Citat:
În prealabil postat de Antoni0
E mai important ce zice Biserica prin Sfintele Sinoade sau ce zice un Cuvios?
|
Antonie, nu compara "Sfintele Sinoade" de acum, cu cele ce au fost acum multe veacuri, ma refer la cele Ecumenice, Locale, samd. Acum Sf. Sinod inseamna un grup de oameni, de regula printre ei (poate majoritatea) fiind infiltratii Vaticanului, aparatorii si promovatorii ecumenismului, tot timpul cu stil papistasesc in vorbire si cu obiceiul de a cinsti Sfanta Traditie numai pe buze, pentru a nu atrage suparare in poporul care inca mai are habar cum se numeste... Astfel, nu putem sa facem comparatie nici intre Cuviosii secolului trecut care vorbeau cu Sfintii Ingeri, cu ierarhii de acum care din cate am vazut AU SCURTAT IN LITURGHIERUL PREOTULUI Rugaciunile pentru Impartasanie pana la 3 Rugaciuni din 12!!! Ce tot atata rugaciune...

Mai spuneam si eu daca scurta in rugaciunile mirenilor; dar nu... in acelea au ramas TOATE 12, INCLUSIV CANONUL, iar pe cartile de pa care se "roaga" acei ierarhi care le-au si infiintat, au scurtat asa incat poti sa faci in 2 minute rugaciunile pentru impartasanie, care de obicei te tine o ora, o ora si ceva. Dei, ce har sa se mai coboare prin ei? Ce putere duhovniceasca sa mai aiba ei? Nici de rugaciune nu le mai arde macar sa le lase asa cate sunt ele si sa citeasca mai putin... ci ei nu suporta nici pocainta sa zica "Doamne, iarta-ma ca nu am putut sa am rabdare sa le zic pe toate". NIMIC!! Stergem domnule, ca doar zicem "ce, sunt episcop, fac ce vreau, tai ce vreau, ca daca mai sunt si peste Sinod, dau si ascultari... care sufla si nu face cum i-am zis, jos cu el...
Nu vezi, Ortodoxia plange ca omul nu vine la Biserica, si preotii stau nepasatori. Nu ca nu ar voi sa vina la Biserica, NU STIE DE CE TREBUIE SA VINA!!! iar episcopii ce grija au?? sa intre in "comuniune domnule cu Vaticanul, ca aia au bani multi... Deci, Biserica sta sa cada si preotul duce grija de casa parohiala... Cam asa si cu Sinodul. "tara piere in razboi, popa sade la butoi", cum i vorba pi la noi... Deci, ce comparatii sa faci intre ei si sfantul Ioan Maximovici macar, care acesta a fost acum, mort prin 1970.
Ioan Iacob Hozevitul... spuneai de el. Nu da cu piciorul intregului album de vederi scrise din ansamblul Ortodoxiei traite, nu doar vorbite! Sfantul a plecat din Romania pentru ca era mult prigonit de catre popii care primise calendarul, pentru ca se daduse "ascultare" sa fie stramtorati cei ce nu primesc noul calendar, sa fie si ei in pas cu moda domnule... Si asa, pentru a nu face ascultare de un sinod corupt PE CARE NU-L NUMESTE SFANTUL IOAN IACOB NICI MACAR TEAVA RUGINITA PRIN CARE CURGE HARUL, CI DIRECT ERETICI SI LIPSITI DE HAR!!! si pleaca la Ierusalim unde vietuieste crestineste si pastreaza totul asa cum trebuie pastrat. Deci, daca numai pentru noul calendar Ioan iacob de la Neamt (plecat) i-a numit eretici, cum i-ar numi pentru ecumenism??? S-ar duce catre Nicolaie Corneanu sa-i sarute mana si sa ia blagoslovenie, devreme ce el a necinstit un Sinod intreg pentru noul calendar si pentru postul Apostolilor pe care l-au stricat? Evident ca nu.