Citat:
În prealabil postat de Danut7
Ce vorbire in limbi la ortodocsi , luterani , baptisti si altii  ?Eu te-am intrebat despre vorbirea in limbi la penticostali ca la voi are loc aceasta practica.
|
Cred ca esti informat gresit. Catolicii sunt pe punctul de a-i depași pe penticostali in ceea ce priveste numarul celor ce se roaga in alte limbi. In multe alte confesiuni crestine se practica acest dar.
Citat:
În prealabil postat de Danut7
Adica sa-mi spui ce se intampla la voi cand cineva vorbeste in limbi.Cum are loc aceasta manifestare.
|
Am mai prezentat aceasta in posturile mele.
1. Exista o folosinta in singuratate a vorbirii in alte limbi. Cand ma rog singur lui Dumnezeu, împreuna cu rugaciunea in limba mea materna, îi vorbesc Lui si într-o limba primita de la Duhul Sfant. Cuvintele acestei limbi nu le cunosc dinainte dar ea are cuvinte clare si frazeologia ei distincta. Nu stiu ce limba este.
2. Pe de alta parte este o folosinta publica a darului vorbirii in alte limbi. Sfantul Apostol Pavel reglementeaza manifestarile acestui dar in Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14.
Macar ca apostolul da o calauzire foarte clara cu privire la folosirea lui în public, din nefericire, in multe biserici care accepta si încurajeaza acest dar manifestarea lui este în afara Scripturii. Asa cum o zici tu intr-un post, unii alearga bezmetici prin biserica, striga unul mai tare decat celalat si tot spectacolul jalnic pe care tu il descrii atat de expresiv.
Probabil ca doar Apostolul Pavel daca ar veni personal la ei si cu duhul blandetii dar si cu nuiaua ar reusi sa puna din nou o buna randuiala.
Sunt alte biserici in care darul vorbirii in alte limbi este folosit cu intelepciune si manifestarea lui curge, in linii mari, conform Scripturii.