![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Gunoiul adventist nici nu merita sa fie comparat cu Biserica, insusi lucru asta e o atrocitate.
|
|
|||
|
|||
![]()
Biserica în integralitatea ei nici nu are cum, fiecare creștin în parte trebuie să-și "vină în sine" și să se întoarcă. Excepție fac cei ce se simt bine în copacul cu roșcove.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spre exemplu,Valentin Zaharia, episcopul Oradiei, în Buruieni crescute la umbra Bisericii, 1955, pag. 39., spune: „Nenumărate sunt chipurile în care obiceiurile păgânești au furat straie bisericești pentru a fi luate drept altceva decât ceea ce sunt într-adevăr...” Curajul unei reforme ar fi inca un mare punct comun. Si, poate in felul acesta multi "sectari" ar trece in randurile ortodoxiei. Pana atunci.... lucrurile se vor petrece tocmai invers. Lucru care nu va place... dar nici nu faceti ce trebuie. |
|
|||
|
|||
![]()
Danut, hai sa comparam credinta ta (cea curata) cu ceea ce ne invata Crezul Ortodox. Cate puncte din Crez nu accepti?
|
|
||||
|
||||
![]()
ca noi intre noi ortodocsii ne mai permitem sa venim cu intrebari puerile si uneori prostesti
, dar cerem lamurirea cu smerenie si de aceea gasim aici raspunsul cu tolerantza si caldura DAR sectarii oricare ar fi ei , cer lamurirea cu viclenie , numa asa sa ne sminteasca , e bine de evitat orice fel de infratzire , colaborare (pe orice teme !!!) caci astia sunt libidinoshi peste masura, nu mai scapi de ei,se baga ca raia ,de aia atarna pe la metrou ,bat pe la ushile oamenilor ,te agreseaza pe strada "nu vrei o Biblie hacuita,e gratis?" ca sa ingroashe numarul pacalitilor! ECUMENISMUL SI SECTELE au cam acelashi numitor comun SATANA!!!(am spus "cam" caci unele secte sunt tributare lui Belzebut, altele lui Lucifer, altele lui Aghiutza,etc)si saracii nici nu stiu!... Unirea tuturor credintzelor ar putea avea loc intr-un singur sens : TOATE cultele sa se intoarca la Credintza MAMA-ORTODOXIA FARA NICI O PRETENTZIE CU TOTALA SMERENIE!!! si atunci da ba baietzi hai sa facem ecumenism altfel e o asa un parfum de masele stricate mama mama! as fi vrut sa nu fiu asa venal, iertati-ma fratzi ortodocsi... Doamne Iarta-ma! |
|
|||
|
|||
![]()
Remus, vad ca ai un punct comun cu adventistii. Nici ei nu agreeaza ideea ecumenismului.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
da , si?... unde e genialitatea descoperirii tale ? daca am un punct comun cu adventistii ce inseamna ? ca sunt si eu sectar sau ce? grija mare copacel la interpretarea trunchiata si la propriu si la figurat ! la propriu cand m-ai citat tocmai mi-ai taiat jumatate de fraza! ai taiat tocmai esentza care se afla in mijlocul ideii... nu e tocmai fair... la figurat , daca ai ceva clar constructiv folositor spune ,dezbatem cu duhul blandetei; daca descoperi ca nu am pus virgula bine, am mancat o litera si incepi sa razi in hohote ce credincios analfabet sunt numa asa ca sa mai divagam un pic de la GRAVITATEA EREZIILOR SECTARE, well ai gresit locul asta e un forum ortodox , by the way , tu ce credintza ai ? ca nu scrie decat ca esti copacel... ![]() Doamne Ajuta Copacel! sa cresti drept ,inalt,mare, cu ramuri vanjoase |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si chiar nu inteleg dupa ce criteriu/sistem, poti sa ai invataturi si practici eretice si totusi sa nu fii eretic. Poate imi explici. Citat:
Si cat de falsa este cred ca am aratat suficient. Ah, daca rezumi Evanghelia la doua cuvinte, o propozitie sau o fraza cel mult, toti puteam parea crestini ai aceleasi Biserici. Problemele apar o data ce ies la iveala detaliile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E o chestiune de intelegere. Tu ca protestant, intelegi doar ce ti-a bagat pastorul in cap, ca atat cat ai fost ortodox nu te-ai chinuit sa intelegi o iota macar din ortodoxia ta. Obiceiurile in cauza nu fac parte din invatatura ortodoxa si nici nu sunt practici ale Bisericii Ortodoxe. Sunt probleme locale, de care fiecare preot trebuie sa se ocupe. Asa ca nu Biserica are nevoie de reforma ci gandirea ta. In ceea ce priveste sectarii care ar trece la ortodocsi datorita "reformelor", poi ar trebui mai intai sa scape din ghearele gandirii protestante, ceea ce nu e tocmai usor, inseamna un exercitiu de gandire, ori se pare ca in cele mai multe cazuri tocmai comoditatea i-a condus la protestanti, deci o schimbare radicala nu e tocmai una usoara. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite aici o mostra de ecumenism autentic :)) Citat:
Acum, tu ce intelegi de fapt prin "ecumenism"? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|