Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2010, 09:22:28
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izotaurel Vezi mesajul
Eu nu as trimite pe nimeni in Iad sa sufere pentru eterninate. Eu mi-as educa creatia si as face un paradis fara suferinta. De ce ? Dintr-un simplu motiv : nu sunt sadic si nu consider ca suferinta poate duce la ceva bun. Daca tu ti-ai pedepsi copii cu tortura vesnica atunci esti un om groaznic.
Problema e ca ei singuri aleg sa fie pedepsiti deoarece il resping pe Hristos. Iar in al doilea rand, cei despre care vb tu nu sunt copii lui Dumnezeu. Copii Lui sunt cei care se incred in El nu cei care de bunavoie ii intorc spatele si prefera sa traiasca in pacat.
Dc tie de exp ti-ar fi familia ucisa de cineva si judecatorul i-ar da drumul pe motiv ca e un judecator iubitor ce parere ai avea?

Citat:
Ce ii iei apararea lui Avram ? Ce mare realizare ca "a asteptat" ? Nu a facut nimic practic BA DIN CONTRA a facut sex cu o sclava si l-a nascut pe Ismael ca pe urma sa-i izgoneasca. Mare smerenie.
Avraam nu s-a culcat cu o sclava asa tam nesam ci a luat-o de sotie pt a avea un copil deoarce Sara era stearpa. S-a ingrijit de ea si de copil si chiar cand Agar a trebuit sa plece i-a dat cele necesare ei si copilului. Deci Avraam si-a asumat niste responsabilitati si nu a "curvit" asa cum incearca unii sa insinueze.
Dc ai sa citesti Facerea in capitolul 22 Dumnezeu afirma asa despre Avraam:
"Juratu-M-am pe Mine însumi, zice Domnul, că de vreme ce ai făcut aceasta și n-ai cruțat nici pe singurul tău fiu, pentru Mine,
De aceea te voi binecuvânta cu binecuvântarea Mea și voi înmulți foarte neamul tău, ca să fie ca stelele cerului și ca nisipul de pe țărmul mării și va stăpâni neamul tău cetățile dușmanilor săi;
Și se vor binecuvânta prin neamul tău toate popoarele pământului, pentru că ai ascultat glasul Meu".

Citat:
Nu e deloc acelasi lucru. Una este moartea fizica si una este tortura vesnica. Dumnezeu nu te ia de mana, Dumnezeu nu isi face simtita prezenta, avem doar carti pe care trebuie sa le credem si atat, eventual fara ca macar sa le citim. Si oricat ar rade copilul de mine eu l-as ridica si l-as lasa sa traiasca. Eu sunt de vina pentru educatia lui, el nu are nicio vina sau e bolnav mintal. Pe timpuri cred ca copii cu probleme mintale erau omorati cu pietre pe motiv ca nu isi asculta parintii si asta la comanda Domnului Nostru Iisus Hristos.
[/quote]

Nicaieri nu zice ca cei cu probleme mintale erau omorati, dc te uiti in NT avem exemple de copii indraciti care nu erau omorati. Dumnezeu le-a spus sa omoare pe cei razvratiti nu pe cei care nu sunt responsabili pt faptele lor...
Dc tu ca parinte esuezi in educarea copilului tau e vina ta, insa Dumnezeu nu esueaza.Problema e a copilului care intoarce spatele lui Dumnezeu si nu asculta de El.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este credinta adevarata? gpalama Biserici Protestante 51 27.01.2013 18:10:24
Nesabuinta ! - O Biserica veche de 200 de ani va fi pusa la pamant ! cristiboss56 Biserica Ortodoxa Romana 9 11.02.2011 23:26:26
Ce este pana urma adevarata credinta? annajanette Generalitati 21 17.06.2010 08:52:08
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11