Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2010, 00:59:52
unvames unvames is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.06.2009
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izotaurel Vezi mesajul
Incredibil, pur si simplu incredibil. Adica ce conteaza o viata de om pe langa atatea miliarde . Imi pare rau ca ganditi in felul asta. Dumnezeu nu ne creeaza pe noi, noi suntem rezultatul parintilor nostrii. Asta tind sa cred pentru ca altfel nu as vedea motivul pentru care Dumnezeu ar creea atatia copii cu defecte. Poate din iubire, este o placere mareata sa nasti un copil ciclop sau cu ihtioza fetala.
E atata enervare si frustrare in replicile pe care le dai. De la primul mesaj, care era o rugaminte pentru ajutor, postarile tale au devenit din ce in ce mai acide. Eu nu stiu sa raspund la intrebarile tale si nici nu incerc asta. Dar nu esti tu prototipul gandirii si simtirii "umane" intr-o lume de orbi si de surzi care nu tin cont decat de frica, in sensul ei instinctiv si primar, de Dumnezeu. Sunt si au fost atatia sfinti, preoti cu har, pustnici care isi dedica viata iubirii de Hristos. Eu nu cred ca acestora nu le-au venit niciodata in minte intrebarile pe care ti le pui tu, ci doar ca au gasit raspunsuri pe care tu nu le-ai gasit inca. Si cred ca daca esti de buna credinta in a le cauta, ai sa le gasesti. Nu stiu daca forumul e cel mai potrivit pentru asta. E o cautare pe care eu cel putin o vad intima, personala. Cred ca te-ar putea ajuta un duhovnic fata de care sa te simti apropiat. El va sti cum sa te indrume, ce carti sa iti dea sa citesti, cum sa se roage pentru tine.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 07:15:30
izotaurel izotaurel is offline
Member

Data înregistrării: 01.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
cum explici toate dovezile stiintifice din Biblie?
Care sunt aceste dovezi stiintifice ?
Eu am vazut numai contradictii cu lumea reala.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 12:04:22
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit "Nu exista culori!" ???

Citat:
Care sunt aceste dovezi stiintifice ?
Eu am vazut numai contradictii cu lumea reala.
Tu nu ai cum sa vezi. Cat timp ochii tai duhovnicesti sunt inchisi, nu poti vedea decat uraciune, rautate, murdarie, contradictii in Sfanta Scriptura - indiferent cine si ce ti-ar arata. Sa stii ca Biblia nu se citeste ca o carte de povesti. Sfanta Scriptura se citeste cu rugaciune si cu smerenie.
Degeaba i se vorbeste unui orb despre culori, pentru ca el va continua sa repete la nesfarsit: "Nu exista culori!" Faptul ca el nu poate vedea culorile, inseamna ca ele nu exista?
Bine ar fi sa gasesti un "doctor" cu har, care sa-ti vindece sufletul de suferinta.
Vechi 02.05.2010, 14:52:39
ViermeSiNuOm's Avatar
ViermeSiNuOm ViermeSiNuOm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Tu nu ai cum sa vezi. Cat timp ochii tai duhovnicesti sunt inchisi, nu poti vedea decat uraciune, rautate, murdarie, contradictii in Sfanta Scriptura - indiferent cine si ce ti-ar arata. Sa stii ca Biblia nu se citeste ca o carte de povesti. Sfanta Scriptura se citeste cu rugaciune si cu smerenie.
Degeaba i se vorbeste unui orb despre culori, pentru ca el va continua sa repete la nesfarsit: "Nu exista culori!" Faptul ca el nu poate vedea culorile, inseamna ca ele nu exista?
Bine ar fi sa gasesti un "doctor" cu har, care sa-ti vindece sufletul de suferinta.
Nu vă mai bateți capul fraților că omul ăsta izotaurel nu dorește ajutor ! Vrea numai să denigreze ! Tot pe a lui o ține...
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 15:45:06
Samarineanca Samarineanca is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.05.2010
Implicit Cauta si vei gasi

Buna ziua tuturor!

Citesc de multa vreme unele dintre topicurile acestui forum, fara a interveni. Nu cred ca sunt atat de invatata sau de puternica in credinta, incat sa fiu sigura ca ceea ce afirm nu va face mai mult rau decat bine. De data aceasta insa, am simtit nevoia sa adaug si eu o opinie pe acest thread, pentru ca am empatizat cu persoana care a deschis discutia.
Inteleg confuzia si nedumerirea dumnealui, cum inteleg si nevoia celor ce i-au raspuns de a-si apara credinta (caci mai degraba asa imi pare, decat o incercare de ajutor).
Inca de mica m-am confruntat cu aceste probleme si cred ca orice om isi pune mereu asemenea intrebari. Indoiala in privinta credintei si increderii in judecata lui Dumnezeu este o vesnica incercare a sufletului omenesc si cred ca provine in primul rand din faptul ca omul nu poate cuprinde cu mintea lucrarea Domnului.
Biblia, atat Vechiul Testament, cat si Noul Testament, este, in opinia mea, plina de invataminte care ne pot intari in lupta contra indoielilor noastre. Are insa si multe pasaje nedumeritoare. Este, cred, oglinda vietii insasi. Coincidentia oppositorum.
Imi permit sa impartasesc unei persoane care cauta pe Dumnezeu, cum fac si eu in fiecare zi (“Cauta si vei gasi. Bate si ti se va deschide”), din experienta mea: m-am razvratit impotriva randuielii lumii si a Bisericii, am suferit din aceasta pricina, am citit despre religie in context mai larg, am citit si citesc cartile crestine. N-am gasit raspunsuri fara de gres pe care sa le pot da aici sau in alta parte si cred ca nici un om nu le detine. Pentru cineva care cauta sa inteleaga si rational credinta in Dumnezeu (desi credinta ramane un act dincolo de ratiunea omeneasca), nu este lipsit de importanta sa inteleaga intreaga istorie religioasa a umanitatii (“Tratatul de istorie a religiilor” a lui Eliade a fost pentru mine o lectura revelatoare, tot in sens crestin). Multe carti si site-uri, cum este acesta, ne pot da unele lamuriri. Un duhovnic, daca Domnul vrea sa ti-l dea (eu una inca n-am gasit), sunt sigura ca poate fi de mare folos. Meditatia zilnica la tot ce se intampla in viata ta si a lumii, ramane insa mereu necesara ("Luati aminte, privegheati si va rugati"). Nimeni nu va putea sa-ti dea vreodata vreun raspuns definitiv. Acesta va veni abia in momentul judecatii finale, cred.

Ma rog pentru orice om face acest drum initatic plin de pericole si suferinte, sa gaseasca adevarul si pacea sufleteasca in Dumnezeu. Sper ca si eu sa fiu unul dintre acesti oameni.

Daca am spus cumva lucruri gresite, rog sa imi fie iertat.

“Nu te teme! Crede doar.”
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 15:54:55
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Iadul e ceva moral in viziunea ta? Copiii mancati de ursi sunt nimica toata pe langa el.
Depinde ce intelegi prin iad
Citat:
nu e treaba noastra sa ridicam pumnul si sa strigam ca Dumnezeu actioneaza imoral. Deja razvratirea noastra L-a costat pe Dumnezeu moartea Fiului Sau, sa nu mai adaugam alt pacat la cele multe pe care le avem.
Sa ridicam pumnul nu, dar sa ridicam intrebari de orice fel da, inclusiv de genul celor puse de initiatorul acestui topic.
Citat:
Dumnezeu a facut tot ce se poate ca tu sa fii salvat. Ce rost are sa te mai intorci in timp si sa te superi pe niste oameni primitivi care au actionat conform vremurilor
Asa e, faptele respective nu pot fi judecate decat in contextul vremii. Si totusi cred mai multe batai de cap ar trebui sa ne dea vremurile mai recente care au dovedit inclinatia omului spre ura, prigoana, crima
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 15:56:25
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Avraam a fost oprit din jertfirea fiului sau pentru ca Dumnezeu ii poruncise aceasta jertfa ca sa-i incerce credinta.
Si totusi nu stia Dumnezeu daca e Avraam credincios sau nu? Sau vroia sa ofere o pilda?
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 16:03:50
almaris
Guest

Implicit

Citat:
pacatul care duce la moartea numita iad
Asta ai inteles tu, nu inseamna ca are legatura cu realitatea. De unde ai dedus ca moarte=iad(sau rai)
Citat:
mana ta intinsa este Iisus Hristos, sansa noastra de salvare.
Mai exact, avem un Dumnezeu pe care daca nu-l iubim ne trimite in iad pe vecie, pai Hitler a fost mic copil atunci. Oare asta sa fi fost scopul crearii omului, sa-i aduca toti inchinare lui Dumnezeu? De ce ne-a mai lasat cu posibilitatea de alegere? Urata conceptie despre Dumnezeu aveti unii.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 16:06:56
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Eu nu as trimite pe nimeni in Iad sa sufere pentru eterninate.
Nici nu se va intampla acest lucru.
Citat:
Eu mi-as educa creatia si as face un paradis fara suferinta.
Trebuie sa ai si cu cine cand faci educatie.
Citat:
Daca tu ti-ai pedepsi copii cu tortura vesnica atunci esti un om groaznic.
Cu atat mai mult Dumnezeu nu va face asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 16:09:59
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Iadul nu trebuie sa existe pentru ca nu este just ca o pedeaspsa infinita pentru fapte finite.
Foarte corect
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este credinta adevarata? gpalama Biserici Protestante 51 27.01.2013 18:10:24
Nesabuinta ! - O Biserica veche de 200 de ani va fi pusa la pamant ! cristiboss56 Biserica Ortodoxa Romana 9 11.02.2011 23:26:26
Ce este pana urma adevarata credinta? annajanette Generalitati 21 17.06.2010 08:52:08
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11