Citat:
În prealabil postat de Enlightened
Salut,
Sunt un ex-crestin fundamentalist. Ce caut eu aici? Pai m-a provocat un var si mi-a spus ca voi ma puteti readuce la calea cea "buna". Ce m-a facut pe mine sa il "lepad" pe Dumnezeu? Ei, faptul ca nu exista bine si rau. Apropo, sunt un om care aspira sa fie psiholog.
|
Aparitie in forta! Aspirant la scoala cunoasterii sinelui, te aventurezi intr-un joc puieril din care n-ai cum sa invingi decat prin ignoranta! (No ofence, vorbim de rationament!) Tu nu ai venit din proprie initiativa, ci - vanitos din fire, si nu-i corect pentru un viitor psiholog... "pur" si visator la scara macro, pentru o lume... mai buna - sa-i demonstrezi verisorului infailibilitatea rationamentului tau! Care pur si simplu se dizolva in sine. Ca sa-L "lepezi" pe Dumnezeu, trebuie mai intai sa accepti ca El
exista! Tu nu ai ajuns sa-L negi, ci sa te lepezi de El. De unde vine acest gand? Pai parca l-am mai intalnit pe undeva... "Ce nevoie avem noi de Dumnezeu? Suntem frumosi, destepti, avem puteri TOTALE, nu ne trebuie Dumnezeu. Putem deveni chiar mai puternici decat El!..." Iar Dumnezeu a zambit amar si a zis: "Bine, Lucifer, fie tie dupa voia ta! Ia-ti ingerii tai si pleaca! Aveti libertate sa faceti ce doriti, doar de OM sa nu va atingeti nici macar de un fir de par. Il puteti insa ispiti, astfel incat, cei ce se vor desavarsi, sa reintregeasca cetele cazute din Rai."
In concluzie, ceea ce faci tu, nu este rationamentul tau, ci iti este indus de cei ce una stiu si asta fac. Ca vrei sau nu sa accepti, depinde de... vanitatea ta! Smerenia nu face casa buna cu... cei rai!...Daca tu te consideri bun, smereste-te! E una dintre primele conditii ca sa te imprietenesti cu Nenea Petrica, ce pazeste Poarta Raiului si nu doarme in post. Stiu, tu nu crezi chestia asta (esti mic, dar daca vei mai creste si vei ajunge intr-adevar psiholog, vei descoperi nenumarate exemple de oameni care se intorc pentru un timp de "dincolo", ca sa povesteasca ce si cum). In lumea reala, de obicei, psihologii si Sfintii Parinti, au aceleasi notiuni despre Dumnezeu si lumea de dincolo. Tu deocamdata esti in stadiu de embrion. Nu-ti cere nimeni sa fii perfect si mai ales nu te condamna nimeni! O sa-ti revii tu!
Citat:
Puneti aceasta intrebare: "Exista oare rau?".
|
Raul si binele este o simpla perceptie. Priveste o piatra. Nu are nimic deosebit, decat daca recurgi la imaginatie. Dar cu multa straduinta, pentru unul care doreste sa-si investeasca talantul cu care s-a nascut, piarta poate deveni o superba sculptura, la care maria sa, Omul sa ramana mut de admiratie.
Raul nu exista in mod real decat atunci cand pierdem binele de care ne-am bucurat, dar n-am stiut sa-l pretuim. Tu L-ai avut pe Dumnezeu (si culmea!!! - inca Il mai ai!!), dar zici ca te-ai lepadat de El. Daca si El s-ar lepada de tine... ai sa intelegi si notiunea de "rau". Dar Dumnezeu are rabdare cu tine. Pericolul cel mare, nu de la El vine, ci de la cel ce noteaza "lepadarile" tale!... Sa te lumineze Dumnezeu sa-i cunosti vicleniile celui ce noteaza, pana nu e prea tarziu, ca sa stii sa te feresti de ele.
Citat:
Dupa cum v-ati dat seama pana acum, nasterea este un lucru la intamplare.
|
Hm! Imi amintesti de primele mele dubii de acum cateva zeci de ani in urma: Negarea negatiei; Intamplari necesare; Necesitati intamplatoare... Tu... te crezi o intamplare? Nimic pe lumea asta nu-i intamplare si hazard, dragul meu! Nici macar o adiere de vant. Intr-o zi, daca iti vei urma cautarile asa cum mi se pare ca doresti sa le urmezi, vei zambi despre "seriozitatea" cu care-ai abordat acest subiect, cand de fapt tu nu stapanesti nimic, inca!
Citat:
E drept sa spunem ca un om care a trait in "iad" toata viata lui este rau? Sa spunem ca el isi merita soarta in iadul "adevarat"? Nu ar insemna ca Dumenzeu il condamna la 2 iaduri?! Unul care mai este si etern?! Asta inseamna justitia lui Dumnezeu?
Ce sa mai spun de bine. Oameni care sunt crescuti in "puf" si duc o viata normala se duc in rai, iar cei ghinionisti se duc in iad.
|
E... complicat. Deocamdata te depaseste si n-ai sa percepi Adevarul, decat cautand sa intelegi Cuvantul Lui Dumnezeu. Pana atunci totul pare un non-sens!
Citat:
Acum 2000+ de ani, as fi crezut in bine si rau, dar acum este invechit. Trebuie sa evoluam si sa lepadam legile si religia.
|
Credeam ca Lenin a murit! Legea Lui Dumnezeu nu e niciodata prea veche si nici prea noua. Ea e UNICA si e BUNA!!! Orfani sau nu, cu totii avem o mama, un tata, chiar daca nu i-am cunoscut. Nu putem spune ca "a venit barza", ci ca am fost conceputi prin cineva. Cine are parinti, (crestinul) "colaboreaza". Cine e orfan (ateul, trufasul) n-are cum sa vorbeasca cu Tatal, nici sa-i ceara, nici sa-i multumeasca; n-are cum sa se bucure de dragostre infinita a Mamei si nici nu-i intelege pe cei care-i vorbesc de ea. Pentru el e o prostie si o manipulare sentimentala. Si totusi, daca ar accepta ca "nu l-a adus barza", ar realiza ca de fapt nu este deloc orfan si ca poate si el sa vorbeasca cu Tatal si sa se bucure de toate bunatatile, daca Ii accepta existenta.
Citat:
Din 17 ani de viata mi-am dat seama prin logica ca raspunsul pentru comportamentul uman este compasiune si iubirea (stiu, suna siropos). Eu cred ca acest comportament poate fi invatat.
|
Dragostea de aproapele nu are nevoie de logica. Daca vorbim de logica NU putem fi altfel decat subiectivi!!! Logica imi spune sa am compasiune pentru un crocodil care plange, dar instinctul de conservare imi spune ca e shugubatz si ca ma papa, daca il las sa-mi coiguleasca din palma! Logica imi spune sa fiu bun si bland cu fiul meu sau cu tine de exemplu. Dar intr-o zi blandetea "fara Dumnezeu" se va intoarce impotriva mea sau a neamului meu!...
Citat:
Nu spun sa va lepadati de religie (cel putin nu acum), fiindca este si ea buna la ceva.
|
E bine! Intr-o zi poti ajunge presedinte. Altii n-au avut diplomatia ta si tot au ajuns!
Citat:
Zeul crestin nu este unul care da fiecaruia aceleasi unelte si nici aceeasi multitudine de unelte. Pana si el spune ca nu-ti alegi parintii si mediul, deci putem spune ca totul este aleator.
Ne trebuie un zeu universal, chiar daca o fi el imaginar, unor oameni le trebuie comfortul unei vietii de apoi.
|
Doar un sfat: "Cere si ti se va da!/ Cauta si vei afla!/ Bate si ti se va deschide!" Nimic nu-ti lipseste. Si POTI! Totul e sa vrei. Tu esti mic. Sfantul Ciprian facea "sedinta" cu diavolii si considera ca nimeni nu e mai mare decat ei, cu tabara lor. Pana a descoperit ca frumoasa Iustina era din tabara Lui Hristos, care era muuult mai puternica. Asta l-a dezamagit total, dar l-a si inversunat impotriva minciunii si vicleniei.
Dumnezeu sa-ti ajute si sa te intelepteasca, fiindca veleitati se pare ca ai!