Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2010, 15:23:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit Nedumerire

Citesc postarile lui Orthodoxia.i.thanatos.. intotdeauna stapan pe situatie, stie ce posteaza, stie unde vrea sa ajunga.. foarte coerent si convingator.

Ortodocsii simt nevoia sa riposteze, dar argumentele lor sunt cam urmatoarele:
- sentimentalismul (gen Dumnezeu cunoaste inima/credinta fiecaruia.. degeaba vii cu litera goala ca esti fariseu si lipseste trairea);
- acuzatii de ne-ascultare a ceea ce a hotarat sinodul si ierarhii (da, un argument- dar sinodul acela a fost ecumenic);
- acuzatii de dezbinare a bisericii (da, argument - dar exista contraargumente);
- mai rar s-a adus ca exemplu viata si minunile traitorilor care au tinut de calendarul schimbat (in opinia mea este singurul argument valid!)

Dar pana la urma eu nu pot sa inteleg de ce sunt suparati ortodocsii pe o.i.t! Se spune ca sminteste sau este smintitor, ca este.. etc in toate felurile (desi sunt multi care se autodenumesc ortodocsi si spun prostii dar nimeni nu-i taxeaza).
Sunt multi useri pe acest site.. cineva ar trebui sa aiba argumente reale sa ma lamuresc si eu de ce este atat de nedorit pe acest site! (ca totusi catolici sunt bineveniti-- asa spune statistica de pe alt thread.. Dar pe oit nu l-a imbratisat nimeni inca.. )

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestin sau Ortodox catehumen Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 109 20.01.2014 12:21:02
Casatoria intre o musulmanca si un crestin ortodox Shalom Nunta 37 06.12.2012 13:34:40
cantece crestin-ortodoxe in araba si aramaica alexandra28again Muzica Bisericeasca 1 10.07.2008 12:34:00