Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2010, 21:30:51
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Plangerea Maicii Domnului

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
" A adormit Adam / Si din coasta lui isi scoase moarte : / Tu dormind acum , Cuvinte-al lui Dumnezeu, / Lumii viata izvorasti din coasta Ta ." " Ca un pelican , / Te-ai ranit in coasta Ta , Cuvinte , L-ai Tai fii , care au murit . / Raspandind asupra lor izvoare vii . " " Coasta Ti-au impuns , / Mainile ti-au pironit Stapane ; / Si cu rana Ta din coasta ai vindecat / Ne-nfranarea mainilor stramosilor . " " Sub pamant apui / Cela ce-ai facut pe om cu mana , / Ca pe oameni sa-i inalti din caderea lor , / Cu puterea Ta atotputernica " .
" Varsand rau de lacrimi / Peste Tine Doamne , / Cea Curata ,ca o maica , a glasuit : / Oare cum Te voi ingropa , Fiul meu ? " / " Vai , Lumina lumii ! / Vai a mea lumina ! / O, Iisuse-al meu ! O, Fiule preadorit ! / Cu amar striga Fecioara si jelea . " " Maica Ta acum / Varsa rauri de lacrimi , Hristoase , / Si-a stigat cand Te-a vazut cu trupu-n mormant : / Inviaza Fiule , precum ai spus ! " " Doamne , Maica Ta / Pironit vazandu-te pe Cruce , / De amara intistare , sufletul ei / S-a patruns de cuie si de sabie . " " Maica Ta vazand / Adaparea Ta cu fiere , Doamne , / Cel ce esti dulceata lumii noastre intregi , / Fata ei cu-amare lacrimi a udat . " " Primavara dulce / Fiul meu preadulce / Frumusetea unde Ti-a apus ? " Mantuitorul ii raspunde Maicii Sale : " Nu mai plange , Maica / Pe Adam si Eva / Ca sa-i slobod , Eu sufar . "
Vechi 01.04.2010, 21:37:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Uimirea cetelor ingeresti

Citat:
" Varsand rau de lacrimi / Peste Tine Doamne , / Cea Curata ,ca o maica , a glasuit : / Oare cum Te voi ingropa , Fiul meu ? " / " Vai , Lumina lumii ! / Vai a mea lumina ! / O, Iisuse-al meu ! O, Fiule preadorit ! / Cu amar striga Fecioara si jelea . " " Maica Ta acum / Varsa rauri de lacrimi , Hristoase , / Si-a stigat cand Te-a vazut cu trupu-n mormant : / Inviaza Fiule , precum ai spus ! " " Doamne , Maica Ta / Pironit vazandu-te pe Cruce , / De amara intistare , sufletul ei / S-a patruns de cuie si de sabie . " " Maica Ta vazand / Adaparea Ta cu fiere , Doamne , / Cel ce esti dulceata lumii noastre intregi , / Fata ei cu-amare lacrimi a udat . " " Primavara dulce / Fiul meu preadulce / Frumusetea unde Ti-a apus ? " Mantuitorul ii raspunde Maicii Sale : " Nu mai plange , Maica / Pe Adam si Eva / Ca sa-i slobod , Eu sufar . "
" Spaima ia pe ingeri / De grozava-ti moarte , / O, Facator a toate ! " " Cerestile cete, / Mort intins , pentru noi , / Te-au vazut , Stapanul meu , si s-au spaimantat / Si cu aripile s-au acoperit " . " Bucurie Doamne , / Fiind ingerilor, / Intristare lor acum le-ai pricinuit, / Cu trup mort , ca pe un om , vazandu-Te . "
Vechi 01.04.2010, 21:45:33
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Fragmentul cel mai impresionant !

Citat:
" Spaima ia pe ingeri / De grozava-ti moarte , / O, Facator a toate ! " " Cerestile cete, / Mort intins , pentru noi , / Te-au vazut , Stapanul meu , si s-au spaimantat / Si cu aripile s-au acoperit " . " Bucurie Doamne , / Fiind ingerilor, / Intristare lor acum le-ai pricinuit, / Cu trup mort , ca pe un om , vazandu-Te . "
Iisus , Viata , / Gustand moarte acum, / Pe toti de moarte i-a izbavit / Si viata tuturor le-a daruit . " " Cu moartea pe moarte / O omori Tu , Doamne , / Cu sfanta Ta putere . " " Fiule din Tatal, / Imparat a toate , / Cum ai primit patima ? "
Vechi 02.04.2010, 22:37:01
CRIS2010
Guest

Smile Prohodul Domnului

Prohodul Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos este opera poetica si muzicala a imnografului Theodor Studitul ( 759-826 ) , staret al Manastirii Studion din Constantinopol .
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 20:05:50
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CRIS2010 Vezi mesajul
Prohodul Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos este opera poetica si muzicala a imnografului Theodor Studitul ( 759-826 ) , staret al Manastirii Studion din Constantinopol .
Aparator frecvent al dreptei credinte , talent retoric de exceptie , poet si imnograf de mare valoare , organizator al vietii monahaleTheodor Studitul a fost persoana aleasa de Providenta pentru a servi si a apara Biserica lui Hristos intr-o vreme de grea cumpana . Creatia sa a intrat in cartile de cult , la putin timp dupa moartea sa .
Vechi 12.06.2011, 13:18:45
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

"Binecuvantat esti , Hristoase , Dumnezeul nostru , Cela ce preaintelepti pe pescari ai aratat , trimitindu-le lor Duhul Sfant , si printr-insii lumea ai vanat , Iubitorule de oameni , marire Tie !" << O , prea Adanca Taina ! Dumnezeule , Duhule Necuprins cu mintea , care impreuna cu Tatal si cu Fiul toate le-ai zidit ! Tu ai impodobit cetele ingerilor de sus , intru lacasul luminii cele neapropiate . Tu ai chemat la fiinta , cu stralucirea slavei , cetele de foc ale luminatorilor ceresti . Unind Tu trupul si sufletul intr-o minunata alcatuire , zidita-i neamul omenesc , pentru aceasta toata suflarea Te lauda si canta : Aliluia !+
Attached Images
File Type: jpg 3cristiboss56images.jpg (9,7 KB, 2 views)

Last edited by cristiboss56; 12.06.2011 at 13:20:58.
Reply With Quote
Vechi 13.06.2011, 20:29:16
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
"Binecuvantat esti , Hristoase , Dumnezeul nostru , Cela ce preaintelepti pe pescari ai aratat , trimitindu-le lor Duhul Sfant , si printr-insii lumea ai vanat , Iubitorule de oameni , marire Tie !" << O , prea Adanca Taina ! Dumnezeule , Duhule Necuprins cu mintea , care impreuna cu Tatal si cu Fiul toate le-ai zidit ! Tu ai impodobit cetele ingerilor de sus , intru lacasul luminii cele neapropiate . Tu ai chemat la fiinta , cu stralucirea slavei , cetele de foc ale luminatorilor ceresti . Unind Tu trupul si sufletul intr-o minunata alcatuire , zidita-i neamul omenesc , pentru aceasta toata suflarea Te lauda si canta : Aliluia !+

Iar in varianta audio aici: http://www.youtube.com/watch?v=KHeMF...eature=related
Reply With Quote
Vechi 13.06.2011, 20:31:54
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Acelasi tropar al Pogorarii Duhului Sfant - interpretat de inconfundabilele maici de la Manastirea Ormilia, Grecia – „Evloghitos ii, Hriste o Theos imon, o pansofus tus aliis anadixas katapempsas aftis to Pnevma to aghion, ke di afton tin ikumenin saghimensas, filantrope, doxa si.” http://www.youtube.com/watch?v=PA-IH...eature=related
Reply With Quote
Vechi 13.06.2011, 22:26:24
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit Acatistul Sfintei Treimi - de astazi

http://www.crestinortodox.ro/acatist...imi-67152.html
Vechi 13.06.2011, 22:38:03
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Cantare de Lauda la Sfanta Treime - Sfantul Nicolae Velimirovici

O , Sfinte Dumnezeule , Sfant intru cele zidite ! Tot ce zidesti cu Cuvantul Tau , Sfintesti cu Duhul . O, Sfinte Tare , tare intru patimiri .Pentru dragostea lumii mergi la moarte , Pentru dragostea lumii inviezi . O , fara de moarte Doamne , cu glasurile noastre pe Tine Te cantam : Dumnezeule - Parinte ; Fiule ; Duhule Sfinte , miluieste-ne pe noi . Tatal , care la Iordan s-a facut cunoscut prin glasul Sau ; Duhul, ce s-a purtat pe deasupra in chip de alb Porumbel ; Fiul , care botez a luat de la Ioan Prorocul , Trei Raze de Lumina , o singura Lumina s-a vazut . O , Treime aratata noua , cu glasurile noastre pe Tine Te cantam ! Dumnezeule- Parinte , Fiule , Duhule Sfinte , miluieste-ne pe noi !
Attached Images
File Type: jpg 3cristiboss56images.jpg (9,7 KB, 0 views)
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum se cântă cântările din Minei ? STEPHAN Muzica Bisericeasca 5 21.05.2012 18:24:11
cantarile de Inviere raisa2006 Muzica Bisericeasca 20 03.05.2012 21:52:08
Va rog sa imi spuneti cn are CANTARILE: PuiMicGeorgiana Muzica Bisericeasca 1 05.11.2010 22:23:15
Unde pot gasi cantarile cununiei (audio sau .mp3)? sophia Muzica Bisericeasca 4 26.06.2010 00:41:44
Cor, strana, cantarile preotilor sophia Muzica Bisericeasca 17 13.08.2009 21:37:05