Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2009, 12:48:27
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Topcat nu pot sa inteleg de ce tot sustii ca evolutia este un fapt stiintific.Intelg ca evolutia face casa buna cu ateismul,dar inainte de aparitia teoriei evolutioniste ateismul "exista" si fara ea.Asta e la voi insa,teoria evolutionista exprima ipoteza unei creatii fara Creator(suna absurd nu?asa si este daca gandesti bine,cum sa existe o creatie fara Creator?Si totusi voi asa credeti).Oricum astept sa iei fiecare subiect pe rand daca crezi ca ar schimba cu ceva faptul ca evolutia nu are dreptate.Eu zic ca nu ar schimba si stiinta o zice mereu inca de la aparitia acestei idei.
Acum dincolo de evolutie eu nu pot sa inteleg cum poti sa crezi ca nu exista Dumnezeu. Trebuie sa fi avut niste experiente neplacute in trecut sa crezi asa ceva,pentru ca altfel nu se poate sa iti vina asemenea idei sau sa fi fost crescut cu asemena idei.Dumnezeu exista,dar stii ce?El se descopera doar celui care vrea sa i se descopere.Dumnezeu ne-a dat liber-arbitru,adica sa alegem daca credem sau nu in El,El nu forteaza pe nimeni sa Ii slujeasca.Acum iti pun o intrebare cam prea directa:ce te stimuleaza pe tine sa traiesti,ce rost are aceasta viata daca spui ca nu exista Dumnezeu?Ce scop ai in viata daca nu acela de viata vesnica?Pai putem muri oricand si daca cu moartea noastra se finalizeaza totul,atunci e foarte tragic.Nu degeaba unele cercetari stiintifice au ajuns la concluzia ca ateii sunt mai stresati decat cei credinciosi.Pai cum este sa te trezesti dimineata si sa fii constient ca mai poti trai cateva clipe si apoi vei disparea pentru totdeauna?Eu cred ca ar fi un sentiment tragic.O asemenea gandire nu iti poate face decat rau.In schimb,daca crezi ca Dumnezeu exista atunci nimic nu te mai ingrijoreaza,chiar daca vei muri,vei sti ca vei trai apoi vesnic,poti spune cum a spus si apostolul Pavel ca "pentru mine a muri este un castig".Ai citit macar o data Biblia despre care spui ca e o colectie de povesti sau faci acuze nefondate cum cred eu?
E greu sa traiasti fara Dumnezeu.

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49