Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afişare
Vechi 26.05.2010, 20:51:53
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locaţie: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Pun si eu cateva intrebari cu riscul de a-mi atrage obrobiul . M-am pregatit deja: daca aveti pietrele pregatite si pt. mine , puteti sa le aruncati!
Ce urmariti cei carora aveti o placere deosebita de a eticheta userii de pe forum cu: ,,ateu/e, eretic/a, ratacit/a, cazut/a?! Aveti cumva in vedere mantuirea celui etichetat astfel? Sau va intereseaza numai sa demonstrati ca aveti dreptate?
Iar daca urmariti mantuirea aproapelui, in acest mod vreti sa il castigati pt. Hristos?
Oare avem noi competenta morala sa ii tragem o palma lui Arie ca Sf. Nicolae? Daca dvs. aveti aceasta competenta, sincer va felicit.
Oare cum ramane cu: ,,sa uram pacatul, nu pe pacatos´´. Nu e mai simplu sa spui: ,, a crede ca... e o erezie´´ decat sa infierezi pe cineva cu: ,,esti eretic´´?
Oare zicalele: ,,vorba dulce mult aduce´´, ,,muzica face tonul´´ sunt vorbe in vant si atat?
Nu am nominalizat pe nimeni , nu astept nici un raspuns de la nimeni. Sa isi raspunda fiecare lui/ ei insisi.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 21:26:13
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locaţie: ANCONA..iTALIA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
Pun si eu cateva intrebari cu riscul de a-mi atrage obrobiul . M-am pregatit deja: daca aveti pietrele pregatite si pt. mine , puteti sa le aruncati!
Ce urmariti cei carora aveti o placere deosebita de a eticheta userii de pe forum cu: ,,ateu/e, eretic/a, ratacit/a, cazut/a?! Aveti cumva in vedere mantuirea celui etichetat astfel? Sau va intereseaza numai sa demonstrati ca aveti dreptate?
Iar daca urmariti mantuirea aproapelui, in acest mod vreti sa il castigati pt. Hristos?
Oare avem noi competenta morala sa ii tragem o palma lui Arie ca Sf. Nicolae? Daca dvs. aveti aceasta competenta, sincer va felicit.
Oare cum ramane cu: ,,sa uram pacatul, nu pe pacatos´´. Nu e mai simplu sa spui: ,, a crede ca... e o erezie´´ decat sa infierezi pe cineva cu: ,,esti eretic´´?
Oare zicalele: ,,vorba dulce mult aduce´´, ,,muzica face tonul´´ sunt vorbe in vant si atat?
Nu am nominalizat pe nimeni , nu astept nici un raspuns de la nimeni. Sa isi raspunda fiecare lui/ ei insisi.
O sa-ti raspund eu prietene pentru ..cei care folosesc aceste apelative.zic ei...ca o fac in numele Domnului aparand credinta.Si parintele Valverde tot in numele Domnului a inventat inchizitia..si talibanii kamikaze tot in numele Domnului se lauda cand ucid alti semeni.Cu o mare parte din cei de aici nu se poate face dialog din ignoranta si din infantilism.Dac ai alta parere esti repede catalogat sectar..uitand ca toti sectarii de fapt sant toti crestini dar cu alte convingeri.Multi din cei care zic ca sant atei...nu sant,ci au o alta viziune despre Dumnezeu,normala intr-o epoca in care internetul de care ne folosim cu totii iti pune la dispozitie un ocean de informatii la zi.O singura persoana de pe acest forum m-a facut sa reflectez mult la Dumnezeu..si a facuto asa de simplu si civilizat de mi-a fost rusine ca mi-am iesit din fire.Persoana se cheama ..Eduard..si ma inclin in fata ei.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 10:55:03
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locaţie: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
Foarte bune intrebari!
Vechi 27.05.2010, 11:45:37
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citeam asa ultimele mesaje si ma gandeam cum voi singuri va contraziceti.
Numai despre femeie si ce sa-i mai cerem si interzicem vorbiti (imbracaminte, coafura, parfum, etc.). Nici un cuvant despre barbat.
Si tot voi spuneti pe urma ca: "vai, dar femeia nu este discriminata si prigonita in biserica".

Si pe mine ma cam ia gandul cand o femeie imbracata mai putin cuviincios in biserica. Dar imi trece. Nu ma preocupa asa restul lumii. Eu am alte probleme, de alta natura in biserica, dar incerc sa le uit si sa ma concentrez la slujba.

@caliyo - superb mesajul.
Vechi 27.05.2010, 12:31:07
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Citeam asa ultimele mesaje si ma gandeam cum voi singuri va contraziceti.
Numai despre femeie si ce sa-i mai cerem si interzicem vorbiti (imbracaminte, coafura, parfum, etc.). Nici un cuvant despre barbat.
Si tot voi spuneti pe urma ca: "vai, dar femeia nu este discriminata si prigonita in biserica".

Si pe mine ma cam ia gandul cand o femeie imbracata mai putin cuviincios in biserica. Dar imi trece. Nu ma preocupa asa restul lumii. Eu am alte probleme, de alta natura in biserica, dar incerc sa le uit si sa ma concentrez la slujba.

@caliyo - superb mesajul.

"Femeia in Biserica Ortodoxa (merita ea mai mult)
"Am gasit astazi pe prima pagina a acestui site un articol superb, parca scris de mine (adica asa cum gandesc si eu), pe aceasta tema. Este scris de un preot."

http://www.crestinortodox.ro/editori...ra-feminitatii

te cam piezi prin "hatisul postarilor" Sophia, draga... Chiar tu ai pus problema femeilor din Biserica Ortodoxa. Nu ai manifestat nici un interes despre locul/rolul barbatilor in BO.
Daca ai fi citit prima mea postare ai fi gasit si ceva referitor la barbati. Dar nu te mai obosi, oricum, ceea ce scrisesem nu e conform filozofiei tale. Tu sustii emanciparea femeii si in BO. Eu NU. Iar despre barbati si locul/rolul lor in BO, nu-i treaba mea.
Si da, ne contrazicem intre noi, uni pe altii, nu fiecare cu el insusi... mai, mai nu esti atenta deloc... si ai ceva postari la activ, esti senioara... Ma asteptam la mai mult de la tine, nu te supara.
Domnul sa ne ajute!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? clementia Generalitati 74 27.06.2011 00:16:30
femeia in biserica-intrebare copilu Reguli in Biserica 8 25.09.2010 17:37:49
De ce poarta femeia batic in biserica? ortodoxie Intrebari utilizatori 3 28.06.2010 09:42:33
de ce Biserica nu face mai mult? anamariaplop2000 Despre Biserica Ortodoxa in general 14 18.05.2010 18:07:25
Femeia in biserica iosif Reguli in Biserica 73 02.11.2009 05:44:25