Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2010, 22:54:07
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Sofia, am zis ca nu mai discut despre mine, dar hai..
Spui "iubirea intre soti include si trupul".. Inainte sa ma marit viitorul sot a fost diagnosticat cu ceva si eu mi-am pus problema: pot eu sa-l ingrijesc pe el daca diagnosticul este corect? Si chiar daca te mariti cu el sanatos.. lucrurile se mai schimba.. eu stiu un cuplu in care ea are grija de el ca de un pui, ca el este bolnav.. si este o situatie care dureaza ani intregi.
De ce sa ne gandim doar la placere? Cei doi sunt un trup, noi traim in trup.. sa consideram toate aspectele.
Sigur, consideram toate aspectele, tocmai!
Accepti sa ingrijesti un om bolnav, te casatoresti cu el ca sa fii un singur trup si la bine si la rau. Si in acelasi timp relatia trupeasca este importanta - pentru ca ii uneste pe cei doi, este unur din factorii de unire si de exprimare a dragostei. Sunt multe aspecte care intra in expresia 'un singur trup'. Dar intra toate. Si nu, nu este de loc vorba numai de placere.
Vad ca ajungem mereu la aceeasi discutie..
Si nu, Jane says, nu este numai pentru facere de prunci. Nu invata Biserica asa.. Este si pentru asta, dar si pentru unire.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tradarea tarii este atunci cand o impovarezi cu datorii hydro314 Generalitati 10 13.06.2013 10:26:28
Care este menirea omului pe pamant? sophia Din Vechiul Testament 29 22.11.2009 10:17:57
Este iubirea lui Dumnezeu nemarginita ? mq Generalitati 93 12.10.2007 14:29:44
Care este misiunea oamenilor pe pamant? Andreea_Oana Generalitati 14 27.06.2007 14:01:51