Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Întrebare: primii creștini au fost americani? Sau polonezi? Sau?
|
Oricât i-ar supăra pe unii, primii creștini au fost evrei.
Citat:
Alte întrebări:
1. Istoria creștină se confundă cu istoria adventiștilor, baptiștilor sau penticostalilor, după caz, prin filieră americană?
|
Fiecare încearcă s-o confunde cu istoria propriei denominațiuni. Cam așa stau lucrurile cu Istoria.
Citat:
2. Chiar nu vi se impune un adevăr de bun simț? Explozia tuturor cultelor neoprotestante a avut loc după "decimarea" populațiilor amerindiene de pe tărâmul american și nepoții celor cu convingeri de genul "A good indian is a death indian" au ales "decimarea spirituală" a europenilor prin "evanghelizare"?
|
Nu văd ce legătură aș avea eu cu acei criminali din istoria Statelor Unite. Probabil aceeași care o aveți și dvs. cu criminalul [aproape preot] ortodox I.V. Stalin.
Citat:
3. Oare răstignirea lui Iisus Hristos pe un stâlp și nu pe cruce (studentul în Biblie, Charles T. Russel, a avut și el un periplu adventist de scurtă durată) nu este o aducere-aminte a stâlpului torturii de pe lângă wigwam-urile pielilor roșii? (Nu ți se adresează în mod direct...)
|
Era preferabil să renunțați la acest punct dacă nu mi se adresează direct. De fapt nu mi se adresează nici indirect, eu nu sunt martor al lui Iehova și nici C.T. Russel n-a fost adventist de ziua a șaptea.
Citat:
4. Pentru mine, e o enigmă alegerea neștiinței din momentul în care Dumnezeu ni le-a dat toate spre știință. Ce crezi, domnu' Tricesimusquintus?
|
Nu pot avea o opinie, pentru că n-am înțeles întrebarea.