Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2010, 01:25:24
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Noesisaa - citind aceste postari ale tale de aici, ma intreb si eu ca Zaharia, daca nu cumva sunt doua persoane care scriu sub numele de Noesisaa.
Pentru ca pe alte fire ai total alte opinii si esti f.moderata in credinta, esti chiar impotriva unor exagerari si scriem pe aceeasi lungime de unda (tu, eu si Fani).
Aici este o schimbare de directie de 180 grade.
Nu, nu, sunt tot eu, si nu sufar de personalitate multipla. :D Daca ai observat, sunt moderata in ceea ce priveste forma, sunt impotriva formalismului, exagerarilor superstitioase, semidoctismului, bigotismului. Dar sunt traditionala (probabil chiar fundamentalista din punctul de vedere al unor occidentali mai stangisti, dar in continuare foarte liberala din punctul de vedere al traditionalistilor romani, de exemplu :D ) din punctul de vedere al esentei, care inseamna si respect fata de viata si persoana.

Stiu, stiu care este atitudinea generala occidentala fata de fertilizarea artificiala si homosexualitate. Eu sunt impotriva doar a metodelor de fertilizare care duc la pierderea de vieti, restul, nici o problema, bine ca exista. Oricum mi se pare obsesia asta de a avea copiii cu orice chip si orice pret un simptom de boala al societatii noastre. Cu avortul nu sunt de acord, nu as face, nu as sfatui pe nimeni sa faca (in afara de pericol pentru mama), dar in acelasi timp in nici un caz nu as milita pentru interzicerea lui prin lege. Noi, ca si crestini, stim ce vrea Hristos de la noi, si noi trebuie sa alegem. Cat despre homosexualitate, sunt departe de a fi homofoba, spun doar ca din punct de vedere crestin nu vad nici o dovada cum ca stilul asta de viata ar fi placut lui Dumnezeu, desi nu spun ca ceea ce simt ei este fals, sau ca sunt ipocriti.

Stiu foarte bine ca sunt impotriva curentului, dar pe de alta parte nu cred ca curentul asa cum este el astazi ofera multe raspunsuri oamenilor.

Si stiu si de programul punctual al occidentalilor, ca doar stau aici.
Iarta-ma ca iti spun, dar eu cred ca la biserica la voi se cam abuzeaza de timpul vostru. Cum e posibil ca sa vii la 10 si sa ajungi acasa la ora 15??? Pai eu in Romania, la biserica la care merg eu (stiu ca nu e cazul la toate) slujba se termina 98% din timp la 12 fix, punct. Urmeaza miruitul, si pana la 12 30 eu-s acasa si mananc. Si mama care merge la alta biserica si canta si in cor este acasa chiar inaintea mea, bun, ea mai ia si masina cateodata, la ei se termina chiar la 11:30. Cand eram in SUA, da, ajungeam pe la 2-3 sau chiar mai tarziu acasa, ceea ce era intr=adevar un inconvenient major pentru mine, dar dupa Sf Liturghie care se termina pe la 12 se lua pranzul, un pahar de vin, se bea cafea, se statea la discutii...

PS: Sf Liturghie nu contine utrenia, nici slujba pentru morti, nici litia, astea-s extra, eu la utrenie nu merg, la slujba pentru morti in nici un caz nu stau, daca se face, oricum e doar pentru cei implicati, litie n-am auzit sa se faca dupa liturghie, dupa vecernie parca, da, cateodata, pe la manastiri. Sa fiu la biserica voastra probabil ca mi-as cauta alta, sau oricum, la 12 as pleca, si daca imi urmeaza si altii exemplul, poate se prinde si preotul ca nu poti sa abuzezi chiar asa de timpul oamenilor. 2 ore si jumatate sunt suficiente pentru Sf Liturghie, 4 sunt absurde, mai ales pentru o biserica de mir, sau e ok daca e si utrenia, dar macar sa inceapa mai de dimineata.

Last edited by Noesisaa; 27.01.2010 at 01:40:49.
Reply With Quote