"Exista in noi un tron si o cruce. Cand noi stam pe tron, Domnul nostru Iisus Hristos sta pe cruce si invers.
Crucificarile sunt mijloacele de lepadare de sine. Sinele este lumea dinlauntru, stratul de mizerie pusa peste Chipul lui Dumnezeu din suflet; iar subconstientul, este mostenirea ereditara. Trebuie sa alungi multa mizerie din suflet, ca sa dai de filonul de aur al Chipului lui Dumnezeu din tine. Insa nimicurile, fleacurile, iti faramiteaza puterea si energia; de aceea, orice gunoi trebuie maturat. Il maturi in functie de constiinta ta, cat vrei sa fii de curatit!" - Arsenie Boca - Margaritare duhovnicesti
Un timp am intrat dar am preferat sa stau deoparte. In ciuda faptului ca principiile noastre sunt acelea de a ne mantui, nici nu stim cum, pe nesimtite, facem voia celui ce sta impotriva mantuirii noastre.
Kiralina, te-am apreciat cand ai spus un cuvant de duh, dar din nou, n-am sa fiu de acord cu "stilul" tau. N-as vrea sa fiu considerat partas barfelor privind maicutele de la Prislop. Eu le-am dat circumstante si oricum nu sunt vrednic sa le trec pe dinainte, fie si numai pentru osteneala lor de obste! De Maxim marturisitorul... ce sa mai spun. Ma trec fiori numai gandind ca ma pot ridica pentru o clipa la nivelul intelepciunii lui, dar sa-l mai si combat... Iar pe Parintele Teofil Paraianu, il trec mereu in pomelnicile mele (alaturi de Parintele Arsenie Boca si Ilie Cleopa) pentru ca mi-a fost tare drag. Leaga-te la ochi pentru o zi si incearca sa-ti faci pravila obisnuita apoi sa primesti vizita celor care vin la tine doar sa-ti spuna ca nu-s de acord cu politica actuala, sa zicem... (ma refer la ideea de flecareala acceptata de caracterul tau, nu de al lui). Parintele era suferind de ani buni, dar nu se plangea de asta; in schimb, ar fi avut si el nevoie de putina intelegere. Vorbeam pe alt topic de Parintele Ciprian de la Sihastrie; grea cruce au de dus oamenii acestia! Sa nu aruncam cu vorbe, ca nu mai reusim sa ne "maturam" mizeria din suflet in veacul veacului!
Cristian, vad ca nu ti-a trecut inca! Incearca sa intelegi ca din exterior nu postarile legate de Parinte, deranjeaza, ci raspunsurile succesive si pe bucatele catre un user sau altul, in timp ce poti sa faci acelasi lucru intr-un singur mesaj. Asta a fost la inceput. Acum gata, nu-ti mai pune cenusa in cap, fiindca nu asta era ideea.
|