Citat:
În prealabil postat de OmuBun
anna21, noi nu vorbim de cazuri izolate: ce a facut preotul X, ce a facut episcopul Y... Chiar daca ei fac parte din Biserica Ortodoxa, asta nu inseamna mai nimic pentru adevarata biserica. Cand insa manastirile vor fi nevoite sa accepte reguli impuse strigatoare la cer, atunci va fi intr-adevar vai de capul nostru. "Bate-voi pastorul si se vor risipi oile!..." Nu duceti grija popilor curvari, betivi, sclavi ai banului sau ai relatiilor pro-masonerie. Sa nu fim in locul lor cand vor da socoteala. Daca fiecare dintre noi are un duhovnic bun si face asa cum ii spune acel duhovnic, nu mai apleaca urechea la nimic, nu mai vede (ca barbat) in femeia provocatoare, o victima a propriilor slabiciuni, nu-l intereseaza nici cine a mai divortat nici cine cu cine s-a mai certat, nici daca sectarii, catolicii sau protestantii se mantuiesc... Grija lui este doar una: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa!"
|
Adevarata biserica= cei care indeplinesc poruncile lui Hristos.
(deci nu este loc pentru eretici/ecumenisti. Stiu ca unii spun ca se pot mantui cei din alte religii deoarece si ei iubesc pe Dumnezeu si aproapele. Dar porunca sa-L iubesti pe Dumnezeu exclude multe secte si religii pentru faptul ca nu poti iubi ceea ce nu cunosti. Nu stiu daca ma fac inteleasa. In mod particular religiile care-L hulesc pe Hristos in mod direct).
Eu nu m-am impiedicat niciodata de viata preotului.
Dar m-as indeparta de el sa stiu ca este ecumenist.
Citat:
Dar ca sa faci apel la strategii perfide ce tin de interpretari personale si patimase, punand astfel eticheta de eretica , intregii Biserici Ortodoxe Romane, cum ca ar fi lipsita de Harul Duhului Sfant, in timp ce atatea mii de crestini poate simt in fiecare zi pronia divina prin oranduirea lucrurilor dupa voia Lui Dumnezeu, mi se pare jignitor si smintitor in aceeasi masura. De aceea atitudinea lui (si nu omul in sine) eu personal o consider deplasata si daunatoare!
|
Uite, asta este deranjant in discutiile pe forum.
Ce simti nu este niciodata un argument.
Bunicii mei erau baptisti, mergeam cu ei la biserica.. Crezi ca baptistii nu "simteau" ca Dumnezeu lucreaza in viata lor? Nu aveau trairi elevate? Ba da. Si pentru ei era un argument ca se afla in adevar!
Ce simti este un lucru foarte inselator.