Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Credeți sincer că cei care alcătuiesc congregația de la biserica la care mergeți sunt mai morali decât media societății ? Mai puțin invidioși ? Bârfesc ei mai puțin ? Au ei o altă atitudine față de societatea la care lucrează și sunt mai ascultători față de șefii ierarhici ? Sunt ei mai repede ajutători ai aproapelui ? Mai puțin lacomi ? Bărbații din parohia dv au mai mult spirit de sacrificiu pentru familiile lor ? Femeile din parohia dv își ascultă bărbații mai mult ? De fapt, ce anume vă face să susțineți că practicarea credinței a dus la practicarea virtuților ?
Iată, suntem pe un forum religios. Ați constatat că noi, cei de aici, suntem mai binevoitori cu preopinenții decât sunt cei de pe forumuri atee cu preopinenții lor ? Recurgem, oare, noi mai puțin la ofense și la atacuri in personam decât aceia ?
|
Foarte greu de raspuns. Contextul socio-economico-cultural are un cuvant greu de spus. Avand in vedere acest lucru imi permit sa afirm ca da, credinciosii parohiei mele sunt, per ansamblu, mai civilizati decat media societatii. Ceea ce nu inseamna neaparat mai morali, stiu.
La nivel mondial ? La nivel istoric ? Si mai greu de spus. In definitiv, legea naturala este uniersala, nu-i asa ?