01.04.2010, 21:30:51
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Plangerea Maicii Domnului
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
" A adormit Adam / Si din coasta lui isi scoase moarte : / Tu dormind acum , Cuvinte-al lui Dumnezeu, / Lumii viata izvorasti din coasta Ta ." " Ca un pelican , / Te-ai ranit in coasta Ta , Cuvinte , L-ai Tai fii , care au murit . / Raspandind asupra lor izvoare vii . " " Coasta Ti-au impuns , / Mainile ti-au pironit Stapane ; / Si cu rana Ta din coasta ai vindecat / Ne-nfranarea mainilor stramosilor . " " Sub pamant apui / Cela ce-ai facut pe om cu mana , / Ca pe oameni sa-i inalti din caderea lor , / Cu puterea Ta atotputernica " .
|
" Varsand rau de lacrimi / Peste Tine Doamne , / Cea Curata , ca o maica , a glasuit : / Oare cum Te voi ingropa , Fiul meu ? " / " Vai , Lumina lumii ! / Vai a mea lumina ! / O, Iisuse-al meu ! O, Fiule preadorit ! / Cu amar striga Fecioara si jelea . " " Maica Ta acum / Varsa rauri de lacrimi , Hristoase , / Si-a stigat cand Te-a vazut cu trupu-n mormant : / Inviaza Fiule , precum ai spus ! " " Doamne , Maica Ta / Pironit vazandu-te pe Cruce , / De amara intistare , sufletul ei / S-a patruns de cuie si de sabie . " " Maica Ta vazand / Adaparea Ta cu fiere , Doamne , / Cel ce esti dulceata lumii noastre intregi , / Fata ei cu-amare lacrimi a udat . " " Primavara dulce / Fiul meu preadulce / Frumusetea unde Ti-a apus ? " Mantuitorul ii raspunde Maicii Sale : " Nu mai plange , Maica / Pe Adam si Eva / Ca sa-i slobod , Eu sufar . "