Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2010, 17:37:26
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

sophia, eu cred ca am inteles ce ai vrut tu sa spui( cel putin asa sper, dar nu e exclus sa ma fi inselat). Da, e posibil ca dupa un timp in care am devenit crestini practicanti, sa nu mai facem pacate,,banaleŽŽpe care le fac ,,crestiniiŽŽ de forma( botezati dar nepracticanti). Adica poate nu mai injuram ( desi am injurat candva), poate nu mai lipsim de la biserica, nu am mai facut desfranare trupeasca, avort, ne straduim sa implinim poruncile, sa ne rugam...
Dar asta nu inseamna ca am ajuns la desavarsire. Mantuirea se castiga prin lupta de zi cu zi. Chiar daca am lepadat pacatele acelea considerate grave, facem alte pacate,,subtileŽŽ, ca de exemplu: ne zboara mintea la rugaciune, privim imagini nefolositoare, ascultam vorbe nefolositoare, vorbim ce nu trebuie, criticam pe cineva, ridicam tonul, ne enervam, avem ganduri de razbunare ce m-a enervat, las ca ii zic eu vreo doua, i-arat eu lui, ei), ne contrazicem cu cineva fara macar sa ne gandim vreo secunda ca celalalt poate sa aiba dreptate, ne mandrim cand facem vreo fapta buna si altele.
Apoi, chiar lasand la o parte aceste pacate, noi nu vom fi judecati dupa cate pacate am facut ( a se vedea ev Matei capitolul 25), ci dupa cate fapte bune am fi putut sa facem si nu le-am facut.Asta trebuie sa ne preocupe mai mult, sa facem cat mai multe fapte bune. Iar la spovedanie daca nu avem prea multe pacate de spus, sa ne gandim de cate ori am avut timp sa ne rugam si nu ne-am rugat( si aici ma refer si la rugaciunea facuta cu mintea), de cate ori am putut fi blanzi si nu am fost, de cate ori am fi putut sa ne apropiem de Dumnezeu si nu am facut-o.
Pe de alta parte, DA, trebuie sa traim fericirea ca Dumnezeu ne iubeste, ca noi Il iubim pe Dumnezeu dupa puterile noastre. Nu ne foloseste la nimic deznadejdea.
Eu am mai observat un lucru: nu oricine zice:,, eu sunt un pacatosŽŽ chiar crede acest lucru. Stiu ca da bine, dar vazand comportamentul exterior al unor,,smeritiŽŽ, mi-am dat seama ca e doar de fatada.
Eu nu ma consider nici cea mai pacatoasa , dar nu sunt nici multumita de starea mea. Ca si la scoala, chiar daca nu ai media 2 , ci 4 tot corigent te numesti.
Sophia, chiar daca nu te consideri nici tu cea mai rea, sa nu fii niciodata multumita de starea ta. Tot timpul sa iti doresti sa faci mai mult pentru Dumnezeu si pentru ceilalti .

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce rugaciune spunem pt servici nou? Mirela0110 Generalitati 7 21.11.2011 15:35:25
cat de puternic este satana pana la urma? victortiti89 Generalitati 20 16.06.2011 19:33:03
ce s-a intamplat pana la urma? victortiti89 Din Noul Testament 1 20.05.2011 08:49:05
De ce ne temem sa-I spunem numele ? Mihnea Dragomir Intrebari utilizatori 17 27.02.2011 12:56:05
Ce este pana urma adevarata credinta? annajanette Generalitati 21 17.06.2010 08:52:08