![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aia cu plecatul el 1 an si sotia ramane acasa si nu-l mai vede, nu tine, e vrajeala. 9 din 10 familii care fac asta conform cu ce stiu eu s-au destramat. La fel si cu intorsul. Gasesti binele acolo, nu mai vi. Nu-l gasesti, ori vi, ori nu, depinde de mandria fiecaruia. Acum, cineva poate fi homeless, singur cuc in tara si nimeni nu-i duce lipsa. Poate avea prieteni carora le e mai mult sau mai putin egal daca pleaca el sau nu. Poate avea parinti, frati, rude apropiata carora nu le e chiar egal daca pleaca sau nu. Unii parinti, frati se pot bucura, de pilda daca stau 10 intr-un apartament cu 2 camere si se mananca acolo cu totii (-AndruscaCIM recunosc ca habar n-am daca si de ce se scrie cu 2i, iarta-ma daca gresesc) iar altii nu. Acum intrebarea era despre emigrarea in conditiile urmatoare, care de altfel este unul din cazurile cele mai frecvente: - emigrare pentru a-i fi cuiva si sotiei lui si copiilor lui mai bine din punct de vedere lumesc: mai putin stres, mai interesant serviciul, copii la o scoala mai buna, servicii medicale mai bune, mai civilizat, etc.... - parintii si fratii nu-i poate lua cu el ca doar au si ei viata lor aici, nu poate cara inca 8 oameni dupa el. - parintii si fratii ar prefera ca el sa rama aici mai aproape desi ei zic: lasa-ne pe noi, fa cum ti-e tie mai bine. Nu este asta o treaba egoista? Deoarece cautam la ale noastre, binele nostru in detrimentul celor apropiati (parinti / frati)? Poate Dumnezeu a avut un plan cu noi aici, d-aia ne-a nascut aici, putea sa ne faca norvegieni de pilda? Sau sotia, copiii sunt mai aproapele nostru decat parintii si fratii si trebuie sa ne concentram binele in directia asta? Prin sacrificiul parintilor nostri, viitorimea o s-o duca mai bine... Ce ziceti? Last edited by bmadalin; 04.02.2010 at 13:29:25. |
Tags |
emigrare |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Incinerarea este un pacat? | rainer_ligia | Eutanasia | 108 | 06.03.2013 20:01:52 |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
Este iluzionismul pacat? | Bunl | Generalitati | 2 | 05.09.2008 00:47:01 |
|