13.02.2010, 19:30:22
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de iustin10
Eu cred ca, Cuvantul lui Dumnezeu ,este acelasi pt toti oamenii.
Si Biserica la inceput nu a fost decat una singura,anume Biserica Apostolilor.
In primele veacuri a fost o singura mucenicie,pentru un singur Hristos.
Iar sfintii din pustie sunt un tezaur comun de indrumare,al tuturor care cred in Hristos.
Oare protestantii sa nu iubeasca exprimarea simpla a smereniei ,din Pateric de exemplu?
Arie insusi,a adus o conceptie gresita,care umbrea o parte (esentiala ) din dumnezeirea lui Hristos.Dar exista probabil si parti comune ale lui,cu restul invataturii.
Pina in anul 1000 Biserica reusit sa treca peste toate ratacirile,si sa conserve invatatura initiala.
Apoi,nu au mai fost ramuri uscate din Trupul sau,ci s-a despicat de-a dreptul in doua.Apoi una din jumatatile sale,s-a despicat in multe alte parti,si tot asa.
Dar radacina a fost si este comuna.Doar ca invatatura a fost alterata in mare parte.
Eu zic ca exista multe puncte comune.
De exemplu dragostea de oameni este aceiasi ,pentru toti.
Dar exista si puncte fundamental diferite referitoare la dobandirea harului,de exemplu.
Eu sunt convins ca adevarul se afla in Biserica aceea originala,din timpul primelor veacuri,si constat doar ca multe ramuri ale acelei unice Biserici a lui Hristos,s-au despartit de Trunchi,si se lipsesc de seva acestuia.
|
Vrajeli.Si pe vremea apostolilor au existat eretici si erezii, si schisme.Vezi Nicolaitii si sectele iudaice legalistice.Nu exista nimic mai spurcat ca sectele in afara de paganism.Toate sectele sunt hristosi mincinosi.Eretici si erezii au existat tot timpul, draci si draculeti.Acuma au inviat, nu e nimic nou sub soare.Religia lui Arie , lui Nestor si a tuturor blestematilor e Protestantismul.
|