Citat:
În prealabil postat de anna21
Asa am auzit si eu (de la sotul medic si prietenii lui medici, in special de la un prieten de-al lui care este ginecolog).. DAR NU CONSIDER CA ACEASTA ESTE NORMALITATEA.. sau mai bine zis, NU ACESTA ESTE FIRESCUL.
Cred ca toate aceste comportamente sunt preluate, invatate de la modele mass media. Eu am renuntat de mult sa cumpar reviste pt femei (mai precis de cand am cumparat o revista "serioasa" in care in multe articole se facea apologia infidelitatii.. iar pt cele fidele, apologia utilizarii dildoului!) Iar revistele pt adolescente.. mi-e groaza sa citesc sfaturile din ele (si nu am fost un om f pudic). Educatie sexuala intensiva de la varste fragede.
Citeam acum doi ani un periodic de statistica realizat pe populatie americana.. scria ca in medie un barbat are 115 raporturi sexuale anual... avand in vedere ca esantionul cuprindea casatoriti, ne-casatoriti, varstnici, liceeni etc.. mi se se pare mult.. parca sexualitatea/idilele romantice ar ocupa centrul existentei noastre.
Parca am trai intr-o societate bolnava... a ajuns activitatea sexuala obligatorie? Ca altfel te imbolnavesti, faci depresii, chiar boli organice etc.. Ce idei aberante s-au raspandit! (Pai normal ca faci depresii daca numai la satisfacerea poftelor te gandesti si viata ti-e ghidata de sfaturile din reviste glossy. Si ajungi sa ceri dreptul la desfranare pe forum ortodox)
(Recomand articolele monahului Ion Vladuca despre legatura dintre televiziune si sexualitate.. se gasesc pe crestin ortodox)
(Maria, nu te supara pe mine, dar mi se pare exagerat sa spui ca doresti barbati cand ii vezi. Este ciudat. Sotul meu face mult sport, se ingrijeste sa arate perfect.. si cand il vad fara camasa, in loc sa ma mir ce frumos este  .. imi vin mai degraba ganduri macabre: ma gandesc ce fragil este in realitate sub haina de piele, ce putin traim, ce degraba murim etc.. adica frumos-nefrumos, tot aia e pana la urma. Iar alti barbati frumosi ma lasa rece sau cel mult ma gandesc ca si copiii mei vor fi la fel de inalti si frumosi etc. Mai ales daca esti crestina, ar trebui sa te gandesti la ceilalti oameni ca sunt iubiti de Dumnezeu, chemati la mantuire, ca Sf. Maica a Domnului plange si se roaga pentru ei.. atunci nu te mai gandesti ca sunt atractivi dpdv sexual)
|
Da , este interesant si uimitor, cel putin pt. mine, cit de mult este apreciata viata viscerala in defavoarea celei duhovnicesti. Da, omul traieste in multa inselare, voieste dreptul la pacat, voieste ca notiunea de pacat sa dispara din lexic, vrea sa fie asemenea plantelor sau cel mult animalelor: sa se alimenteze cu senzatii zguduindu-si instinctele animalice . Am auzit , nu stiu de la cine, ca prorocul David ar fi scris psaltirea pt. dobitoace, ca ele citind-o sa se salte in har, ca Solomon ar fi lasat pildele sale pt. ca pasarile si animalele sa nu polemizeze nici o data , ca Hristos a lasat evanghelia sa ca marturie grafica peste timp a periplului sau pamintean deoarece atunci nu existau certificatele de nastere ! Cine mai stie ! poate o fi chiar adevarat !!
Nu poti fi om duhovnicesc si sa sorbi cu nesat placerile senzuale. Omul duhovnicesc, omul lui D.zeu are isvorul bucuriei si al fericirii in insusi Isvorul vietii si nu in carnea trecatoare . Nu poti spune , si nici nu esti, ca il ai pe D.zeu in tine, in trupul tau, in inima ta (chiar daca te-ai impartasit recent sora si frate !)atita timp cit tu faci un pic de ,,pacate mici' , te duci un pic pe la petreceri ca sa te destinzi si sa te isbesti de bucurie si fericire, iti desfeti putin trupul si simturile cu placeri rafinate, te imbraci, te porti, vorbesti, gesticulezi si grimasezi modist dind ochii peste cap sau vorbind in coltul gurii , fiind glumet si sovaielnic si sarmant pt. ca da bine si iti lasa o imagine placuta in jur, ca nu prea poti posti cu tarie deoarece nu obisnuiesti, nu poti, nu ai cum, nu trebuie sa fi habotnic, nu trebuie sa exagerezi; nu poti sa faci rugaciuni nici multe si nici nu te poti aduna cu tarie in duh deoarece nu prea ai timp , esti surmenat de serviciu, ai un rol in famile care te obliga la multa servire si deci nu ai cum , s.a.m.d. In asemenea circumstante, cu asemenea preocupari lumesti , cu asemenea dorinte lumesti pe care voiesti sa ti le implinesti , Hristos nu mai este demult in tine ... in tine salasluieste altcineva care te impiedica sa-ti doresti si sa poti trai in har , sa sporesti in duh , care te impiedica sa-l cunosti cu adevarat pe D.zeu . Iar tu omule te incapatinezi astfel ca traind vegetativ sa crezi ca esti una cu Hristos . Cei ce-l cauta si il cunosc pe Hristos au alt chip decit cel descris mai sus,au alte trasaturi, au alte cautari, au alte dorinte si mai cu seama alte nevointe. Nu cauta gustul si placerile efemere ci sunt incercati cu evlavie, cutremur, smerenie si multa ostoire, liniste si asezare cuminte de sine !
Nu are nici o legatura Hristos cu mamona, stapinul veacurilor cu stapinul acestei lumi, ziditorul cu uzurpatorul. Toti suntem chemati si poftiti la masa lui D.zeu numai ca unii ne luam perechi de boi si vrem sa-i probam, altii ne luam nevasta sau sot si vrem deasemenea sa o cercam, altii ne luam holda si voim sa o vedem si ca si multi altii il tot refuzam pt. doar lumea aceasta trecatoare . Dumnezeu nu obliga pe nimeni la nimic, noi ne alegem calea pieirii sau a mintuirii , dar acestea doua nu au nici o legatura una cu alta . Cine crede asa ceva nu face decit sa se minta frumos dar tragic : ,,...plecati de la fata mea caci nu va cunosc pe voi; voi v-ati luat plata voastra in lumea aceasta !"