Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2009, 20:40:11
LiviuBelu LiviuBelu is offline
Member

Data înregistrării: 07.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
pe langa cartea de care am pomenit iti recomand si "Ortodoxia si religia viitorului" scrisa tot de Parintele Serafim Rose. daca o citesti cu mintea deschisa si libera de orice preconceptii, vei invata mai multe decat dintr-o discutie pe un forum.
Daca e ceva care combate stiinta intr-un mod inteligent o voi citi, sunt sigur ca e ceva nou de invatat.

Preconceptii nu sunt ideile inoculate de mentorii din jur pe vremea cand nu ne puteam impotrivi ? Eu sunt in masura sa spun asta pentru ca am fost un ortodox devotat si acum, privind in urma, sunt capabil sa le identific.

"Crede si nu cerceta" este o inventie ? Irelevant. Nu ma intereseaza asta si nici cine a scornit-o, mai important e ca functioneaza de minune in crestinism si islamism (ca sa exemplific doar 2 din sutele de religii contemporane) si educatia religioasa a copiilor se bazeaza pe ea ca lege spirituala de necombatut.

Apoi...cred ca ori nu a ajuns "mesajul" meu la tine ori refuzi sa vezi realitatea. Nu trebuie sa-ti "iei ideile de la civilizatii apusene" ca sa vezi ca biserica are o nevoie disperata de bani. In fiecare duminica se varsa bani in biserica,prin donatii intra bani in biserica,prin sarbatori din timpul saptamanii intra bani in biserica,prin botezuri,nunti,pomeni,inmormantari intra bani in biserica, marea majoritate a "slujitorilor" lui d-zeu traiesc in lux pe banii primiti de la oameni amarati si bolnavi care nu primesc nimic palpabil in schimbul pomelnicelor si donatiilor.
Tu stii ca averea bisericii ortodoxe romane este estimata la 10 miliarde de euro ? Si ca in cont i se mai adauga 90 milioane euro pe luna dintre care 11 merg spre actiuni caritabile? Stiai ca toata averea reprezinta 3% din PIB ? Stiai ca asta atinge valoarea de piata a PETROM ?
QED : biserica este o fabrica de bani.

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49