Citat:
În prealabil postat de cristinamaria
@ai2: Stimate Ai2,
Eu nu te-am atacat pe tine ca persoana, nu te cunosc si ca urmare nu am cum sa te atac.
|
Daca spui ca aberez fara sa-mi dai argumente ataci persoana nu afirmatia si pentru asta nu e nevoie sa ne cunoastem. Eu strict la acest lucru ma refeream. Da-mi exemple nu-mi spune ca aberez pt ca asta nu-ti da dreptate si nici nu invalideaza afirmatiile mele.
Citat:
Nu am bannat pana acum pe nimeni, iar pe topicurile pe care am conversat cu cei ce se declara atei am ramas pe toate singura, se pare ca ateii au ramas in pana de idei sau metode de abordare.
|
Exista destule exemple de atei banati din senin si inclusiv exemple de credinciosi hardcore care pot insulta in voie fara sa pateasca nimic. Eu sunt aici sa stau (dar plec o sapt in concediu, sa nu crezi ca am fugit!) si promit sa nu fac scandal, ci sa discut strict subiecte in principal legate de ateism sau stiinta. Daca voi fi banat ai sa te convingi poate de ce scriu acest mesaj.
Citat:
Ateismul asta are marele defect ca ii face pe adeptii lui sa se simta superiori, nu stiu din ce motiv, si din cauza asta e cam ca si cum ai discuta cu peretele, ca ateul pleaca oricum din start de la premisa ca orice ai zice eu nu cred.
|
Ar fi multe de spus dar prefer sa-ti raspund chiar cu vorbele tale:
Citat:
Tutea dadea o replica unui grup de tineri care sustineau teoria evolutiei, spunand "Voi puteti sa va trageti din maimute daca doriti, eu sunt creatie divina!"
|
Cine se simte superior in mesajul pe care chiar tu l-ai scris la topicul despre evolutie?
Citat:
Nici nu analizeaza continutul, doar forma, asa ca tine, ca si eu daca ma uit pe geam si vad un miting al sindicatului CFR si un rand de oameni care asteapta sa sarute sfintele moaste, as putea afirma ca intre sindicalism si religie nu e nici o diferenta.
As mai putea de asemenea afirma ca nu e nici o diferenta intre religie si plajele din Mamaia, ca si acolo se inghesuie oamenii si se calca in picioare,
|
Asta spera Elena Udrea dar ca la moaste n-am vazut sa se bata lumea pe plaja! E o mare diferenta prin faptul ca la mare oricati oameni s-ar duce nu respecta acelasi ritual, nu au aceeasi opinie despre ce trebuie sa faci la mare etcetc.
Citat:
deci daca ne gandim un pic mai bine, am putea chiar sa afirmam ca intre Radu Mazare si Isus Christos e diferenta doar de imbracaminte! Cine nu e de acord cu mine sa aduca argumente!!!!!
|
Nope! Cei care merg la mare nu merg sa-l idolatrizeze pe Mazare. Acest personaj se afla evident in tablou dar n-are legatura cu faptul ca oamenii merg la mare. In schimb, Ceausescu si altii ca el au avut o legatura cat se poate de stransa cu comunismul.
Eu nu am spus ca orice loc unde se aduna oameni miroase a religie!
Citat:
Ideile pe care le scrii insa sunt atat de ridicole incat nu comporta argumentatie. Este ca si cum ai scrie "eu cred ca intre Picasso si Grigorescu nu e nici o diferenta, ca ambii dadeau cu bidineaua pe cate un cearceaf, si daca nu sunteti de acord cu mine aduceti argumente". Cam asa suna ce ai spus tu.
|
Exista diferente chiar mari si intre religii dar asta nu diminueaza niciuneia calitatea de religie. Modul de manifestare poate fi extrem de diferit (desi exista doar doua categorii de zei: ai desertului si ai junglei) dar tot religii se cheama. Partea cu argumentele este absolut normala nu crezi? Ai pretentia sa iti accept ideile fara argumente? Zau ca ma desconsideri! Eu nici argumentele altor atei nu le inghit pur si simplu doar pentru ca mi-ar conveni ce spun ei. Trebuie sa le inteleg mai intai!
Citat:
Din aceasta perspectiva nu am ce sa argumentez, ca nu exista o logica la care sa lipim aceste argumente. Tu te astepti ca ceilalti sa te convinga pe tine de ceva (nu stiu ce) dar tu la randul tau nu convingi pe nimeni de nimic. Nu ai afirmat nimic plauzibil si argumentabil, ai zis ca tie ti se pare ca cerul e verde, ca asa vrea muschii tai,
|
Am mai spus, ceea ce afirm vine din analiza dovezilor de care am dispus. Oricand admit ca logica mea poate fi gresita sau dovezile insuficiente sau irelevante dar as vrea pentru asta dovezi, nu mesaje ca al tau in care pe scurt spui ca aberez fara sa dai si argumente.
Citat:
si cui nu-i convine sa aduca argumente. Nu merge asa. Daca majoritatea sustine ca cerul e albastru si tu zici ca e verde, adu tu argumente ca e verde!!!!
|
Cerul chiar este verde dar intr-o regiune redusa si in conditii speciale: (vezi poza)
http://www.diseara.ro/ro/conversatii...raza-verde-684
Eu am vazut ceva asemanator din avion.
Citat:
Altfel, scuza-mi intrebarea, ce faci pe forumul asta (unde evident nu esti in majoritate)?
|
Aici incerc sa mai sterg din impresiile gresite pe care le lasati cand vine vb de stiinta (evolutie in principal). Am gasit tot felul de bazaconii pe acele topicuri si am adus si argumente.
Majoritatea ar trebui sa-ti dea de gandit. Eu unul nu ma simt neaparat mai bine daca sunt de partea majoritatii. Inca de cand am devenit ateu mi-a fost clar ca exista o majoritate din care nu fac parte dar asta nu inseamna ca ma feresc de ea! Nu ma caracterizeaza mentalitatea de strut.
Citat:
Modul in care reactioneaza restul autorilor, CARE SUNT IN MAJORITATE, CEEA CE TU NU ESTI, este normal, ca le ofensezi credintele.
|
Dictatura majoritatii ma sperie! Nu de alta, dar si pe vremuri tot un singur partid era legal.
Citat:
Si eu daca ma asez la meci in galeria de la Dinamo si strig Hai Rapidul! o sa stau in spital o saptamana. Din aceasta perspectiva, autorii care te-au apostrofat discret pe-aici pe forum au dat dovada de muuuuulta mila si dragoste crestina in exprimari.
|
Esti sigura? Si nu ma refer doar la mine, ci si la alti atei, multi deja banati.
Arata-mi te rog dragostea din mesajele de la topicul legat de ateism pt ca eu nu le vad:
http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=379
Sau poate ati urmat exemplul biblic unde suntem denumiti nebuni?
Citat:
Nu am nimic cu tine, nu vreau sa te ofensez, da daca vrei discutie da dovada de deschidere, nu de "superioritate". Daca vrei dialog, considera-te egal cu ceilalti, si incearca sa-i intelegi, nu sa-i consideri "mase manipulate de religie". In cazul in care inca nu te-ai prins, pe forumul asta se discuta DESPRE RELIGIE. Daca vrei asa ceva, tre sa te consideri egal cu aia care asta discuta, iar din postarile tale nu cred ca a inteles cineva asa ceva.
|
Nici eu nu am nimic cu nimeni, doar cu ideile legate de stiinta si ateism am o problema cat timp sunt deplasate.
Pe forumul asta se discuta multe alte subiecte pe langa religie iar eu tocmai egalitate vreau cand cer argumente. Nu vreau sa persist in greseala dar nici nu pot crede in orice doar pentru ca imi spuneti voi!