Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2010, 16:20:31
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Tot timpul omul a fost atras de sex mai mult decit multe alte lucruri . Lumea contemporana si stiinta sa chiar a venit sa binecuvinteze aceasta inclinatie a lui construind chiar standarde de sanatate si de ,,normal" in care tendinta si dorinta de sex este criteriu major .
Insa omul, barbati si femei deopotriva, a fost tributar etern folclorului legat de sex. Aceasta insemneaza nu ca ar fi dus lipsa neaparata de ,,educatie sexuala" fara de care nu ar fi putut trai sau nu ar mai fi stiut ce sa se faca ci ca s-a lasat atras si preocupat exact de lucrurile mai putin importante pt. viata sa, pt. evolutia sa, pt. cresterea in har si pt. mintuire.
Si cind am spus folclor am vrut sa spun in primul rind despre caracterul oral , adica din vorbe, adica cel mai putin adevarat si intemeiat decit realitatea faptelor privitoare la sex. Asfel s-a construit o imagine , evident folclorica, un prototip sexos al barbatului si al femei cu caracter evident antitetic . Adica unu este balaurul cel rau si agresiv iar cealalta este zina cumintica si inocenta care nici usturoi nu a mincat si nici ... fustita nu-i miroase !
Numai ca realitatea nu este identica cu folclorul, era si de asteptat . Medic fiind , am reusit ca in timp sa vad , sa inteleg si astfel sa ma conving de realitate in detrimentul folclorului . Adica :
- la fel de mult isi doresc femeile , ca si barbatii, sa faca sex;
- la fel de mult fac mansturbare ca si barbatii , la fel de intens si indelung;
- la fel isi doresc perversiuni sexuale , tot ca si barbatii ;
- la fel de mult iubesc flirtul dar mai ales incitarea , provocarea si jocul pina la un punct, fata de barbati care doresc pina la capat;
- la fel de mult doresc sa se probeze periodic,sa se verifice , ca si barbatii, daca mai au sex-apel si mai sunt interesante pt. barbati. La fel de mult doresc sa puna in pozitii delicate si de incurcatura pe barbati precum acestia
- la fel de mult doresc si asteapta sa fie apreciate , laudate considerate unicat ca si barbatii;
- la fel de mult ca si barbatii doresc multa placere si putine sarcini...

si comparatiile mai se pot evidentia inca pe mai multe directii . Dar de ce oare suntem aproape la fel ? Probabil pt.ca atunci cind ne lasam preocupati de sex peste limita firescului si a bunei cuviinte depasim limita trairilor firesti duhovnicesti si intram pe mina ispititorului care la fel ne incinge pe toti si ne incetoseaza simtirea si gindirea imprimindu-ne manifestari stereotipe.
Exceptiile, care desigur ca exista, nu anuleaza regula ci din contra o intareste !
Asadar , miturile si folclorul este bun doar acolo unde este cazul , in spectacole de gen si nu in sensibilitatea si intimitatea fintei umane .
Toate acestea doar ca o parere si nu neaparat ca ,,magister dixit !"
Asa am auzit si eu (de la sotul medic si prietenii lui medici, in special de la un prieten de-al lui care este ginecolog).. DAR NU CONSIDER CA ACEASTA ESTE NORMALITATEA.. sau mai bine zis, NU ACESTA ESTE FIRESCUL.

Cred ca toate aceste comportamente sunt preluate, invatate de la modele mass media. Eu am renuntat de mult sa cumpar reviste pt femei (mai precis de cand am cumparat o revista "serioasa" in care in multe articole se facea apologia infidelitatii.. iar pt cele fidele, apologia utilizarii dildoului!) Iar revistele pt adolescente.. mi-e groaza sa citesc sfaturile din ele (si nu am fost un om f pudic). Educatie sexuala intensiva de la varste fragede.
Citeam acum doi ani un periodic de statistica realizat pe populatie americana.. scria ca in medie un barbat are 115 raporturi sexuale anual... avand in vedere ca esantionul cuprindea casatoriti, ne-casatoriti, varstnici, liceeni etc.. mi se se pare mult.. parca sexualitatea/idilele romantice ar ocupa centrul existentei noastre.
Parca am trai intr-o societate bolnava... a ajuns activitatea sexuala obligatorie? Ca altfel te imbolnavesti, faci depresii, chiar boli organice etc.. Ce idei aberante s-au raspandit! (Pai normal ca faci depresii daca numai la satisfacerea poftelor te gandesti si viata ti-e ghidata de sfaturile din reviste glossy. Si ajungi sa ceri dreptul la desfranare pe forum ortodox)

(Recomand articolele monahului Ion Vladuca despre legatura dintre televiziune si sexualitate.. se gasesc pe crestin ortodox)

(Maria, nu te supara pe mine, dar mi se pare exagerat sa spui ca doresti barbati cand ii vezi. Este ciudat. Sotul meu face mult sport, se ingrijeste sa arate perfect.. si cand il vad fara camasa, in loc sa ma mir ce frumos este .. imi vin mai degraba ganduri macabre: ma gandesc ce fragil este in realitate sub haina de piele, ce putin traim, ce degraba murim etc.. adica frumos-nefrumos, tot aia e pana la urma. Iar alti barbati frumosi ma lasa rece sau cel mult ma gandesc ca si copiii mei vor fi la fel de inalti si frumosi etc. Mai ales daca esti crestina, ar trebui sa te gandesti la ceilalti oameni ca sunt iubiti de Dumnezeu, chemati la mantuire, ca Sf. Maica a Domnului plange si se roaga pentru ei.. atunci nu te mai gandesti ca sunt atractivi dpdv sexual)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? clementia Generalitati 74 27.06.2011 00:16:30
femeia in biserica-intrebare copilu Reguli in Biserica 8 25.09.2010 17:37:49
De ce poarta femeia batic in biserica? ortodoxie Intrebari utilizatori 3 28.06.2010 09:42:33
de ce Biserica nu face mai mult? anamariaplop2000 Despre Biserica Ortodoxa in general 14 18.05.2010 18:07:25
Femeia in biserica iosif Reguli in Biserica 73 02.11.2009 05:44:25