15.02.2010, 11:57:09
|
 |
Junior Member
|
|
Data înregistrării: 21.10.2009
|
|
Citat:
În prealabil postat de cristina2012
Una e sa iti omori cu voie propriul copil alfat in pantece si alta ca el sa moara in pantecul mamei, fara ca ea sa fie vinovata in vreun fel. Daca s-a stabilit clar ca e mort, copilul trebuie indepartat din pantecele mamei. Pana in luna a 4-a prin chiuretaj, apoi prin mica cezariana (lunile 5-6), iar daca sarcina e mare fie i se provoaca nasterea, fie se face cezariana.
Daca mama nu face nimic ca sa-si omoare copilul, nu este vina ei. Femeile care pierd sarcina sau nasc un copil mort, sunt retinute totusi de la sf. impartasanie timp de 1 an, sau cum considera duhovnicul, aceasta pentru ca se poate ca fara sa stie mama sa fi favorizat moartea copilului (a facut efort prea mare, a stat in mediu toxic, nu s-a ingrijit corespunzator etc).
Cat priveste pe cei care ajuta, sfatuiesc, ideamna sau chiar forteaza spre avort, sunt cel putin la fel de vinovati ca femeia care face avort, adesea chiar mai vinovati. Si ei trebuie sa spovedeasca astfel de pacate si primesc canon pentru ele.
|
Multumes mult pentru raspuns. Chiar m-am lovit prin intermediul apropiatilor mei de ambele cazuri si vroiam sa stiu mai multe.
|