![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...nimeni nu se da in laturi de la a judeca cu patos,a condamna,a da exemple moralizatoare(desi poate in viata personala nu este nici pe departe asa de bun crestin)a cita din carti sfinte(desi putini dintre noi le citesc cu sufletul si nu doar cu ochii).Multi folosesc credinta ca pe un fel de topogan pt frustrarile personale,altii o folosesc ca paravan pt propria lor lasitate sau violenta dar putini sunt cei care chiar incerca sa urmeze pildele celor din trecut.Nu putem fi toti calugari sau asceti dar fiecare,in mod discret,poate incerca sa faca ceva bun dupa puterile lui.Dar noi in loc sa ne judecam pe noi mai intati suntem gata sa-i pleznim una peste bot cretinului din fata noastra>care in timpenia lui nu sesizeaza cat de drept mergem noi si cat de stramb merge el.Cine crede ca netul este un loc sfant se inseala amarnic.Este exact contrariul,un balci si un iarmaroc al desertaciunii in care esti tentat,sub protectia anonimatului,se devii un fel de inchizitor fata de ceilalti.Un proverb galez spune>,,spune-mi pe cine urasti ca sa iti spun de cine iti este teama".Cam asa si cu noi,in public fiecare este un mare exemplu dar in particular ne cam tremura chilotii pe noi cand stam fata in fata cu noi insine si realizam cat de falsi,ipocriti si lasi suntem. Acestea fiind spuse as dori sa precizez ca ortodoxismul este extrem de frumos din ce am reusit sa-l inteleg pina acum,are o bogata traditie,preoti si calugari remarcabili si multi crediniciosi.Cartile pe care le-am citit si le citesc sunt extrem de interesante si cred ca cei care le citesc ar trebui sa stea cu picioarele intr-un lighean cu apa rece cand le citesc pt ca asa(poate)vor gasi ceea ce cauta in loc de felul cum se comporta(nu toti si doar uneori ca peste tot>la faza asta suntem toti mai asemanatori decat credeti>fie ca ne place sau nu)Prin urmare ortodoxismul nu va fi schimbat de nimic pina la final.Este prea adanc inradacinat ca sa fie schimbat si nu trebuie sa fii un geniu ca sa intelegi asta. Lucrurile,in general,de acest tip nu se schimba decat in baza unor evenimente radicale si dramatice.Cred ca ne vom reconcilia toti cand fiecare se va reconcilia cu el insusi.Daca va exista un singur om care va considera ca nu a gresit cu nimic>atunci nu se va realiza nimic. Cred cu tarie ca doar Cel de Sus ne va da calea cum sa fim iar un singur ,,trup"pt ca noi oamenii suntem clar incapabili de asa ceva.Iarasi nu trebuie sa fii un geniu ca sa realizezi asta iar timpurile in care traim>sunt dovada unde am dus lumea asta cu nebunia si imbecilitatea noastra. In concluzie>sa ne rugam fiecare cum credem de cuvinta la Cel de Sus sa ne lumineze pina nu distrugem si ultima ramasita de umanitate si decenta din nou.Poate cand il vom privi pe cel de linga noi ca pe un frate pierdut si nu ca pe un inamic>atunci vom fi capabili sa ,,invingem lumea"precum Mantuitorul.Daca cineva crede ca ma refer la ecumenism >atunci postu asta ar trebui intitulat ,,loc de dat cu capul". Totul trebuie sa vina din noi .Rugati-va sa ne gasim in suflete puterea de a crede si de a fi mai buni ca sa nu ne fie rusine cand vom fin chemati in fata Lui.Nu am folosit citate biblice.V-am spus ce cred in mod direct si simplu.Atat si nimic mai mult. Bye |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|