Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2010, 14:52:00
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu aprioric. Vezi cite razboaie a declansat stiinta si cite credinta.

Spune-mi te rog tu cum as putea sa interpretez indicatiile unui aparat de masura care imi indica o vechime de miliarde de ani altfel decit ca vechimea rocii masurate este intradevar de miliarde de ani. Sau ca din faptul ca universul se extinde, altfel decit ca el a fost mult mai mic mai demult. Sau din faptul ca luind ca ipoteza Bing Bangul reiese un univers identic cu al nostru, care contine aceeasi proportie de elemente ca in universul nostru, in care radiatia remanenta este exact acea masurata de aparate, altfel ca universul a luat nastere printr-un BB? Trebuie cumva sa renunt la toate astea numai pentru a-mi deforma judecata pentru a incapea un zeu rational atotcreator?
vezi citi morti a facut biserica si citi stiinta[hirosima cel mai evident]
un aparat iti arata ceea ce este programat sa-ti arate dar e discutabil ca arata adevarul . BING BANGUL e doar o teorie care pleaca de la creatie si are acelesi scenariu deci nu face decit sa copie creatia si sa scoata pe dumnezeu din scenariu deci cum sar zice e plagiat .nu e nevoie sa-ti deformezi judecata e deformata deja .BB cum zici pleaca de la teoria haosului iar haosul nu are legi nici macar fizice, chimice ,sau de alta natura . din start pleaca moarta si isi are originea in filozofii revolutiei franceze. daca teai deforma in judecata ai deveni normal si nu ai mai fi interesant!!!!!?
Vechi 17.02.2010, 15:02:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
vezi citi morti a facut biserica si citi stiinta[hirosima cel mai evident]
Nu stiinta a aruncat bomba si nici macar oamenii de stiinta
Citat:
un aparat iti arata ceea ce este programat sa-ti arate dar e discutabil ca arata adevarul . BING BANGUL e doar o teorie care pleaca de la creatie si are acelesi scenariu deci nu face decit sa copie creatia si sa scoata pe dumnezeu din scenariu deci cum sar zice e plagiat .nu e nevoie sa-ti deformezi judecata e deformata deja .BB cum zici pleaca de la teoria haosului iar haosul nu are legi nici macar fizice, chimice ,sau de alta natura . din start pleaca moarta si isi are originea in filozofii revolutiei franceze. daca teai deforma in judecata ai deveni normal si nu ai mai fi interesant!!!!!?
Cred ca ai o parere eronata despre aparate
Ce are teoria haosului cu BB?
Oricum, pentru cei care tin neaparat sa existe ceva vesnic, exista teoria universurilor ciclice, dar nu are nici o relevanta pentru ca universul anterior nu are cum sa ne influenteze in vreun fel.
Vechi 17.02.2010, 15:07:41
cojanete cojanete is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2010
Implicit pt ateul cel bun

Esti botezat? se spune ca cei ne botezati put.
Vechi 17.02.2010, 16:02:21
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dex53 Vezi mesajul
si de unde stii ca el doreste supunere si credinta orbeasca si nu o viata rationala echilibrata si plina de consideratie fata de semeni.

ai dreptata, imi creez o viziune proprie a unui ipotetic creator, dar si tu faci la fel. nu ai nicio dovada din care sa reiasa dorintele sale adevarate. pana la urma tot la aberatiile biblice apelezi, deci ideea ta conform careia crestinismul nu sta numai in Biblie cade. I rest my case.
E logic ca cu cât de stradui mai mult cu atât îi esti mai placut.

Consideratia fata de semeni e buna dar nu e suficienta. E drept ca Biblia slujeste de suport teoretic dar mai este ceva, experienta cotidiana, mustrarile de constiinta în urma faptelor rele, modul cum lucreaza gândurile, observatia ajutorului lui Dumnezeu permanent. Acestea nu sunt subiective, a trai ignorându-le este împotriva cursului firesc al vietii, duce la o pierdere a vitalitatii iar cazul pacatelor grave la dezumanizare, distrugerea vietilor.

Deci traiul potrivit poruncilor divine este cel mai sanatos si firesc iar aceasta "coincidenta" împreuna cu mesajul evangheliei care vorbeste de un Dumnezeu viu, de iubire si alte lucruri filozofice înalte face ca nivelul îndoielilor sa fie depasit.

Dar întâi trebuie sa vrei sa crezi, nu sa astepti dovezi.

Last edited by Traditie1; 17.02.2010 at 16:07:30.
Vechi 17.02.2010, 16:09:56
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Trebuie sa vrei ca sa crezi, dar trebuie sa mai si simti, fiindca, uneori pare atat de rigid acest act de vointa, incat pare sa nu merite multa importanta in unele situatii, mai ales in cele ce tin de interiorul fiintei noastre. Exista multe motivatii concrete, fizice, care trebuie sa ne determine spre crezamant, insa simtirea si pasiunea este cea care da suflet si sens pofund acestui act.
Sa obligi pe cineva doar prin actul de vointa ca sa creada, este ca si o casatorie de conventie, mai ales de conventie al partilor neimplicate cum era in vechime cu, casatoriile aranjate de parinti.
Nu putem trai fara iubire, nu putem trai fara iubirea si respectul fata de semenii nostri, tot astfel nu putem sa credem doar pe considerentul unor legi reci, daca Dumnezeu nu sadeste in om firmitura mareata de simtire si atasament.
Priviti la indragostiti, cata forta detin, uneori pare supranaturala, cate obstacole depasesc doar pentru sentimentele care-i domina, de cate sacrificii sunt capabili, fizice si sufletesti, pentru a fi si a ramane alaturi de cei dragi. Priviti la dragostea unei mame, nimic nu se compara cu dragostea unei mame...de aceia inteleg de ce Dumnezeu ne iarta atat de mult, ne iubeste atat de mult, fiindca copilul ( omul ) nu v-a intelege niciodata pe deplin aceasta iubire parinteasca.

Last edited by ory; 17.02.2010 at 16:16:50.
Vechi 17.02.2010, 16:37:39
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu stiinta a aruncat bomba si nici macar oamenii de stiinta

Cred ca ai o parere eronata despre aparate
Ce are teoria haosului cu BB?
Oricum, pentru cei care tin neaparat sa existe ceva vesnic, exista teoria universurilor ciclice, dar nu are nici o relevanta pentru ca universul anterior nu are cum sa ne influenteze in vreun fel.
stiinta a inventat bomba .de la teoria haosului a plecat BB. la nivel de teorie nu ma satisface doar teoria.creationismul imi da mai multe raspunsuri si ca teprie e cea mai veche si cea mai raspindita la toate religiile si toate timpurile .ceea ce imi da mai multa imcredere. citeste cu atentie despre BB cine a pus legile fizice si etc?BB are multe carente si ramane mai mault o teorie ca si harap alb
Vechi 17.02.2010, 17:35:22
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Citat:
de la teoria haosului a plecat BB.
Poti sa-mi spui, te rog, ce inseamna "haos"? Intreb pentru ca am impresia ca intelegi gresit termenul.

Citat:

citeste cu atentie despre BB cine a pus legile fizice si etc?BB are multe carente si ramane mai mault o teorie ca si harap alb
Cred ca primele idei pe linia Big Bang le-a formulat un preot belgian pe nume George Lemaitre, pe la inceputul secolului XX. Oricum, nicio legatura cu "teoria haosului".
Din nou, din ce spui tu, nu cred ca ai cunostintele minime despre ce inseamna BB, cu atat mai putin despre eventualele carente. Dar, e posibil sa ma insel. Poti sa-mi spui la ce se refera teoria Big Bang, in opinia ta?

Citat:
.creationismul imi da mai multe raspunsuri si ca teprie e cea mai veche si cea mai raspindita la toate religiile si toate timpurile .ceea ce imi da mai multa imcredere.
Si astrologia este mult mai veche decat stiinta si cel putin la fel de raspandita ca religiile. Asta nu imi da mai multa incredere in astrologi si horoscoape.
Vechi 18.02.2010, 07:24:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stereox Vezi mesajul
Poti sa-mi spui, te rog, ce inseamna "haos"? Intreb pentru ca am impresia ca intelegi gresit termenul.

Cred ca primele idei pe linia Big Bang le-a formulat un preot belgian pe nume George Lemaitre, pe la inceputul secolului XX. Oricum, nicio legatura cu "teoria haosului".
Din nou, din ce spui tu, nu cred ca ai cunostintele minime despre ce inseamna BB, cu atat mai putin despre eventualele carente. Dar, e posibil sa ma insel. Poti sa-mi spui la ce se refera teoria Big Bang, in opinia ta?

Si astrologia este mult mai veche decat stiinta si cel putin la fel de raspandita ca religiile. Asta nu imi da mai multa incredere in astrologi si horoscoape.
vezi in dictionar nu am alta explicatie daca nu stii sigur merge" cred ca" nu esti demn de incredere si de luat in seama. vrei sa-ti explic ce inseamna BB ?eu stiu f bine teoria e doar teorie dovedit ca a vazut cineva sau a experimentat in laborator nu exista dovezi doar speculatii.nu e opinia mea despre BB este cea vehiculata in cercurile de specialitate nu mam informat la coltul strazii si nu merg pe pareri personale ci pe studiu/ o explozie necontrolata a materiei care se organizeaza singura mie greu so inghit fara sa ma gandesc ca este o inteligentaprimara superioara si atot puternica care so faca inclusiv sa creeze si conditiile necesare vietii si inteligentei. mai studiaza si gindeste logic nu inghiti totul. si astrologia este tot o religie.si se bazeaza pe studiul planetelor si influenta lor asupra pamantuluisi a oamenilor.ceea ce e real si dovedit chiar stiintific[mareele si fazele lunii]

Last edited by florin1966; 18.02.2010 at 07:27:14.
Vechi 18.02.2010, 08:04:25
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Sa zicem ca admitem ca din întâmplare lumea anorganica si cea vegetala au ajuns cum au ajuns.

Dar cum se explica faptul ca animalele au un comportament bazat pe alegeri? Cum se explica aparitia organelor specializate si mai ales a sistemului nervos?

Cum se explica material natura emotiilor si a celorlalte trairi umane?

Daca oamenii de stiinta ar putea crea o fiinta umana din punct de vedere material, va avea ea viata sau va fi moarta?
Vechi 18.02.2010, 08:30:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Sa zicem ca admitem ca din întâmplare lumea anorganica si cea vegetala au ajuns cum au ajuns.

Dar cum se explica faptul ca animalele au un comportament bazat pe alegeri? Cum se explica aparitia organelor specializate si mai ales a sistemului nervos?

Cum se explica material natura emotiilor si a celorlalte trairi umane?

Daca oamenii de stiinta ar putea crea o fiinta umana din punct de vedere material, va avea ea viata sau va fi moarta?
Om bun, cred ca esti de acord cu mine ca raspunsul la toate intrebarile tale nu se poate acoperi intr-un post si nici chiar pe un forum. Exista insa explicatii pentru toate intrebarile tale, pentru ca stiinta a reusit de la Darwin incoace sa le explice, chiar daca mai exista detalii inca necunoscute. Exista si tz-shpe carti de popularizare care se acupa cu aceste lucruri. Sa nu-mi spui ca n-ai auzit de ele.
Bineinteles ca va avea viata, de aia e si asa de delicat domeniul clonarii.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58