Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2010, 18:32:56
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de redandrei90 Vezi mesajul
Am apelat la parerile voastre pentru ca am ramas stupefiat ca singurul gen de muzica pe care il mai ascult din cand in cand e satanic si daca mai ascult voi arde in flacarile iadului... mi se pare un pic exagerat. :D
Citeste, rogu-te, si ceea ce am scris eu despre rock. parerea mea personala e ca daca asculti rock nu e pacat, dar depinde, bineinteles, de ce rock asculti. Am spus si repet, pentru a-ti da seama ca e melodie e "necurata" e destul sa observi sentimentele induse de ea, sa intelegi putin versurile (despre ce se vb) si cateva detalii despre formatia rock. Pentru ca daca este o formatie satanista, chiar daca muzica lor nu pare, exact ca melodia aceea de la Ulver pe care eu am link-uito, e mare pacat sa asculti asa ceva, dat fiind ca melodiile lor sunt ca niste rugaciuni inchinate diavolilor.

Citat:
În prealabil postat de redandrei90 Vezi mesajul
Dar ce se intampla daca asculti o melodie fara sa stii ca e satanica? Poate nu intelegi ce rvea sa spuna dar ritmul ti se pare ok !
Uitati un exemplu mai haios cu o familie de nemti cred care nu cunosc limba engleza. :D
http://www.youtube.com/watch?v=D3uJHTisUdE
Asa cum am spus mai sus, cele 3 metode cred ca sunt indestulatoare pentru a judeca melodia.

Citat:
În prealabil postat de SebastianD Vezi mesajul
Andrei , scopul nostru in mare este sa gasim calea spre mantuire . Atat timp cat tu asculti muzica rock si iti provoaca placere, este pacat da . Poti asculta muzica rock din placere , dar si aici , mesajele in muzica rock difera si sunt foarte vaste ,daca te schimbi ca si persoana cand asculti o melodie , sau te lasi influentat de ea, iar nu este bine .
Sunt pacate mult mai mari , ar trebuii sa te gandesti cum SA-L IUBESTI PE IISUS , CUM SA-TI IUBESTI APROAPELE , restul vin de la sine , daca dragostea din sufletul tau lucreaza cum trebuie .
Am fost si eu fan mare a trupelor de genul Slayer , Metallica , Sepultura , Ozzy Osbourne si altele... Depinde cum te schimba muzica , daca te schimba in bine atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi , daca te schimba in rau , atunci este o problema .
Sebastian .
Prima proprozitie este corecta, insa a doua este izbitor de ignoranta si absurda, scuze, frate. Cum sa fie pacat daca iti produce placere o melodie rock? Este pacat ca iti produce placere munca fizica? Este pacat ca iti produce placere o haina noua cumparata? Este pacat ca simti placere cand joci un fotbal? Cand privesti un tablou, o piesa de muzeu, citesti o carte beletristica? Toate aceste lucruri nu sunt trebuincioase pentru mantuire, iti produc o anume placere, depinde de om la om, dar asta nu inseamna ca sunt obstacole in calea mantuirii.

Eu cred ca 90% din cei care au postat aici nu inteleg ce inseamna viciu si ce inseamna patima rea. Voi aveti un univers alb-negru: ori e bun, ori ba. E greu sa va deschideti mintea si sa va ganditi ca ar putea exista lucruri neutre? Pai daca voi le spuneti la toate vicii si patime rele, si ca trebuie lasate toate cele ce nu sunt de trebuinta in calea mantuirii, mergeti fratilor la manastire pustnici! Lasa-tiva tatal, mama, iubirea de mama - pt ca e o dependenta, deci viciu pt voi, televizorul, calculatorul, orice sport, orice munca, vindetiva casa, si stai in beci in genunchi si rugati-va neincetat. Cumpatare, fratilor! Un mirean poate sa ajunga in rai la fel de bine ca un pustnic, si asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la toate bucuriile vietii. Caci pana la urma de ce ti-a dat Domnul viata? Sa stai mahnit tot timpul? Sa nu iti gasesti placerea in nimic?

Citat:
În prealabil postat de Ioan-Victor Vezi mesajul
Ia uite o melodie educativa:
http://www.youtube.com/watch?v=bhhu763vWso
Si ia uite si o melodie de rock crestin:
http://www.youtube.com/watch?v=RXXddz2Saus
Oare asta seamana cu un mod de a te ruga?
Nu am fost trezit la realitate de filmul sirenele sau de alte materiale de astea...
Nu esti influentat nici de vraji si nici de versuri...Am ascultat niste baieti care cantau in garaj de placere si aceasi energie bizara ma cuprindea cand auzeam ritmul si aceasi nevoie de a ma exterioriza intr-un mod salbatic...
Sunt si tipuri de rock mai calme, dar si astea produc diferite energii (melancolie,depresie etc.)...
Muzica care provoaca dependenta nu este pozitiva
Aici nu tre sa te documentezi prea mult, ci tre sa simti pe pielea ta...
La fel si in cazul tau, nu intelegi ce e o patima rea. Sa iti pun o problema. Un user zicea pe acest topic: incearca sa spui o rugaciune pe muzica rock. Nu poti, deci e de la dracu. Acum spun eu: poti sa spui o rugaciune cand te urinezi? Cand esti pe WC? Cand faci sex cu nevasta ta? Cand lucrezi (presupunem ca e munca intelectuala)? Niciunul dintre lucrurile de mai sus nu sunt negative (daca sunt facute, bineinteles, firesc). Asta inseamna ca toate sunt de la dracu?
1. Rockul crestin cred cu tarie ca nu e crestin; e o prostie.
2. Daca pentru tine muzica te exteriorizeaza intr-un mod salbatic, atunci pt tine e pacat. Nu mai asculta! Eu continui sa ascult ca imi face placere.
3. Inca o data, nu cred ca muzica ar provoca dependenta, poate doar ca esti atasat de ea, odata ce ti-a intrat in obisnuita sa asculti; si nu cred ca un asemenea atasament, la fel ca atasamentele de gen hobby-uri, sunt negative. E adevarat ca iti induc unele sentimente si stari de spirit, ridica adrenalina, etc dar asta nu cauzeaza dependenta in opinia mea. nu stiu sa se fi dovedit stiintific asta.
4. Aici nu tre sa te documentezi prea mult, ci tre sa simti pe pielea ta... Sa inteleg ca atunci cand nu ai argumente poti sa spui: nu trebuie neaparat sa judec logic, eu stiu ca am ascultat rock mai demult?

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 07.01.2010 at 18:39:55.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este sclavia un pacat ? Viceroy Morala Crestina 42 23.02.2015 12:35:30
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
este pacat sa fac otoplastie? sweety Generalitati 34 29.03.2009 00:38:55