![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Spune-mi ce credinta au toti pruncii evreilor circumcisi?
Botezul este similar cu circumcizia(taierea imprejur) de aceia Pavel il numeste "taierea imprejur a lui Hristos" .. Nu e taierea imprejur a carnii ci taierea imprejur a inimii, a sufletului, nefacuta de mana omeneasca ci de insusi Hristos in Duhul Sfant.. Aceasta taiere imprejur a inimii se poate da oricui, spre deosebire de taierea imprejur a carnii.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Botezul nu este similar cu circumcizia, apostolul Pavel face doar o paralelă: 11. "În El ați și fost tăiați împrejur, cu tăiere împrejur nefăcută de mână, prin dezbrăcarea de trupul cărnii, întru tăierea împrejur a lui Hristos. 12. Îngropați fiind împreună cu El prin botez, cu El ați și înviat prin credința în lucrarea lui Dumnezeu, Cel ce L-a înviat pe El din morți." (Coloseni 2) Dacă ar fi o similitudine identică (ca să folosesc un pleonasm), ar trebui ca botezul să fie efectuat la vârsta de opt zile și doar la băieți. Or se știe că nu e așa... Dacă tot aduci vorba de această "tăiere împrejur" a lui Hristos, ar trebui să se respecte botezul la maturitate așa cum l-a făcut El și nu la vârsta de câteva zile. Ce "dezbrăcare de trupul cărnii" (renunțarea la poftele firii pământești) poți pretinde de la un bebe și ce "credință în lucrarea lui Dumnezeu" manifestă un prunc pentru a putea fi botezat? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Botezul acorda discernamantul spiritual.
|
|
|||
|
|||
![]()
Adică? Dezvoltă te rog...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te-as invita la masa, dar "slana" aceea de la Maica "so gătat". Tre' sa mai cer! Oricum m-ai fi refuzat, cred, ca ziceai ca-i de porc si-i spurcat! Mai bine-asa! Ca am mai facut binete cu doi azi si n-au spus nici "saru'mana pentru masa" macar; ba poate ca vor sa ma dea si pe la "trebunal" ca, cica i-am otravit! Pai eu i-am pus sa manace slana aia pentru soareci? Aia le-o fi placut lor. Si nici macar eu n-am otravit-o, ca mi-i mila si de soareci; vecinu ala rau, vrasmasu' meu, cred ca a facut asta! Da ei, de ce oare le-o fi placut aia mai mult? |
|
|||
|
|||
![]()
Părinte, noi discutăm pe aici lucruri serioase și matale îți arde de șagă. Bine măcar că v-a revenit simțul umorului. Sărumâna (pentru masă, să nu fiu înțeles greșit
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Amin! Last edit: Cand discut "lucruri serioase" ai vazut ce iese. Ia stai asa un pic, "pezevenghiule"! Inca n-ai repetat dupa mine ce ti-am zis! Tu ai pierdut!!! Last edited by Pr.Gheorghe; 24.09.2010 at 22:28:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Încă nu... |
|
|||
|
|||
![]()
Bag sama ca esti bolând! Tot la slana de la soareci te-ai repezit! Eu am zis ca sa stai la masa, omule! Ce se bucura vecinu, ala rau! Oricum, masa ti-am zis unde este, da! Ne mai intalnim si nu vreau sa strigi pe la "trebunal", cum ziceam, ca eu te-am otravit!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu e de mirare ca draga noastra Biblie au incalcit-o atat de mult. Ajuta-i Doamne sa o descalceasca. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului | alynna | Biserica Ortodoxa Romana | 22 | 10.05.2013 08:28:51 |
Care este sensul Botezului Domnului? | Florin-Ionut | Botezul | 33 | 07.01.2013 15:38:30 |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Taina Botezului în Filocalie | NECTARIE | Botezul | 6 | 23.11.2011 15:34:34 |
|