimband raul comis de fratii lui in bine. Galeriu ne-a spus ca nici macar in diavoli nu este alterat si intunecat totalmente chipul Lui Dumnezeu, caci nici macar ei nu pot sa comita un rau perfect, ci orice actiune a lor are si consecinte bune nedorite de ei, chiar daca mai tarziu in timp si chiar daca minore...

Scuzati interventia care e partial off-topic.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 12:24:41
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
De ce?
De ce toate aceste complicatii si suferinte ale Fiului? cind Dumnezeu putea sa aleaga sa nu se complice. Doar din faptul ca omul avea LIBERUL ARBITRU fiind in RAI?

Oare nu asa procedam si noi? intre doua rele o alegem pe cea mai mica?
Andrei, asa le privim noi cei saraci iubire. Nu e nimic complicat in actele Fiului. Firea umana face ascultare de voia divina si se indumnezeieste. Caci cele create nu se opun Creatorului. Nu a avut "dureri de cap" in a indumnezei firea umana pe care El a asumat-o.

E adevarat ca El a suferit, caci acesta a fost darul lumii pentru prezenta Sa in ea. Dar nu a ramas robit de suferinta, a inviat.

Nici indumnezeirea noastra nu trebuie vazuta ca fiind ceva complicat, ci ca fiind ceva firesc. Spun Sfintii Parinti ca cel mai usor lucru este sa ne indumnezeim, caci acest lucru e potrivit firii. Dar din cauza vietuirii noastre in pacat, ni se pare imposibila indumnezeirea.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 14:11:53
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel
Citat:
În prealabil postat de andreicozia
De ce?
De ce toate aceste complicatii si suferinte ale Fiului? cind Dumnezeu putea sa aleaga sa nu se complice. Doar din faptul ca omul avea LIBERUL ARBITRU fiind in RAI?

Oare nu asa procedam si noi? intre doua rele o alegem pe cea mai mica?
Andrei, asa le privim noi cei saraci iubire. Nu e nimic complicat in actele Fiului. Firea umana face ascultare de voia divina si se indumnezeieste. Caci cele create nu se opun Creatorului. Nu a avut "dureri de cap" in a indumnezei firea umana pe care El a asumat-o.

E adevarat ca El a suferit, caci acesta a fost darul lumii pentru prezenta Sa in ea. Dar nu a ramas robit de suferinta, a inviat.

Nici indumnezeirea noastra nu trebuie vazuta ca fiind ceva complicat, ci ca fiind ceva firesc. Spun Sfintii Parinti ca cel mai usor lucru este sa ne indumnezeim, caci acest lucru e potrivit firii. Dar din cauza vietuirii noastre in pacat, ni se pare imposibila indumnezeirea. .
spui ca e firesc shi ushor? poi cat de greu le-a fost lui Adam shi Eva ca sa nu-shi ridice ochii shi sa nu intinda mana la a manca din pomul cunoshtintzei binelui shi raului ci sa manance doar roadele care au cazut pe jos... deci cat de greu ne este noua oamenilor sa plinim o singura porunca izvoratoare de desavarshire darmite de a implini toate poruncile shi randuielile mantuirii puse de Dumnezeu asha cum ne cere Domnul? deci e gru dar nu imposibil, caci altfel in clipa, in ziua, in care vom manca, negreshit vom muri... caci s-a implinit, Adam shi Eva 5500 de ani au stat in iad, 1000 de ani pe pamant shi 4500 in apele de sub pamant...

deci nu e ushor absolut deloc fiindca fiind robi firii ce vine din pamant ne autobiruim Duhul shi il facem slujitor sangelui shi carnii, pantecului... shi astfel firea aia de care vorbeshti dumneata este defapt o natura salbatica, goala, ce merge la pierzare... pentru incantarea shi poftle cele rele ale burgeloqqqlhului tuturor mofturilor plictisului mare tzinvatzator fariseu al acuzarii caci a murit Negreshit, adica crezandu-se vrednic... asha cum au patzit Adam shi Eva... amagitzi de sharpe... invinovatzind pe Dumnezeu de minciuna shi zicand ca nu-i facuse defapt dupa chipul shi asemanarea Sa... dar Dupa Chipul Sau ii facuse, barbat shi femeie, dar n-au crezut shi shi-au facut ei un chip cioplit, o asemanare, shi s-au inchinat ei, un chip cioplit de neascultarea lor... o asemanre a neascultarii... dar nu noi trebuie sa-i judecam sau sa-i condamnam caci este scris: " a Mea este Razbunarea"... noi trebuie sa ne ferim a judeca sau a judeca judecatzile judecatorilor cei ce judeca pe cei ce au savarshit judecatzile lor... lucru care este foarte foarte greu shi impotriva firii, caci firea s-a unit cu barfa shi cu pofta de a cauta ale tale... de peste tot ca sa-tzi furi singur caciula... shi sa nu mai tzii capul acoperit...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum aflu care este voia lui Dumnezeu in viata mea? Marcel_Ionut Generalitati 21 20.09.2012 01:23:18
Faca-se voia Ta sau voia mea? caliyo Generalitati 22 25.06.2012 17:54:32
Voia lui Dumnezeu Mtcrysty17 Generalitati 146 24.11.2011 11:25:29
cum putem stii care este voia lui Dumnezeu? skicolour Intrebari utilizatori 13 18.01.2011 14:12:28
Dumnezeu cel bun -oare? evolution Rugaciuni 292 18.05.2009 22:38:42