Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2010, 14:57:50
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
1.-Inteleg ca in neoprotestantism l-ati intalnit prima data pe Dumnezeu.

2.-Chiar daca acum ati gasit in ortodoxie o hrana spirituala mai buna, proverbul ramane valabil:
„Nu musca mana care te-a hranit!”

3.-Aceasta este valabil pentru adeptii oricarei confesiuni crestine.
Nu e caracteristic exclusiv neoprotestantismului.

Daca un credincios este ancorat profund in ortodoxie sau in catolicism oricate argumente biblice, istorice sau logice i s-ar aduce el le va respinge. Pentru ca preotii lui l-au invatat altceva. Asa este construit omul.

Daca preotii nu i-au spus varianta neoprotestanta (si nu i-au amintit-o desigur, decat ca fiind eretica) credinciosul ortodox NICIODATA nu o va accepta.

Deci, atunci cand aduceti o acuzatie, ati putea gandi: oare eu nu sunt exact in aceeasi situatie, oare noi nu procedam la fel?
1.-NU! Nu in protestatins l-am intalnit pe Domnul.
Revelatia existentei Lui Dumnezeu am avut-o singura ,acasa, in urma citirii unui roman necrestin, ba chiar antireligios.
Abia dupa ce Duhul Sfant mi-a revelat jertfa Domnului Iisus Hristos pentru mine am cautat sa cunosc mai multe despre acesta si atunci am avut parte de acel"nenea cu Biblia in mana" care sa ma 'educe'.
2.-Nu am gasit in Ortodoxie o "hrana mai buna".Am gasit o noua viata, o noua existenta,o cu totul si cu totul alta mentalitate, alta viziune a crestinismului, viziunea "Predicii de pe Munte", baza adevaratului crestinism.Am gasit o cu totul si cu totul alta esenta a cuvintelor scrise in Sf. si scumpa mea Biblie, o alta dimensiune spirituala.A fost ca atunci cand treci de la cele citite la cele traite, vii, reale, adevarate si constati ca cele pe care tu doar ti le-ai imaginat, ti le-ai prefabricat mental nu seamana nicidecum cu cele reale, tangibile.La fel cum cafeaua nu are nimic comun cu nechezolul decat e neagra si fierbinte.
Nu este normal sa va spun si dvs. sa va treziti?Sa va "cercetati singuri daca sunteti in credinta" adevarata?
Daca ceea ce am primit atunci ar fi ADEVARUL ar trebui sa-mi fie rusine sa "musc mana", dar avand in vedere ca am primit doar "iluzii", baloane de sapun frumos colorate, lozinci "zambeste, Iisus te iubeste", "Crede numai"(chiar frumoase si chiar versete luate din Biblie ca sa fie cat mai credibili predicatorii) am datoria de onoare in numele Adevarului sa demasc toata aceasta structura piramidala care nu are nimic de a face cu Duhul Sfant de la Cincizecime si nici cu lucrarea tainica a acestuia pana in zilele noastre.Si inca ceva! Tot ceea ce vi se spune despre SF.Credinta Ortodoxa e :CEA MAI MARE SI PENIBILA MINCIUNA POSIBILA, CELE MAI MARI ABERATII NEFONDATE PE NIMIC, E ATAT DE USOR DE VERIFICAT.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34