Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 11:59:59
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Deci tu de pe you tube iti iei informatiile?

Poate ar fi fost mai bine sa te duci cu parintii tai la biserica, macar ca sa poti sa ataci cu argumente serioase...
Tu stii ca in bisericile penticostale femeile merg cu baticut pe cap si stau linistiti in bancile lor , nu se arunca nimeni pe jos si nu fac toate prostiile sugerate de tine. Ti-am cerut dovezi si tu imi arati o filmare cu o grupa obscura de vreo 20 de oameni pe care autorul i-a numit penticostali. Daca-i numea ortodocsi il credeai? Si apoi filmarea e din America, probabil. Acolo e penticostal oricine se considera si vrea sa aiba un nume frumos, nu neaparat cine are aceeasi doctrina ca penticostalii din Romania.

Si in trei randuri scrise mai sus ai mai scris o acuzatie grava si nedovedita. As avea si eu o nelamurire: Cu ce te-au suparat parintii tai atat de tare incat sa-ti bati joc atat de credinta lor si sa sugerezi ca devotiunea lor fata de cult ar fi din cauza rasplatilor banesti?
Ei na, uite ca eu nici nu stiam aceste lucruri despre cultul penticostal, dar zau daca dupa cele vazute, imi mai vine sa trec pe langa o casa de adunare penticostala...la mai mult de 2 m distanta.

Nu s-ar pune problema sa intru sa ma mai conving de ceva, pentru ca nu imi asum riscul de a fugi mancand pamantul, si facand tunel in fuga mea de acolo...insa mi s-ar parea logic sa vad si eu o inregistrare din Ro, unde cica penticostalii sunt mai domoli, mai echilibrati, si mai sensibili...ca deh, am inteles aia sunt nebuni, deci voi ati fi departe de ei....dar e foarte ciudat ca nu isi poate face nimeni o impresie, si asta sperie si mai mult....ca parca evitati sa socati, dar tot chemati...

Uita-te si tu pe youtube si cauta Sfanta Liturghie, Sfanta Impartasanie, Ectenia cererilor, Crezul...si bat pariu, ca nu ti se vor parea absolut toate inregistrarile de acolo...rautacioase, menite doar sa discrediteze, si chiar nici una nu te va ajuta sa iti faci o impresie cat de cat obiectiva!
Vechi 05.05.2010, 12:05:16
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Asta e ceva foarte interesant si nu e prima data ca observ modul asta de raportare la "progenitori" ca sa zic asa. Cultele NP sunt toate "de import" asa ca a zice ca doctrina penticostalilor din Romania e mai cu motz decat cea de dincolo, sau ca penticostalii di Romania sunt mai cu motz decat altii de aiurea, e ca si cum m-as converti eu la catolicism si as spune ca sunt mai catolica decat papa sau m-as duce sa studiez vedele prin India si as deveni mai hindusa decat aia care-s hindusi din tata-n fiu si recita vedele prin temple (sau ce-or fi facand ei pe-acolo).
Un fel de eu am dat gaura la macaroana desi macaroana mi-o pusese deja altcineva inainte.
De care motz, ca am inteles ca ar avea acelasi motz ca si americanii, numai ca nu inteleg in baza a ce afirma penticostalii romani ca au ciuful mai sfant si mai echilibrat, cand nu vrea nimeni sa imi arate si mie o inregistrare din marele ala moment din timpul slujbei lor!?

Ma tot rog de ei, si nimic...dar sugereaza sa ma duc la fata locului, dar ce eu risc...sa vin cu distonocalmul dupa mine, si in tremurul mainilor, sa inghit tot flaconul?...noooo...vreau si eu sa vad macar ceva acolo, asa cum pot si ei vedea inregistrari pertinente pe youtube, si care banuiesc ca nu ii fac sa rada, sau sa li se ridice parul maciuca!
Vechi 05.05.2010, 12:08:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu toti tin cu dintii de religia lor strigand la orice colt ca e cea mai buna si ca ea niciuna. Chiar in cazul in care am avea ce sa imprumutam de la voi preferam religia biblica, e mai originala si mai curata.
De imprumutat nu aveti ce imprumuta pentru ca singura modalitate de a "imprumuta" ceva din ortodoxie este sa abandonati erezia si sa deveniti ortodocsi.

Orice alt fel de "imprumut" nu este decat strategie de marketing, si faptul ca recurgeti la astfel de TERTIPURI care va contrazic chiar propriile invataturi, arata ca de fapt nu preferati deloc "religia biblica" ci preferati sa va sporiti numarul de membri si atat.
Vechi 05.05.2010, 12:09:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
De care motz, ca am inteles ca ar avea acelasi motz ca si americanii, numai ca nu inteleg in baza a ce afirma penticostalii romani ca au ciuful mai sfant si mai echilibrat, cand nu vrea nimeni sa imi arate si mie o inregistrare din marele ala moment din timpul slujbei lor!?

Ma tot rog de ei, si nimic...dar sugereaza sa ma duc la fata locului, dar ce eu risc...sa vin cu distonocalmul dupa mine, si in tremurul mainilor, sa inghit tot flaconul?...noooo...vreau si eu sa vad macar ceva acolo, asa cum pot si ei vedea inregistrari pertinente pe youtube, si care banuiesc ca nu ii fac sa rada, sau sa li se ridice parul maciuca!
Nu prea te obosesti sa citesti postarile anterioare nu?
Ai un link postat pe pagina anteriora...

Si da, nu o sa-ti pice bine, mi-a spus cineva care a fost la invitatia unei colege la o astfel de adunare si nu prea i-a venit bine toata babilonia aia in care fiecare se ruga pentru ale lui si cu voce tare inca..
Pe scurt, s-a cam speriat..
Vechi 05.05.2010, 12:10:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
Incerc sa nu generalizez si sa pastrez un dram de luciditate. Se vede cu ochiul liber alunecarea discutiei pe panta prozelitismului, direct sau indirect. Probabil ca aspectul asta nu deranjeaza pe multi dintre noi, ce-i drept nici pe mine.
Aspectul cu prozelitismul nu prea ma intereseaza, chestia este ca aici clar nu au sa faca prozeliti insa la unii se vede dupa un timp lipsa de onestitate in discutie, ingustimea mintii, rautatea, etc.
Vechi 05.05.2010, 12:13:43
Scotianul
Guest

Implicit Salut TigerAvalo

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Sunt sectele foarte periculoase?Sunt sectele in cautare doar de adepti si nu de adevaratul sens al cunoasterii lui Hristos?
Am observat ca fiecare secta se crede cea mai buna,cea mai dreapta,am auzit recent ca adventistii cred ca sunt adevaratii si adevarata credinta(o aberatie dupa parerea mea) din mai multe motive(cum ca sambata ar fi binecuvantata de la Dumnezeu si nu duminica care este binecuvantata de necurat) (o alta aberatie dupa parerea mea) si multe altele.
Asa si celelalte secte,martorii lui Iehova care mi se par foarte foarte ciudati si nu mai zic de penticostali si de ritualurile lor.
Si totodata protestantii care s-au despartit de Biserica Catolica si reprezinta pentru catolici ceea ce reprezinta sectele (adventistii,penticostalii,martorii lui Iehova)pentru noi.
Intrebarea mea este:cum sa luam atitudine fata de ei?Sunt sectele periculoase?Care este scopul lor?Cum sa ii aducem la crestinismul adevarat(ortodoxie sau catolicism)?De ce sunt asa de raspinditi in zilele noastre?

DUMNEZEU SA-I LUMINEZE!
Intrucat tu esti ortodox iata un link pentru tine.Sper sa fie util
http://prieteniisfmunteathos.wordpre...a-de-sectanti/
Si un alt articol extrem de interesant
http://prieteniisfmunteathos.wordpre...i-desavarsiti/

Sper sa nu fiu acuzat de prozelitism pt ca ar fi p premiera sa faci reclama protestantismului cu ajutorul calugarilor de la Muntele Athos.Sper sa nu gandeasca nimeni asemenea aberatii.
De ce le-am postat?Pt ca asa am vrut eu si pt asta nu simt nevoia sa cer aprobarea nimanui.Multumiti?:))Bye
Vechi 05.05.2010, 12:13:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
E mai degraba un raspuns convenabil, nu-i asa?
Gandind logic si obiectiv, daca vrei sa atragi pe cineva nu-i spui ca ce face el nu e bine, dovedind cu Biblia asta. Sau e o tehnica pe care nu o stiu eu? M-ar interesa pentru a avea un randament mai bun.
Poti sa-i dovedesti cu Biblia daca ai acelasi nivel de intelegere, dar daca respectivul e capos si refuza sa interpreteze versetul in contextul in care a fost dat, sub diverse pretexte, adica ignora regulile elementare ale interpretarii Biblice, ce poti sa-i dovedesti?

Biblia nu are leac pentru asa ceva.
Vechi 05.05.2010, 12:16:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul

Sper sa nu fiu acuzat de prozelitism pt ca ar fi p premiera sa faci reclama protestantismului cu ajutorul calugarilor de la Muntele Athos.
Chiar nu vad de unde ar reiesi asta?
Ba chiar dimpotriva.
Ii iubim, dar nu trebuie sa-i aprobam.
Vechi 05.05.2010, 12:19:00
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
nu ti se vor parea absolut toate inregistrarile de acolo...rautacioase, menite doar sa discrediteze, si chiar nici una nu te va ajuta sa iti faci o impresie cat de cat obiectiva!
Cine sa aiba interes sa va discrediteze pe voi? "Sectantii" nu se ocupa cu asa ceva. Daca este vreun caz de coruptie sau mita sau alte lucruri grave in BO tot fratii tai le pun pe internet si pe antene.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poti sa-i dovedesti cu Biblia daca ai acelasi nivel de intelegere, dar daca respectivul e capos si refuza sa interpreteze versetul in contextul in care a fost dat, sub diverse pretexte, adica ignora regulile elementare ale interpretarii Biblice, ce poti sa-i dovedesti?

Biblia nu are leac pentru asa ceva.
Fii te rog mai exact, Alin, si spune-mi ce vrei. Vrei sa spun daca e biblic ce zice omul acela sau daca fac si eu la fel?
Abia asteptati o vorbulita gresita sau cat de cat convenabila din gura unui sectant pentru a o folosi ca pretext si a spune "Stiam eu...'

Si ca veni vorba de ocolit discutii, in vreo doua randuri mi-ai ramas dator cu definitia Bisericii, Mireasa lui Hristos. Cred ca ai avut timp sa te documentezi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 05.05.2010, 12:21:10
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Am gasit asta:

BOTEZ - atmosfera in biserica penticostala
http://www.youtube.com/watch?v=hnpd_5__VpU
Ai vazut cati tigani erau acolo si se rugau?
Unii dintre ei chiar au o viata complet schimbata. Sunt miracolele lui Dumnezeu. Asta si mie mi-a placut.

Dar ca Dumnezeu sa lucreze in vietile lor trebuie sa fie niste tipi care sa treaca peste barierele etnice si sociale si sa le vesteasca evanghelia, da, si sa faca prozeliti.

Ori asta nu este usor nicaieri, dar mai ales este foarte dificil printre rromi. Stiu ce vorbesc, am lucrat in acest fel printre ei timp de trei ani.

Stii, tipul de amvon, e unul din profesorii de la Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti dar merge printre rromii analfabeti si cauta sa le vesteasca Cuvantul.

Citat:
Este filmat in romania, atmosfera nu mi se pare mult diferita de ce a fost postat anterior, aceeasi "babilonie" la rugaciune, fiecare vorbeste acolo de ale lui, sunetul este captat altfel in rest atmosfera 100% identica.
Macar ca mie imi place, stiu ca rugaciunea in comun creeaza discomfort celor care nu sunt obisnuiti cu ea.

Acel „100% identic” era un pic exagerat, pe topic se facea referire la manifestari precum fuga prin biserica, aruncarea pe jos si altele asemenea.

Rugaciunea in comun este o particularitate acceptabila (din punctul meu de vedere) a bisericii penticostale. Ea, de multe ori frapeaza observatorul neinformat dar la fel se intampla si cu, de exemplu, sarutarea moastelor la ortodocsi. Daca intelegi motivatiile nu ti se mai pare nimic straniu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13