Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2010, 13:58:41
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
iti trebuie curaj sa emigrezi sau o disperare fara margini. (dar daca esti disperat inseamna ca nu mai crezi in Dumnezeu, e doar o parere personala). eu una n-as putea emigra, nu ma pot rupe de parinti, rude, prieteni, de locurile natale. noi chiar daca ne aflam in Europa, suntem un pic "rurali" (mai vorbesti cu vecinul, iti spuni parintii zilnic, mai un gratar, intalniri cu prietenii, suntem mai zgomotosi, mai sentimentali, radem cu gura pana la urechi, etc). Afara nu-i asa, cel putin asa mi s-a parut, pe unde am fost mi-a placut, dar numai ca vizitator.
cred ca cel mai bine pot sa dea o explicatie cei care emigrat sau imigrat.
uitasem esentialul, e pacat daca ii faci pe altii sa sufere pentru ca tu vrei sa traiesti mai bine, sa ai bani mai multi, si daca pleci fara familie (in cazul in care ai)
Pai privesti dintr-un unghi foarte ingust...oamenii pleaca intr-o varietate de contexte, deci cel mai mult depinde unde pleci si cum...de starea ta de spirit.

Poti privi plecarea intr-o tara straina si ca pe un concediu prelungit...si in timpul asta poti realiza mai multe, deci nu e neaparat fuga dupa bani sau alte asemenea.

Daaar, eu chiar nu as judeca asa lucrurile, sunt oameni care nu au ce manca in Romania, dar care asigura o bucata de paine celor de acasa, le schimba viata si atunci cand revin...simt ca au facut ceva cu viata lor, si nu au muncit ca niste robi, tremurand ca nu au cu ce plati intretinerea

A munci nu poate fi pacat, si nu cred ca exista limite...sa te opresti la primul loc de munca, la primul salariu primit...si la bataia de joc a patronului/directorului...practic orice om are libertatea sa munceasca atat cat crede el de cuviinta, si aici nu avem noi ce judeca...sincer!

Sunt oameni care muncesc atat de mult, incat asigura painea atator alti oameni, deci nu mi se pare nici macar normal sa ne imaginam ca toti trebuie sa ne multumim cu un salariu mizer, si sa ne bucuram ca putem cumpara o paine, si gata sa stam linistiti ca facem bine si ne multumim cu ce avem....nu nu nu, lucrurile sunt mult mai complexe decat le putem percepe noi, sau trai!!!
Reply With Quote

Tags
emigrare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incinerarea este un pacat? rainer_ligia Eutanasia 108 06.03.2013 20:01:52
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01