Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.10.2010, 23:54:26
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anatolie Vezi mesajul
Aveti rabdare... , nu va certati , banuiesc ca sunteti penticostati, trebuie sa avem rabdare.!
Frate dragă, nu ne certăm, ci dialogăm. Iar răbdare avem mulțumim Domnului, că dacă n-am avea am trânti ușa și am pleca de pe acest forum. Cât despre bănuiala dumitale... nu s-a adeverit. Sunt adventist de ziua a șaptea.

Citat:
Acum in primul rand , daca copilul moare nebotezat , ia zicetimi voi, se mai mantuieste?
Mântuirea este adusă de Domnul Iisus Hristos și nu de o apă, oricât ar fi ea de aghezmuită.

Citat:
si a II-a voi spuneti ca treaba asta cu Botezul la 18 ani sau la cat faceti voi il va mantui?
Noi spunem -de fapt Hristos Însuși o spune- că nu doar botezul ne mântuiește, ci botezul precedat de credința celui botezat:

"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." (Marcu 16,16)

Deci noi efectuăm botezul la o vârstă la care omul poate dezvolta o credință ce duce la mântuire. Iar vârsta aceasta poate să fie mai mică de 18 ani, însă în nici un caz nu poate fi de... câteva zile.

Scriptura mai amintește o condiție de mântuire pe lângă credință [urmată de botez], o condiție despre care s-a vorbit foarte puțin pe acest topic:

"de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui." (Rom.10,9).

Observați vă rog că această mărturisire trebuie făcută "cu gura ta", nu cu gura nașului.

Citat:
O intrebare: Cine uraste Crucea? Cine??? Raspunsul este Vrajmasul , Satan ala o uraste
Da, vrăjmașul urăște pe Cel ce S-a jertfit pe cruce pentru omenire. Însă stau și mă întreb: oare nu se bucură când vede atâția bieți oameni stând la coadă la moaște și fragmente de Cruce? Nu tresaltă de bucurie când îi ține pe oameni în întuneric spiritual făcându-i să leșine cu sutele la cozi? Oare nu el este autorul îmbrâncelilor din Piața Constituției și câțiva metri mai încolo la Patriarhie?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34