Citat:
În prealabil postat de sorekonom
Si atunci gasiti, ceva de mijloc care nu lezeaza integritatea spirituala sau intelectuala a nici unuia. Super! Biftec! Uite chiar lansez oficial un picnic, vine primavara acum, bate la usa. Ce ziceti? Pentru tot forumul! Uite mergem undeva la iarba verde atei, credinciosi, sceptici si lasam toate la o parte. Nu cred ca o sa doara pe nimeni. Chiar ce ziceti? :) Ati vrea? Si asa probam daca ateu atins de credincios produce reactie in lant de descompuneri in factori primi, si invers e valabil :)
|
Dar tu ce crezi, ca daca ma intilnesc cu vreun crestin ii rup picioarele? Am destui prieteni, unii stiu ca sint religiosi, despre altii nu stiu ce optiuni au si daca se comporta ca niste prieteni nici nu ma intereseaza.
Dar, fiind pe un forum ortodox, e inerent sa ne lezam unul altuia integritatea spirituala sau intelectuala, dar, cel putin din partea mea, nu exista absolut nici o urma de rautate.
Spre deosebire de un credincios, pentru ateu nu exista conceptul de hula sau pacat sau mai-stiu-eu-ce-chestie-sfinta, poti sa il ameninti cu iadul, cu chinuri vesnice sau ma-stiu-eu-ce-grozavie ca nu are nici o importanta.