Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Sora, sora, ce mai amestec faci si dumneata : da, barbatii nu prea spun femeilor parerile lor despre ele insele pt. ca nu au taria sa le suporte. Numai cele barbatoase pot suporta realitatea chiar daca toate o cer.
Desi ai o virsta nu sti ce este duhovnicul ,daca ai sti ai si cunoaste ca prin gura lui vorbeste insusi D.zeu si asa cum spune par. Paisie aghioritul chiar daca iti da porunci aparent rele in taina spovedaniei daca tu le implinesti in tocmai Mintuitorul le va intoarce si le va face ziditoare intru tine, tocmai pt. ascultarea ta. Dar daca nu asculti... Ce are aface psihologul in viata unui crestin cind el are duhovnic si tine strins de el? psihologul ce sa faca , sa-i judece pacatele(sau greseli cum se numesc lumeste !)si sa i le deosebeasca pt. a le putea vedea mai bine ? La fel si cu rugaciunea, daca te-ai fi rugat cu adevarat si neincetat atunci nu ai fi ajuns in situatia sa alegi intre rugaciune si psiholog. Sau poate pt. ajutor nu mai ai rabdarea sa astepti mila lui D.zeu si te rogi la psiholog. Mda, este o varianta dar rea de tot !
Am inteles ,ca ceea ce ai postat este doar o parere si ca ce... ???,iar eu la aceasta mi-am alaturat-o pe a mea .Poate ca mai multe pareri una linga alta o duce la ceva: la usurare sau la mai ,,buna" indurare !
|
daca ar fi precum spui tu ca prin duhovnic iti vb Dumnezeu,sa zicem ca asa este,pot eu sa vb la spovedit ca nu ma mai iubeste X,sau ca eu il iubesc pe Y,la psiholog nu e pacat ca doar nu e vrajitor ,vorbeste cu mine,si Dumnezeu spune sa vb intre noi,sa ne spunem intre noi ceea ce ne framanta ,nu ne spovedim la psiholog----vorbim doar cu cineva care cunoast emai bine psihicul-sufletul!!
p.s si ce daca am 33 de ani,mai rau e de tine ca ai 47:))))