Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2010, 20:36:55
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Eu cred ca fiecare dintre noi vorbeste din perspectiva etapei din viata in care se afla...si imi aduc aminte ca eu de exemplu nu simteam anumite aspecte ale vietii acum 10 ani...ca in prezent.

Poate ca cei care au trecut prin anumite etape, privesc altfel acum in urma..iar cei care nu le-au parcurs, nu isi pot imagina ce vor simti peste ani si ani....
De acord.

Dar cand sari in alta etapa realizezi ca multe greseli puteau fi evitate.. si de aici insistenta noastra cu sfaturile.
Inteleg ca sexualitatea este un domeniu atractiv.
Dar totusi este o activitate limitata - sa zic asa.. oricum o iei, in timp te cam plictisesti si ai urmatoarele variante: variezi (picanterii sexuale, perversiuni etc), schimbi partenerul, schimbi contextul (un fel de re-investire in partea romantica).. Omul are nevoie de noutate.
Sau (o solutie optima, zic eu) pur si simplu realizezi ca sexualitatea este supra-evaluata in societatea de azi si poti linistit sa ignori/limitezi acest aspect al vietii si sa te concentrezi spre lucruri mai satisfacatoare. Si aceasta nu insemna suferinte sau frustrare sexuala sau alte aberatii ce am citit.

Ma gandesc ca mai ales in situatia in care nu ai copii (sau ai unul-doi facuti cu spaima din presiune sociala- ca asa trebuie si nu mai vrei altii).. in timp sexualitatea nu poate umple golul creat de lipsa copiilor (pt ca aceasta este finalitatea iubirii trupesti: copiii). Si iaca asa ti se pare ca nu faci cat trebuie, sau nu faci ce trebuie.. compari trairea voluptoasa cu un ideal fantezist despre care ai aflat in media sau in carti etc.. Daca omul ar intelege ca nu conteaza, dar chiar nu conteaza.. ar fi mai liber in gandire, cred eu.

Last edited by anna21; 26.10.2010 at 20:42:20.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
permis biometric cosmin95 Generalitati 8 30.08.2009 16:11:12