Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2010, 23:55:10
fall3n fall3n is offline
Member

Data înregistrării: 04.03.2009
Locație: Ramnicu Sarat jud Buzau
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fall3n
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Am inteles, deci patriotismul e limitat la homosexuali si cultul eroilor. Si zi, ati stat voi acolo la sedinte si mai mult de cele enumerate mai sus nu ati gasit nimic mai important cu care "de piept" romanul in ziua de azi? Sau care ameninta tara? In afara de homosexuali si cultul eroilor?
tu citesti tot ceea ce spun ? vad ca pui aici dar mai si citesti ? am zis FAMILIE -avortul CULTUL EROILOR adicatelea deznationalizare ,ziua Romaniei prin limitare la stegulete de pus in geam si asa mai departe..nu am spus tot nu pt ca nu vreau ci pentru ca vreau sa fiu mai succint in discutie..

Citat:
Cum poate fi intrebarea mea o deviere de la subiect? Ai afirmat ca homosexualitatea e anormala, te-am intrebat pe ce te bazezi cand faci impartirea normal/anormal. E cat se poate de la subiect. Face parte din definirea termenilor despre care vorbim.
colegule daca ma intrebai altceva intelegeam dar cand e vorba de asa ceva ca si un animal ar intelege (scuze nu vreau sa jignesc) vrei sa-ti dau explicatii filozofice ? e foarte elementar ceea ce iti spun..e ca si cum ai avea pretentia dupa ce te nasti sa stii care e formula apei..pur si simplu nu e normal pentru ca dc era normal nu mai existai..

Citat:
Care primii oameni? Adam si Eva? Eu am avut impresia ca discutam despre fapte aici, nu mituri. Mai mult, poate te socheaza, dar sunt oameni care se simt impliniti si fara sa faca copii.
ai vazut ca am spus de Adam si Eva ceva ? am spus primii oameni tu ai zis Adam si Eva..si da despre fapte vorbim..nu are cum sa ma socheze pentru ca stiu si eu oameni care se simt impliniti si fara copii - DA - cei din manastire pentru ca au pe Dumnezeu

Citat:
Este, pentru ca ai spus ca organizarea unui asemenea mars se face conform poruncilor divine. Si am tinut sa iti amintesc ca exista si alte porunci divine, ca omoratul a diversi indezirabili, pe care alegi sa le ignori.
nu sunt alte porunci divine decat cele 10 daca tot imi spui de VT - ce spui sa aplicat strict atunci si avea in vedere doar poporul evreu asa cum si sambata era tot numai pentru poporul evreu..VT este desavarsit de NT prin venirea lui Hristos asa ca nu te baga in discutie daca nu cunosti

Citat:
Nu este o problema pentru mine, dar este pentru tine, pentru ca tu esti cel care ia biblia ca izvor de moralitate, si o poti face doar daca recurgi la rationalizari, pentru a scapa de disonantele cognitive.
scuze tu recurgi la rationalizari pentru ca Dumnezeu nu se poate explica numai rational si aici ajungem la acea neliniste de care iti spuneam si pe care cei ce vor sa-l inteleaga doar rational pe Dumnezeu raman pe langa..si DA iau SF Scriptura ca izvor de moralitate pentru ca este Cuvantul lui Dumnezeu..

Citat:
Deci, explica, te rog, de ce povestea Sodomei si Gomorei este un exemplu clar de vointa divina, pe care ai ales sa il urmezi, cu toate ca nu e porunca/indicatie directa, ci doar interpretarea ta a unei relatari din biblie?
pentru ca Dumnezeu spune sa nu desfranezi - orice cocteil al acestui pacat/boala este o neascultare de Dumnezeu asa ca este porunca divina..nu este vorba de nici o interpretare a muschiului meu

Citat:
Asta in timp ce ai ales sa ignori alte indicatii cu caracter direct, din Deutenorom sau Levitic? Sa fie oare pentru ca sunt inacceptabile (si ilegale, de asemenea) pentru lumea in care traim? Si drept urmare, ai ales cumva doar acele exemple de vointa divina care sunt acceptabile social si legal si in acelasi timp comod de urmat? Ce fel de credinta e aia, pe care o urmezi doar daca e comod si legal?
Te rog sa imi explici, pentru ca mie asa mi se pare.
daca citesti doar VT este LOGIC sa intelegi asa dar VT a fost doar umbra NT si a fost desavarsit..inteleg din ce imi spui ca ai citit doar VT..cauta sa citesti tot si cand o sa lasi din pene(din semetie,trufie,mandrie ca sa intelegi ce zic) ai sa intelegi..

Citat:
Am citit, multumesc. Partea cu penele nu am inteles-o, dar astept de la tine citatele din biblie care spun ca indicatiile divine din Deuteronom si Levitic nu mai sunt valabile.
ti-am explicat deja mai sus

Citat:
Tocmai, de ce iesiti in strada pentru 2% cand sunt probleme mult mai importante pentru care ati putea manifesta?
este una dintre probleme - la orice problema mica sau mare trebuie implicare altfel cea mica devina cea mare

Citat:
Atunci explica, te rog, la care neliniste te referi, pentru ca mie mi s-a parut ca ai ceva impotriva nelinistii care te face sa iti pui intrebari.
nu eu am colegule neliniste e clar ca nu recunosti TU ca ai neliniste - mai mult sau mai putin vizibila

Citat:
Da, care? Si mai ales, cu ce argumente au explicat treaba asta?
uite aici cativa dintre ei :

1. Nicholas Copernicus (1473-1543)

Copernicus era astronomul polonez care a pus bazele sistemului heliocentric, în care planetele se roteau în jurul Soarelui. El a studiat la diverse universități europene, iar noul său sistem planetar a fost prezentat la Vatican în anul 1533, în fața papei Clement al VII-lea, care l-a aprobat și l-a rugat să-și publice opera. Copernicus n-a simțit niciodată vreo persecuție religioasă, fiind acceptat atât de către catolici, cât și de către protestanți. Copernicus s-a referit la Dumnezeu de câteva ori în lucrările sale, și nu vedea nicio contradicție dintre Biblie și sistemul său heliocentric.

francis_bacon-2. Sir Francis Bacon (1561-1627)

Bacon a fost un mare filozof englez și este cunoscut pentru că a stabilit metoda științifică a cercetării prin experimentare și logică. În opera sa “De Interpretatione Naturae Prooemium”, Bacon își stabilește ca scopuri descoperirea adevărului, servirea țării sale și servirea Bisericii. Deși opera sa s-a bazat pe experimentare și raționament, e a respins ateismul ca fiind un rezultat al insuficientei aprofundări a filozofiei, afirmând că: “Puțină filosofie duce mintea omului către ateism, dar o aprofundare a filosofiei duce mintea omului către religie”.

Kepler3. Johannes Kepler (1571-1630)

Kepler a fost un strălucit matematician și astronom. A avut contribuții în domeniul fizicii opticii și a stabilit legile mișcărilor planetelor în jurul Soarelui. De asemenea, el a ajuns aproape de a descoperi conceptul newtonian cu privire la gravitatea universală, chiar înainte ca Newton să se nască! Prin faptul că a introdus conceptul de “forță” în astronomie, direcția de cercetare s-a schimbat în mod radical. În același timp, Kepler a fost un luteran extrem de pios, pentru că în operele sale de astronomie se găsesc fragmente care arată cum spațiul și îngerii paradisului reprezintă Trinitatea. Kepler n-a suferit persecuții religioase pentru viziunea sa privind heliocentrismul și i s-a permis să predea la Universitatea catolică din Graz, deși era protestant.

GalileoGalilei204. Galileo Galilei (1564-1642)

Galileo Galilei este adesea amintit în legătură cu conflictul său cu Biserica Catolică. Controversata sa operă despre sistemul solar a fost publicată în anul 1633. Nu avea nicio dovadă a unui sistem heliocentric (descoperirile cu ajutorul telescopului său nu indicau faptul că Pământul se mișcă), iar una din dovezile sale pe care se baza (cea cu mareele) era invalidă. Galilei a ignorat și reprezentarea corectă a orbitelor eliptice (publicată cu 25 de ani înainte de către Kepler). Papa din acele vremuri (care era un prieten vechi de-a lui Galileo) s-a simțit foarte ofensat de tonul din opera lui Galileo, așa că marelui om de știință italian i s-a aranjat un proces, în care i s-a interzis să mai vorbească de heliocentrism. Galileo ținea foarte mult la Biblie și a declarat că aceasta nu se putea înșela, sistemul său heliocentric fiind doar o altă interpretare a sistemului său heliocentric.

Descartes205. Rene Descartes (1596-1650)

Descartesa fost un matematician, om de știință și filozof faimos francez, căruia i se mai spune și “tatăl filosofiei moderne”. El era un credincios foarte mare al Bisericii Catolice, având în același timp și o dorință pasională de a descoperi adevărul. Sistemul său filozofic începe cu celebra maximă “Gândesc, deci exist”. Următorul pas (pe care foarte multă lume îl ignoră) este încercarea lui Descartes de stabili certitudinea existenței lui Dumnezeu, căci Dumnezeu ocupă un loc principal în filosofia sa. El dorea ca filosofia sa să devină un standard al învățăturii romano-catolice. Atât Descartes, cât și Bacon, sunt văzuți ca personaje cheie în dezvoltarea metodologiei științifice.

Newton706. Isaac Newton (1642-1727)

În optică, mecanică și matematică, Newton a fost un geniu. Dintre toate științele pe care le-a studiat (inclusiv chimia), el a văzut matematica și numerele ca ocupând un loc central. Ceea ce e mai puțin cunoscut e faptul că el a fost un om religios foarte devotat și a văzut numerele ca o modalitate prin care am putea să-L înțelegem pe Dumnezeu. Munca sa în numerologia biblică a fost extraordinară, și, deși unele aspecte ale credinței sale nu erau chiar “ortodoxe”, el credea că teologia este foarte importantă. În sistemul său de fizică, Dumnezeu este esențial pentru natura și absolutismul spațiului.

Last edited by fall3n; 27.05.2010 at 00:03:17.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... eodor nastasa Generalitati 15 12.09.2014 11:35:56
"Pace vouă ", o binecuvântare pentru o stare de normalitate ! cristiboss56 Pocainta 4 01.08.2013 19:22:30
Marsul pentru viata ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 3 20.03.2012 20:22:39
Marsul vietii la Paris (22 ian. 2012) laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 48 04.02.2012 22:25:19
Marsul Distrugatorului eodor nastasa Generalitati 11 19.04.2010 21:04:37